Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

 1. Hjem
 2. Om Stavanger kommune
 3. Fakta om Stavanger

Fakta om Stavanger

Stavanger har 133 139 innbyggere (per 4. kvartal 2017) og er den 4. største byen i landet.

Hillevåg bydel. Foto: Bitmap

Befolkning

Stavanger er landets fjerde folkerikeste kommune, og tettstedet Stavanger/Sandnes, som omfatter den sammenhengende bymessigebebyggelsen i de fire kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg, utgjør landets tredje største tettsted med 213 313 innbyggere (2016). Se mer statistikk om Stavanger. 

Geografi

Stavanger, kommune i Rogaland fylke, på vestsiden av Gandsfjordens munning, omfatter også øyene nord for munningen. Kommunen fikk sine nåværende grenser 1965; da bykommunen Stavanger ble utvidet med hele Madla, samt øyene og fastlandet vest for Gandsfjorden av Hetland. Stavanger grenser etter dette til Sandnes i sør, Sola i sørvest, Randaberg i nordvest og til Rennesøy på Åmøy i nord.

Kommunesammenslåing

Finnøy, Stavanger og Rennesøy har vedtatt å slå seg sammen i forbindelse med regjeringen Solbergs kommunereform. Dette ble vedtatt i Stortinget juni 2017. Les alt om Nye Stavanger på eget nettsted.

Kart over Stavanger

Finn flere kartlag med eiendomsgrenser og planer på kommunekart.com

Stavangers vennskapsbyer

Stavanger har 11 vennskapsbyer i fire verdensdeler:        

 • Aberdeen, Skottland                                      
 • Antsirabe, Madagaskar
 • Esbjerg, Danmark
 • Eskilstuna, Sverige
 • Esteli, Nicaragua
 • Fjardabyggd, Island 
 • Houston og Galveston, Texas, USA 
 • Jyväskylä, Finland
 • Nablus, Palestina
 • Netanya, Israel                                             

Vennskapsbyarbeidet skal i hovedsak være kunst- og kulturrelatert, og kommunens oppgave er å legge til rette for kontakt og utveksling mellom organisasjoner, grupper og enkeltpersoner.

Kommunen gir støtte til vennskapsbytiltak i Stavanger. Søknader kan sendes hele året, i god tid før arrangementet. Søknader sendes på e-post til postmottak.kbu@stavanger.kommune.no  eller til Stavanger kommune, Kultur- og byutvikling, Kulturavdelingen v/Anne Grete Gitlesen, Postboks 8001, 4068 Stavanger

Har du spørsmål om vennskapsbyarbeidet kan du kontakte Anne Grete Gitlesen, rådgiver i kulturavdelingen, på telefon 51 50 78 23.