PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Fire pasienter og en ansatt til smittet av covid-19

Fire beboere og to ansatte er nå smittet av covid-19

Fire beboere  og to ansatte ved Vågedalen sykehjem har til nå fått påvist smitte av covid-19. Alle ansatte og beboere testes. Sykehjemmet er satt i karantene til smittesituasjonen er avklart.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Vågedalen sykehjem handlet raskt og fikk testet 17 beboere og ansatte ved en avdeling i går kveld, etter at en ansatt hadde testet positivt for covid-19. I forbindelse med smittesporingen ble det aktuelt å teste 17 beboere og de ansatte ved en annen avdeling også. Fire av de 34 beboerne fikk påvist smitte av covid-19. Ytterligere en ansatt testet også positivt. Dermed er foreløpig fire pasienter og to ansatte ved sykehjemmet smittet. Alle er satt i isolasjon.
- Det jobbes med smittesporing og kartlegging av smitteveier. Foreløpig vet vi ikke hvordan smitten er kommet inn, men både ansatte, beboere og besøkende kan være mulige smitteveier, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

18 nærkontaker i karantene

44 ansatte ved sykehjemmet er så langt testet. Resten vil bli testet mandag. For å være på den sikre siden vil også resten av beboerne på sykehjemmet bli testet mandag. De fleste testsvarene på de ansatte er ikke klare. 18 ansatte som er definert som nærkontakter er satt i karantene. Nærkontakter utenfor sykehjemmet vil bli kontaktet av smittevernkontoret. Hele sykehjemmet er i karantene mens kartleggingen pågår og situasjonen avklares. Det betyr at beboerne midlertidig ikke kan ta imot besøk.

-Vi jobber nå med å sørge for at sykehjemmet fortsatt skal ha en forsvarlig drift. Vi skal ivareta alle så godt vi kan, både beboere, pårørende og ansatte, sier Fosse.

Kontaktpersoner ved mediehenvendelser:
Direktør helse og velferd Eli Karin Fosse, 992 98 461
Smittevernoverlege Ruth Midtgarden, 938 18 987