PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Flere smittet i Bekketunet barnehage

Flere smittet i Bekketunet barnehage

Ytterligere en ansatt har testet positivt i forbindelse med koronautbruddet i Bekketunet barnehage. Barnehagen har åpnet på rødt nivå.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Oppdatert: 21. mars: Ytterligere en ansatt har testet positivt for covid-19. Vi er dermed oppe i 28 smittede (16 barn og 12 voksne).

Oppdatering 19. mars: Ytterligere et barn har testet positivt for covid-19. Onsdag denne uken testet også et barn og en ansatt positivt. Vi er dermed oppe i 27 smittede (16 barn og 11 voksne).

Opprinnelig nyhetsmelding:

Utbruddet i Bekketunet startet med at en ansatt fikk påvist smitte torsdag 4. mars. Det dreier seg om en britisk mutasjon av koronaviruset. Med de fire som testet positivt i dag er totalt 24 personer – 14 barn og 10 ansatte – smittet i forbindelse med barnehageutbruddet. 
 
Barnehagen holdt stengt mandag 15. mars for å organisere omlegging til drift på rødt nivå. Rødt nivå innebærer redusert åpningstid, og at barna deles inn i mindre grupper og kohorter. 

– Fra tirsdag av holder vi åpent kl. 08.00–14.30, med mulighet for levering og henting i løpet av halvtimen før og etter, sier virksomhetsleder Christin Bigseth, og skryter av både foreldre og ansatte som har måttet omstille seg på kort varsel. Bigseth sier at selv om åpningstiden nå er redusert, har de dialog med foreldre for å sørge for at sårbare barn og barn av foreldre i samfunnskritiske funksjoner som trenger det, får et ordinært tilbud.    

Anbefaler at søsken også holdes hjemme 
Smittevernavdelingen i Stavanger kommune understreker hvor viktig det er at nærkontakter overholder karantenen. De ber også foreldre som har mulighet til det, om å holde eventuelle søsken hjemme til situasjonen er avklart. 
 
– De som er i karantene testes på dag 1 og dag 7, eventuelt tidligere hvis de får symptomer. Ofte ser vi at første test er negativ, og så er test nummer to positiv. I mellomtiden har man gjerne rukket å smitte andre husstandsmedlemmer. Den formelle ventekarantenen, altså karantenen for de andre i familien, er vanligvis over etter den første testen. Men siden vi her har å gjøre med et større utbrudd av mutert virus, håper vi at de som har muligheten, også holder seg hjemme like lenge som barnets karantene, sier smittevernoverlege Ruth Midtgarden.  

– Vi går altså ut med denne anbefalingen som et ekstra tiltak på grunn av størrelsen på smitteutbruddet. 

Kontaktpersoner for mediene: 
Virksomhetsleder Christin Bigseth, 941 57 621 
Barnehagesjef Monica Buvig Stenseth, 474 55 360 

Følg smitteutviklingen i Stavanger her.