PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Ehrenberg-Rasmussen er Stavangers nye kultursjef

Ehrenberg-Rasmussen er Stavangers nye kultursjef

Kristina Ehrenberg-Rasmussen er ansatt som ny kultursjef i Stavanger kommune. – Jeg gleder meg til å jobbe for at innbyggerne får et enda rikere kulturliv, og for at kunstnere og kulturarbeidere skal oppleve anerkjennelse for det viktige arbeidet de tilfører byen vår.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Kristina Ehrenberg-Rasmussen

Kultursjef Kristina Ehrenberg-Rasmussen

Ehrenberg-Rasmussen har vært konstituert kultursjef i Stavanger det siste året, og skal nå bekle rollen permanent. Direktør Herbjørn Tjeltveit er glad for å ha henne på plass.  

– Kristina har vært en klar og klok kulturstemme som fungerende kultursjef. Hun har startet flere viktige prosesser og gjort seg godt bemerket både internt og eksternt. Hun har en solid forankring i kulturlivet og bred erfaring fra offentlig sektor, sier han.  

Gleder seg 

Som konstituert kultursjef har Ehrenberg-Rasmussen ledet kulturavdelingen gjennom pandemien.  

Det har vært noen svært krevende år for kulturlivet under pandemien, og den nye kultursjefen har hatt jevnlig kontakt med feltet.  

– Jeg har satt stor pris på alle de samtalene jeg har hatt med kulturlivet i året som har gått. Det er inspirerende å se hvor aktive aktører har vært med å dele erfaringer, og å gi råd og innspill til hvordan vi som kommune best kan støtte et hardt rammet kulturliv, sier hun. 

Dialog

– Konstruktiv dialog kombinert med et aktivt kulturutvalg som lytter og prioriterer kulturlivet, har gjort at vi har fått på plass effektive virkemidler på kort tid. Ekstra kjekt er det når våre folkevalgte finner rom for å videreføre eksempelvis stipendordningen, forsetter Ehrenberg-Rasmussen 

Den gode dialogen har hun planer om å forsterke.  

– Jeg ser fram til å styrke denne dialogen ytterligere framover, slik at vi sammen kan realisere kulturplanens visjon om å skape en levende kulturby, sier hun.  

Det første møtepunktet blir kulturavdelingens tradisjonelle juleavslutning for kulturlivet.  

– Vi ser også fram til å invitere til fysiske kulturdialoger i året som kommer. Jeg gleder meg enormt til å fortsette i denne rollen som jeg har vært så heldig å ha det siste året, smiler hun.  

Stolt 

Kultursjefen vil være en pådriver for å nå de politisk vedtatte ambisjonene som står nedskrevet i kulturplanen.  

– Ambisjonene handler om at innbyggerne skal ha et så rikt og levende kulturliv som mulig og at de skal være stolte av kulturlivet i hjembyen sin. Like viktig er det at kunstnere og kulturarbeidere skal oppleve anerkjennelse for alt det viktige de tilfører byen vår, sier hun.  

Listen over ting å ta tak i er fyldig: 

– Foruten de politiske satsingene i Stavanger2025, Akropolis-visjonen og Å leve av kunst og kultur, skal vi utrede alt fra plan for visuell kunst og kunstbyen, til å videreutvikle Bjergsted som kulturpark, forteller kultursjefen.  

Utfordringer  

Ehrenberg-Rasmussen sier at Stavanger har et rikt kulturliv, samtidig som en del muligheter gjenstår urealisert.  

– Med strammere økonomiske rammer innen det offentlige, blir det stadig viktigere å synliggjøre kunst og kulturens betydning. Både som verdi i seg selv, og dens betydning for demokrati- og samfunnsutviklingen, samt menneskers livskvalitetKulturlivet er i høyeste grad med på å gjøre Stavanger til en attraktiv by å leve og bo i. Å styrke Stavanger som kulturby handler også om å forvalte de ressursene kommunen har på en forsvarlig og treffsikker måte, og gi kulturen rom for å være en drivkraft i samfunnsutviklingen slik at kultur faktisk blir en drivkraft i samfunnsutviklingen, erklærer hun.