PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Fotoutstillingen «Ett år med krig i Europa» åpner i byparken

Fotoutstillingen «Ett år med krig i Europa» åpner i byparken

Ordfører Kari Nessa Nordtun åpner vandreutstillingen «Ett år med krig i Europa», onsdag 19. april kl. 12.00 i byparken. Utstillingen viser bilder som Aftenpostens fotografer har tatt under krigen i Ukraina.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Bilde fra utstillingen. Foto: Aftenposten

Foto: Aftenposten

Natt til 24. februar 2022 invaderte Russland nabolandet Ukraina. Hendelsen rystet verden og endret den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa.

I forkant av invasjonen og i tiden etter, har Aftenpostens fotografer og reportere vært til stede i Ukraina, Russland, Polen og Norge og dokumentert hverdagen til menneskene som er berørt av krigen. Soldatene ved fronten. Kvinnene og barna som dro. Livet til dem som ble igjen. Og de som opplever at hjemlandet er har gått til angrep på nabolandet.

- Situasjonen i Ukraina og flyktningenes situasjon har gjort et dypt inntrykk på oss alle. Denne utstillingen gir et sterkt innblikk i menneskers liv, som ble dramatisk snudd på hodet over natten. Det er viktig at vi fortsetter å holde oss oppdatert på hva som skjer i Ukraina, og jeg håper mange fra Stavanger vil ta turen innom byparken og se bildene, oppfordrer ordfører Kari Nessa Nordtun.

Hele historien

Under hvert av bildene er det tekster som forklarer motivet. Du kan også skanne en QR-kode for å finne artikkelen som bildet ble brukt i. 

På den måten inviteres folk til å bli kjent med historiene bak bildene og ta del i vår felles europeiske krigshistorie mens den skjer.

Utstillingen ble for første gang åpnet på Aker brygge av Oslo-ordfører Marianne Borgen i februar. Siden har den hatt stor suksess i Lillestrøm, Drammen og Kristiansand. Etter Stavanger går turen videre til Bergen.

Utstillingen kan oppleves fram til onsdag 3. mai.