PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Endringer i det grønne

Endringer i det grønne

Fra årsskiftet blir Bente Marie Johansen konstituert som park- og veisjef. Torgeir E. Sørensen bidrar med kompetansen sin i avdelingen fram til han som 70-åring går over i pensjonistenes rekker i mai. ​​​​​​​

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Bente Marie Johansen konstitueres som park- og veisjef fra 1. januar.

Bente Marie Johansen konstitueres som park- og veisjef fra 1. januar.

Det er ikke mange offentlige tjenester som er i nærheten av å nyte samme popularitet som det park- og veiavdelingen i Stavanger kommuner gjør. Stavangerfolk er rett og slett veldig glade i de grønne områdene sine. Ingen vet dette bedre enn Torgeir E. Sørensen, som har ledet det grønne arbeidet i kommunen i en årrekke. Den kommunale karrieren hans strekker seg, med enkelte avbrudd, helt tilbake til 1980 da han var avdelingssjef for park og idrett.  

– Vi jobber jo med tjenester som nesten 100 % av innbyggerne nyter godt av hver dag. Enten de går tur i parkene, ser på blomstene som er plantet ut eller bare kikker ut vinduet på et kommunalt tre. Vi jobber med noe som virkelig opptar folk, sier han.  

En bauta 

Fra årsskiftet nærmer det seg altså slutten for en lang karriere i kommunen. Direktør Leidulf Skjørestad i bymiljø og utbygging forteller at de har funnet en god løsning for den populære avdelingen.  

– Torgeir fyller 70 år i mai. Da går han av med pensjon, og en bauta forsvinner fra kommunen. Fra 1. januar blir Bente Marie Johansen konstituert som park- og veisjef, og Torgeir har sagt seg villig til å stille kompetansen sin til rådighet fram til mai. Han skal blant annet være med på arbeidet med å innlemme de kommunale foretakene inn i basisorganisasjonen. Han skal også jobbe med å dokumentere Stavangers grønne historie - en historie han jo er en sentral del av selv, sier Skjørestad.  

Avslutning 

De store avskjedstalene- og artiklene kommer dermed ikke før om et halvt år, men direktør Skjørestad håper at koronarestriksjonene er lempet på mot sommeren.  

– Ja, jeg håper det er på plass rutiner slik at vi kan møtes og ha en verdig avslutning sammen i mai. Torgeir har jo ikke bare bemerket seg her lokalt - han nyter også stor respekt for fagkompetansen internasjonalt, sier direktøren. 

Stolt 

1. januar er det Bente Marie Johansen som overtar som sjef for park- og vei.  

– Jeg er virkelig stolt av å få være med på laget i denne avdelingen. Det er stas å få ta del i en avdeling med så mye kompetanse, og jeg ser fram til å jobbe videre for den grønne spydspissen, sier hun.  

Både Johansen og Sørensen er godt fornøyde med arbeidsfordelingen det neste halve året.  

– Her har vi funnet en veldig god løsning, sier Sørensen.

Kontaktperson: 
Leidulf Skjørestad, direktør for bymiljø og utbygging 91151462

Torgeir Esig Sørensen blant gamle trær i byparken
Torgeir Esig Sørensen blant gamle trær i byparken