1. Stavanger Business Region
  2. Nyheter
  3. Startskudd for grunderprogram
Bilde fra ITSA Growth. Scene.

11 nye selskaper ser dagens lys i Stavanger

Denne uken gikk startskuddet for elleve nye selskaper som skal delta i ITSA Growth, et program for nyoppstartede selskaper i regionen.
Publisert : 01.11.2022
Av : Maiken Ree

Målet for ITSA Growth-programmet er å hjelpe selskapene med å hente kapital, modne selskapet og utvikle det klart for investorer. ITSA-programmene er en del av Validés arbeid mot oppstartsselskaper, og ble startet i 2016. Nå finnes det to ulike deler av ITSA-skolen, ITSA Start for tidlig fase selskaper og ITSA Growth for de viderekomne.  

Scenebilde fra ITSA Growth

Selskaper med stor suksess

Totalt har 98 selskaper vært gjennom ITSA Start-programmet siden oppstarten i 2016, og 39 selskaper gjennom ITSA Growth siden 2019. Med en merittliste som inneholder selskaper som Saferock og Beyonder, har Validé hatt stor suksess med ITSA-programmene. Faktisk finnes alle 39 selskaper som har vært gjennom ITSA Growth-programmet fortsatt. 

Sånn fungerer det

Det hele fungerer slik: selskapene blir plukket ut gjennom en blanding av å melde egen interesse, oppsøkende virksomhet og eksisterende kontakt. De blir tatt med på en fire måneders reise hvor de går gjennom forelesninger, presentasjoner og skolering fra sentrale folk i oppstartsmiljøet.  

Programmet skal gi selskaper i tidlig vekstfase de rette verktøyene, nettverket og kunnskapen til å kunne vokse og skalere seg mot større markeder.  

En god match for Stavanger kommune

ITSA-programmene dekker i hovedsak de tre områdene energi, helse og smart-teknologi. En perfekt match for Stavanger kommunes egen strategi og visjon.   

– Stavanger kommune jobber strategisk for å utvikle flere arbeidsplasser og et bærekraftig næringsliv. ITSA- programmene er med på å stimulere til skaperkraft og omstilling, og dette er med på å styrke regionen som en attraktiv region å bo, jobbe og leve i, sier Anne Woie, næringssjef i Stavanger kommune.  

Bidrar med støtte til ITSA

Stavanger kommune bidrar årlig med støtte til utvikling og etablering av nye prosjekter som kan bidra til å omstille næringslivet i regionen, og ITSA-programmene har tidligere fått støtte gjennom flere år.  

Årets ITSA Growth-selskaper:

Knit & note AS Bærekraftig mote gjennom et felles nettverk
Braaten Technology AS Undersjøisk løft ved hjelp av ny løfteteknologi
NLE AS Førsteklasses reiser i Norge
Keelspot AS

Digital markedsplass hvor skipsoperatører flagger ledig kapasitet for frakt

Hageroboten Jeeves AS Tar smartteknologi ut i hagen for fjerning av både ugress og snegler
Sandcatch Solution AS Fjerning av sandpartikler mens anlegget er i drift
Master Blaster AS Skaper engasjement i selskaper gjennom e-sport
Badetassen AS Måler badetemperatur og genererer høykvalitets data
Open Horizon AS

Vurderer trusselbildet og leverer sikkerhetstjenester for næringslivet

E-kulturskolen AS Digital kulturskole
Smartcube Solutions AS Smart deling av reservedeler for energibransjen

Relevante artikler