PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Næring og arbeidsliv
  3. Etablere egen bedrift

Etablere egen bedrift

Kort fortalt

  • Stavanger kommune ønsker nye virksomheter velkommen. 
  • Når du skal starte egen bedrift kan du få veiledning fra det offentlige. Her er en oversikt over offentlige veiledere for etablerere.

Oppstartsfasen for ny bedrift kan være krevende.

Lurer du på om det går an starte tatoveringsstudio i kjellerstua? Gjøre drivhuset om til kaffebar? Eller selge ting du har dyrket eller produsert selv? Da kan du lese mer om hva som trengs her. 

Kommunens næringsavdeling oppfordrer bedrifter og gründere til å kontakte våre samarbeidspartnere for rådgivning og støtte:

Skape.no

Skape.no gir veiledning og individuell rådgivning i Stavanger på vegne av kommunen. Det er hit du skal henvende deg dersom du tenker på å etablere egen bedrift. De har også flere spennende kurs og seminarer.

Dersom du er registrert hos NAV og planlegger å søke om å beholde dagpenger eller attføringspenger under etablering, skal du først innhente informasjon om søkeprosessen ved NAV-kontoret ditt.

Skape.no kan gi næringsfaglig vurdering for Stavanger kommune

Mattilsynet

Mattilsynet er statens tilsyn for planter, fisk, dyr og næringsmidler. Alle som jobber med produksjon, distribusjon og servering av mat har ansvar for å følge Norges lover og forskrifter. Norge må også følge internasjonale regler som for eksempel EØS-avtalen. Her får du veiledning om hvilke regler som gjelder dersom du driver en bedrift som tilbyr noen av disse produktene.

Mer om kommunens regler knyttet til servering, salg og skjenking.

Altinn - bedriftsetablering

Altinn har samlet det du trenger å vite for å etablere deg som næringsdrivende og drive næringsvirksomhet i Norge. Hos Altinn kan du også finne en rekke guider som gir deg veiledning om ulike aspekter ved å starte og drive egen bedrift.

Se de digitale guidene til Altinn.

Innovasjon Norge avdeling Rogaland

Innovasjon Norge bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Valide - hjelp til gode ideer

Valide er en innovasjons- og inkubatorvirksomhet som hjelper med å omsette gode ideer til vekstbedrifter.

Sosialt entreprenørskap

Sosialt entreprenørskap handler om å utvikle og ta i bruk nyskapende og bærekraftige løsninger på sosiale og samfunnsmessige problemer. Sosialt entreprenørskap oppstår og utvikles på ulike måter. Sosialt formål, nyskapende løsninger, forretningsmessige metoder og levedyktige/bærekraftig forretningsmodell er noe av det som kjennetegner sosiale selskaper.

Storhaug unlimited gir støtte til individer som ønsker å løse sosiale utfordinger på Storhaug gjennom sosialt entreprenørskap. Basert på din forretningsidè vil vi tilby støtte som gjør det mulig for deg å teste ut nye måter å løse en spesifikk samfunnsutfordring på.

Storhaug unlimited er en del av områdesatsingen på Storhaugs prosjekter for økt velferd i bydelen.

Kontaktinformasjon

Anne Woie

Anne Woie

næringssjef

Mobil:
995 12 623
Telefon:
51 50 73 48
E-post:
anne.woie@stavanger.kommune.no
Grethe Andersen, Rådgiver næringsavdelingen

Grethe Andersen

rådgiver i næringsavdelingen

Mobil:
982 51 735
Telefon:
51 50 70 65
E-post:
grethe.andersen@stavanger.kommune.no