Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

 1. Hjem
 2. Helse og omsorg
 3. Informasjon om koronavirus

Informasjon om covid-19 i Stavanger kommune

kort fortalt

 • Her finner du informasjon om hvordan koronaviruset påvirker Stavanger kommunes tjenester og hvilke regler som gjelder her i distriktet.
 • Oversikt over de siste registrerte tilfeller av covid-19 i kommunen finner du her. 
 • Nasjonale råd og retningslinjer på helsenorge.no/korona.
Teststasjon 3 i Stavanger.

Slik begrenser vi koronaviruset

 • Hold avstand 
 • Hold hendene rene 
 • Hold deg hjemme hvis du er syk 
 • Hold nede antall personer du møter 

Bruk munnbind!

Munnbind beskytter de man møter mer enn det beskytter en selv.

Dersom begge bruker munnbind beskytter de hverandre, derfor er det anbefalt å bruke munnbind når du er nær innpå andre, som for eksempel på buss, i taxi, butikk, legekontor og lignende steder.

Fastlegene er anbefalt å møte pasientene når det er nødvendig med undersøkelse, men bruke video når det holder med en samtale. Det er også anbefalt at både lege og pasient bruker munnbind ved undersøkelse.

Dame med munnbind, og teksten 
Du kan bære smitte uten at du vet det selv. 
Takk for at du tar hensyn!

Se hvilke regler som gjelder

Smittevernråd og regler for Stavanger som gjelder fra natt til lørdag 23. januar til og med 8. februar 2021: 

 • Unngå bruk av kollektivtransport.   
 • Bruk munnbind dersom du likevel må reise kollektivt (inkl. i taxi).   
 • Bruk munnbind ved besøk på alders- og sykehjem.  Besøk kun tillatt kl. 17-19 og av inntil to faste personer per uke.   
 • Bruk munnbind på offentlig sted (butikker, kjøpesentre, biblioteker, museer, gallerier og forsamlingshus) når koronameteren ikke kan overholdes.   
 • Unngå å ha flere enn fem gjester i hjemmet.  
 • Alle som kan, bør ha hjemmekontor.   
 • Voksne over 20 år har forbud mot organiserte idretts- og fritidsaktiviteter innendørsUtendørs idretts- og fritidsaktiviteter er tillatt for voksne over 20 år. Maksimal gruppestørrelse er ti personer. Avstandskrav skal overholdes.  (Les mer om avstandskrav for idretts- og fritidsaktiviteter hos Helsedirektoratet.)
 • Unge under 20 år kan drive organiserte idretts- og fritidsaktiviteter inne og ute. Inne er maksimal gruppestørrelse på ti personer. Ingen gruppebegrensning ute. (Les mer om idretts- og fritdsaktiviteter.)
 • Alle gjester på serveringssteder skal registrere seg. 
 • Forbud mot private sammenkomster for flere enn fem personer på offentlig sted eller i leid lokale. 
 • Maksimalt fem personer kan samles på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale. Hvis man er flere enn fem i samme husstand, kan selvfølgelig alle i husstanden møtes. 
 • Skal du gjennomføre et arrangement med 10 eller flere personer, må du registrere dette på kommunens nettside. 

Nasjonale regler gjelder også i Stavanger 

 • Forbud mot å arrangere eller delta i kamper, stevner, idrettsarrangementer og lignende for alle aldersgrupper.    
 • Skjenkestopp for alkoholservering.   
 • Forbud mot arrangementer innendørs med flere enn 10 deltakere samtidig.   
 • Forbud mot arrangementer utendørs med flere enn 20 deltakere samtidig.   
 • Forbud mot flere enn 50 deltakere i begravelser og flere enn 200 ved utendørs arrangementer med fastmonterte seter.    

Spørsmål og svar om lokale koronaregler

Har du spørsmål om nasjonale og lokale koronaregler som gjelder for innbyggerne i Stavanger? Les vår samling med spørsmål og svar, eller ring informasjonstelefonen for korona 51 50 72 20 mandag-fredag 08.30-15.00.

Smittestatus for Stavanger

Vi legger ut oppdaterte tall i 9-tiden hver dag.

Tabellen under viser hvor mange som har testet positivt i Stavanger kommune. Tallene kan avvike noe fra Folkehelseinstituttets Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS), som baserer seg på folkeregistrert adresse. Det gjør at f.eks. innbyggere fra Stavanger som oppholder seg i andre byer og tester positivt der eller utenlandske arbeidere, som testes av andre enn Stavanger kommune, for eksempel egen bedriftshelsetjeneste, ikke er inkludert i vår tabell (data i tabellen kan være forsinket): 

Se hele listen over smittetilfeller dag for dag

Slik kan du bli testet

Fredag morgen: Onlinebooking av testing er ustabil. IT jobber med saken. Mens systemet er nede utvider vi åpningstidene for telefonbestilling fra 08.30-20.00 fredag, lørdag og søndag. 

Det er viktig at du som bor i Stavanger, Sola og Randaberg bestiller koronatest i Stavanger. Alle kommuner har dimensjonert teststasjonen etter egne innbyggertall, og har ikke kapasitet til å teste innbyggere fra nabokommunene i tillegg.

Alle som mistenker at de kan være smittet av covid-19 kan be om å bli testet. Sjekk først om du trenger test på koronasjekk.no

Nå er det tre veier inn til testing:

Hold deg hjemme og unngå kontakt med andre mens du venter på koronatest. Ikke bestill test i andre kommuner enn der du bor eller oppholder deg. 

1. Fastlege
Føler du deg syk er det viktig at du kontakter fastlegen din for en vurdering først, for å utelukke muligheten for andre alvorlige sykdommer. Fastlegen kjenner deg best og skal følge deg opp dersom du er smittet.

2. Elektronisk bestilling
Koronatest bestilles på helsenorge.no, under funksjonen timeavtaler.

Fire timebøker er lagt ut, så hvis du ikke finner timer som passer i én, kan du prøve de andre.

Husk at du selv må velge om du vil ha påminnelse om timen din på epost eller sms. Dette endrer du selv under «profil og innstillinger», «kontaktinformasjon» og «hvordan skal helsenorge kontakte deg».

Du kan bestille koronatest elektronisk for deg selv eller for barn under 16 år som du har foreldreansvar for. Hvis du skal bestille for andre, ring koronatelefonen 51 91 40 30. Hvis du bestiller for barn må du bestille i barnets navn.

Ta med legitimasjon! 

Bestill koronatest her

3. Koronatelefon: Du kan ringe 51 91 40 30 hverdager og helger kl. 08.30–15.00. Dette telefonnummeret er kun for timebestillinger. Du kan bestille tid uten å be om fastlegens vurdering først, dersom du:

 • har akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19
 • kan ha blitt smittet med covid-19 som nærkontakt, eller etter reise i «rødt» eller «gult» land de siste ti dagene.

NB! Du bør ikke bestille både på telefon og elektronisk skjema. Velg én av løsningene for å unngå dobbeltbooking.

Til deg som venter på prøvesvar

Hovedregelen er at du som venter på prøvesvar skal holde deg hjemme til du har fått svar. Du skal ikke gå på jobb eller skole, du skal ikke ta offentlig transport eller oppsøke offentlige steder, og du skal holde god avstand til alle andre enn dine nærmeste. Dine husstandsmedlemmer behøver ikke å være i karantene, heller ikke husstandsmedlemmer som jobber i helsetjenesten.

Ved negativ test kan du gå tilbake på jobb/skole når du er i god allmenntilstand (det vil si at du føler deg frisk og er feberfri), selv om du fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon

Hvor og hvordan foregår testingen?

Testingen foregår på tre testasjoner hver dag; to i Stavanger Forum og en i Stavanger idrettshall. Se kart (pdf, 606 kb). Alle som skal testes må gjøre en avtale og få et oppmøtetidspunkt. 

Du kan kjøre bil, sykle, gå eller lignende/tilsvarende til teststasjonen, men du kan ikke bruke offentlig transport. Dersom du har spørsmål om dette ring 51 91 40 30.

Helsepersonell kommer ut til deg i bilen og tar prøven ved hjelp av bomullspinner som stikkes ned i svelget evt. opp i nesen.

For barn under fem år tas det kun prøve av halsen. Det er viktig å forberede barna på at det kommer en person i smittevernutstyr og tar prøve. Barnet kan sitte på fanget ditt i bilen.

Fra og med 14. september foregår testingen i teststasjon 2 Ishockeyveien på framsiden av Expo-hallen

Når får jeg svar på testen?

Hvis du tester positivt for covid-19 blir du oppringt av smittevernoverlegen, som umiddelbart vil gå i gang med smittesporing. Hvis du tester negativt, får du ikke automatisk beskjed, men du kan selv sjekke svaret på helsenorge.no. Svaret skal foreligge få dager etter testen. Innlogging skjer via ID-porten. 

Nytt: Du kan nå få varsel til din mobiltelefon eller e-post når prøvesvaret er klart. 

Studenter og andre som trenger attest på negativ test

Kontakt private helseaktører som Aleris, Forusakutten,
Dr. Drop-in, Mosaic Medical og andre. Kommunens teststasjoner utsteder ikke attester. 

Korona-testsenter på flyplassen

På Stavanger lufthavn, Sola kan flypassasjerer som kommer fra utlandet testes for korona. Les mer om tilbudet.

Hva om jeg trenger koronatest for en reise?

Spør fastlegen din om råd eller ta kontakt med privat helseaktør. 

Hvem tester turister og gjestearbeidere?

Testing av gjestearbeidere, bekreftelse før reiser, studier, konkurranser o.l. må bestilles hos privat helseaktør/bedriftshelsetjeneste.

Turister og andre uten fastlege kan ringe koronatelefonen 51 91 40 30 mellom 08.30-15.00 alle dager. Kontakt legevakten på 116 117 hvis du er turist eller besøkende i Stavanger uten fastlege i regionen og får symptomer på covid-19 med behov for legeundersøkelse.

Hit kan du ringe for råd og informasjon

Du kan ringe Stavanger kommunes informasjonstelefon for korona 51 50 72 20 (08.30–15.00 mandag–fredag). Her kan du spørre om både de nasjonale og de lokale reglene som gjelder for innbyggere i Stavanger kommune under koronapandemien.

Du kan ringe fastlegen din for helsespørsmål eller FHIs koronatelefon 815 55 015 (08–15.30) for informasjon om koronaviruset.

Karantenehotell

Fra og med 9. november innførte regjeringen en ordning med karantenehotell for innreisende til Norge fra utlandet for å begrense importsmitte. Stavanger kommune har ikke myndighet til å gi dispensasjon fra nasjonale bestemmelser som denne.

Sola kommune har avtale med Scandic Airport Hotel og Quality Airport Hotel Stavanger om karantenehotellordningen. Grensepolitiet henviser til karantenehotell. I lenken under finner du informasjon om hvem som ikke trenger å gjennomføre karantenetiden på hotell og andre opplysinger:

Les mer om karantenehotellene

Les regjeringens spørsmål og svar om innreise til Norge

Får du besøk fra utlandet?

Å ta imot besøk fra utlandet er annerledes i år enn vanlig. For at dine gjester, du og lokalsamfunnet skal være trygge, er det viktig at besøket ikke fører til smittespredning.

Hvordan er det med vaksinering?

Vaksinasjon mot korona

Information in other languages

Information to parents in 14 languages.
Social distancing in 22 languages.
About corona in 37 languages.
About "hjemmekarantene" and isolation in 37 languages.
You can also visit our corona page in English.

Informasjon til brukere av hjemmetjenester og pårørende/besøkende

Reduksjon i tilbud: Grunnet pågående smittefare, kan brukere av hjemmebaserte tjenester oppleve noe reduksjon i tilbudet. Alle skal likevel få forsvarlig helsehjelp

Besøksregler på sykehjemmene

Nye besøksbegrensninger i alders- og sykehjem fra 31.12.2020.

 • Besøkstiden i alders- og sykehjem begrenses til tidsrommet kl. 17.00–19.00. 
 • Antall besøkende per beboer begrenses til 1-2 faste personer. 
 • Munnbind er påbudt under hele besøket, også inne på beboerens rom.
 • Besøk skal foregå på beboerens rom.
 • Dørene er låst. Vent utenfor så slipper vi deg inn.
 • Vi håper du skriver deg inn i besøksprotokollen. Det letter arbeidet med en eventuell smittesporing.

Alders- eller sykehjemmet kan etter en konkret vurdering gjøre unntak fra antallsbegrensningen for besøkende til kritisk syke eller døende.

Ikke besøk sykehjem dersom du i løpet av de siste ti dagene har vært på reise i utlandet eller har luftveissymptomer. Du anbefales sterkt med å vente med besøk hvis du har vært i et område eller en situasjon i Norge med økt smittespredning. Ellers gjelder følgende regler:

Følgende smittevernregler gjelder for besøk:

 • Utsett besøket hvis du har luftveissymptomer med feber eller hvis du er i karantene

 • Husk god hoste- og håndhygiene!

 • Tilstreb å holde minst 1 meters avstand.
 • Besøkende må vaske/sprite hendene før og etter besøket. Sykehjemmet legger til rette for at håndsprit er tilgjengelig.

 • Gi beskjed til sykehjemmet straks dersom du får påvist covid-19 innen 10 dager etter besøket på sykehjemmet. 

Alle sykehjem og aldershjem har nettbrett slik at pasienter kan ha videokontakt med sine pårørende. Sykehjemmene kan ta imot gaver fra besøkende på vegne av pasientene, også blomster, kaker og klær. 

Dagsentre og aktivitetstilbud gjenåpner 25. 01

Med mindre smittesituasjonen forverres gjenåpner dagsentre for eldre og aktivitetstilbud 25. januar. Det gjelder:

 • Gruppetilbud i regi av Helsehuset/Frisklivssentralen
 • Aktivitetssenter for mennesker med psykiske lidelser: Verket, Madlatun, Kulturkafeen
 • Aktivitetssenteret Hjalmar for mennesker med en utviklingshemming
 • Stuetilbudet og Huset i Rehabiliteringsseksjonen 
 • Tante Emmas Hus og Bergeland Bydelshus
 • Dagsenter for eldre

Sosiale tjenester og Nav-kontor i Stavanger

Nav har åpent og er tillegg tilgjengelige på følgende kanaler hvis du trenger veiledning og hjelp: 

Vakttelefonene under kan benyttes for spørsmål om økonomisk sosialhjelp og midlertidig bolig. Telefontid er kl. 10–14.

Nav-kontorene har oppslag med kontaktinformasjon og en postkasse for levering av skriftlige henvendelser. Oppholder du deg i Stavanger kommune, men er uten fast adresse, må du kontakte Nav Eiganes og Tasta dersom du trenger hjelp til f. eks. hjemreise.

Vakttelefoner Nav for økonomisk hjelp og midlertidig bolig:

NAV Eiganes og Tasta Sosialhjelp og midlertidig bolig tlf. 55 55 33 33  
NAV Madla Sosialhjelp tlf. 412 44 781 Midlertidig bolig tlf. 412 87 355
NAV Hundvåg og Storhaug Sosialhjelp og midlertidig bolig
tlf. 412 52 669
 
NAV Rennesøy og Finnøy Sosialhjelp eller midlertidig bolig
tlf. 55 55 33 33
 
NAV Hillevåg og Hinna Sosialhjelp eller midlertidig bolig tlf. 55 55 33 33  

Hjemmekarantene og hjemmeisolering i forbindelse med covid-19

Viktig informasjon til deg som er smittet og skal være i hjemmeisolasjon, eller er ferdig med isolasjonen, og til hustandsmedlemmer av smittede.

Beskrivelse av hva som menes med hjemmekarantene og hjemmeisolering, og råd ved slike tiltak (Folkehelseinstituttet)

Her finner du informasjon om hjemmekarantene og isolasjon på forskjellige språk.

Barnehage og skole

Skoler og barnehager på gult nivå

Både barneskoler og ungdomsskoler i Stavanger vil gå ned på gult nivå igjen innen onsdag 20. januar, etter at de ble hevet til rødt nivå 4. januar. Smittevernoverlegene i kommunene på Nord-Jæren har fortløpende vurdert smittespredningen mellom barn og ungdom. I årets første uker er det ikke påvist smitte mellom elever, eller mellom elever og lærere, på Nord-Jæren. Les mer.

Regjeringen har samlet koronainformasjon til foreldre med barn i barnehage og barne- og ungdomsskole på ett nettsted.

Følg med på den enkelte barnehage og skoles hjemmeside for mer informasjon og abonnér på nyhetsoppdateringene derfra.

Skal forkjølte barn testes/holdes hjemme?

Kontakt fastlegen eller ring koronatelefonen for en vurdering av koronatest. Barn som er forkjølet skal holdes hjemme til allmenntilstanden er god. Noen barn kan ha restsymptomer etter en luftveisinfeksjon (rennende nese eller sporadisk hoste). Hvis allmenntilstanden og formen er god kan barnet likevel gå i barnehage eller skole. Alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon skal sendes hjem og holdes hjemme til sykdomstilstanden er avklart. Barn med rennende nese som eneste nyoppståtte symptom trenger ikke holdes hjemme eller testes hvis allmenntilstanden ellers er god. Barn som har sykdomsfølelse i tillegg til selv milde luftveissymptomer skal holdes hjemme. 

Forbud mot idretts- og fritidsaktiviter 

Kultur

 • Det kan maksimalt være 10 personer på offentlige arrangement innendørs.
 • På innendørs arrangement med fastmonterte seter kan det være 20 deltagere samtidig.
 • Under seremonier i gravferd/bisettelse kan maks 50 personer delta.
 • Arrangementer utendørs kan ha inntil 20 deltakere til stede samtidig.
 • Utendørs arrangementer med fastmonterte seter, kan ha inntil 200 deltakere til stede samtidig.
 • Det er forbud mot å arrangere eller delta på arrangementer på steder hvor deltakerne ikke kan overholde avstandskravet på 1 meter. 

Det er meldeplikt for de arrangementene som har lov til å være flere enn 10 personer. Disse arrangementene må registeres på kommunens nettside.

Ansatte, frivillige og utøvere som står for gjennomføringen av arrangementer, skal ikke regnes med i det antallet personer som kan være til stede

For alle detaljer om beslutninger og anbefalinger om arrangement og avstand viser vi til Helsedirektoratets nettsider. Se også kulturavdelingens egen korona-side. 

Pressekontakt:

Pressevakttelefon: 96 94 24 49.

Plakatoversikt

Plakater til utskrift

Her kan du laste ned plakater, skilt, flygeblader og klistremerker vi har laget de siste månedene. Blant annet oppslag til sykehjem, barnehager, fotballbaner, offentlige kontorer og friområder. Til fri bruk!

Smittevernansvarlige i Stavanger

Helsesjef og smittevernoverlege er smittevernansvarlige i Stavanger kommune. 

Presisering til alle hotell, restauranter, eiere av selskapslokaler og serverings- og skjenkesteder

Koronatiltak for alle hotell, restauranter, eiere av selskapslokaler og serverings- og skjenkesteder.

De nasjonale og lokale reglene som gjelder under koronapandemien endres stadig. Her finner du en oversikt over hvilke regler som gjelder nå.

Forutsetningen for å kunne avholde arrangementer og å holde åpent på serverings- og skjenkesteder, er at arrangementet/serverings- og skjenkestedet tilfredsstiller alle kravene til smittevernfaglig forsvarlig drift som følger av Covid-19 forskriften, blant annet 1 meterskravet og at arrangør skal iverksette tiltak som bidrar til at syke ikke deltar og som gjør det mulig å ivareta god hygiene.

 1. Det er innført skjenkeforbud. Dette omfatter blant annet alle arrangementer hvor det er krav om skjenkebevilling, minibar på hoteller, kurs o.l.
 2. Private arrangement, som sosiale samlinger for bedrifter/lag/ foreninger/private, vennefester, bursdagsfeiring, bryllup, pensjonisttreff, minnestunder osv., i lånte/leide lokaler, har en begrensning på 5 personer. Dette er uavhengig av om det serveres alkohol eller ikke, og det inkluderer arrangementer på bl.a. hoteller, selskapslokaler, grendehus, forsamlingshus, og konferansesaler.
 3. Faglige sammenkomster (kurs, konferanser, seminarer, konserter, kulturarrangementer, idrettsarrangementer), har en begrensning på 10 personer.
 4. Bespisning uten alkohol i etterkant av en faglig sammenkomst, har en begrensning på 10 personer.
 5. Bespisning med alkohol i etterkant av en faglig sammenkomst, har en begrensning på 5 personer.
 6. Faglige sammenkomster på steder hvor publikum sitter i fastmonterte seter, har en begrensning på 20 personer innendørs.
 7. Utendørs arrangementer uten fastmonterte seter, har en begrensning på 20 personer.
 8. Utendørs arrangementer med fastmonterte seter, har en begrensning på 200 personer.
 9. Grupper på et serveringssted/skjenkested/restaurant har en begrensning på 5 personer.

Ansatte, frivillige og utøvere som står for gjennomføringen av arrangementet, skal ikke regnes med i antall personer som kan delta.

Meldeplikt for arrangementer og sammenkomster

I tillegg må alle arrangement/sammenkomster med mellom 10 og 20 personer eller mer meldes til kommunen på forhånd, gjennom kommunens meldesystem. Arrangementet kan meldes her