PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Hanne Kristine Jensen får Drømmestipendet

Hanne Kristine Jensen får Drømmestipendet

Hanne Kristine Jensen (23) fra Stavanger har danset siden hun var ni. Hun har gått på Stavanger kulturskole, Musikk, dans og drama ved Stavanger katedralskole og Fakultet for utøvende kunstfag i Bjergsted. I år er hun Stavangers vinner av Drømmestipendet.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Hanne Kristine Jensen fikk drømmestipendet for 2022. Foto: Eduardo Scaramuzza

Hanne Kristine Jensen fikk drømmestipendet for 2022. Foto: Eduardo Scaramuzza

Jensen ble ferdig med sine dansestudier ved Fakultet for kunstfag ved UiS i 2021. Hun har nå hatt sitt første år som frilanser som utøvende og skapende dansekunstner, og har tilbragt høsten i Brussel for å få inspirasjon og tilegne seg ny kunnskap. Jensen er del av det Stavanger-baserte dansekollektivet «Driv Dansekollektiv», arbeider med et eget forprosjekt og har også andre samarbeidsprosjekt.  

Drømmestipendet betyr mye for den unge dansekunstneren, som har en drøm om å kunne utvikle sine ferdigheter innen dans og koreografi. Men hun ønsker at dansen skal bli mer synlig i samfunnet og vil bidra til dette. 

– Å motta drømmestipendet er først og fremst en veldig fin anerkjennelse. Jeg har det siste året tenkt mye på hvilken retning jeg ønsker å ta fremover, og det føles godt at det er andre der ute som tror på det jeg interesserer meg for og brenner for, sier Hanne Kristine Jensen.

Stipendet gir dessuten muligheten til å drive med videre utvikling av kunstnerskapet, reise og kunne oppsøke dansekunstnere som hun ser opp til og blir inspirert av. 

Foto:  Bildet (i grønn t-skjorte)  er tatt av Eduardo Scaramuzza. De tre andre er tatt av Arnaud Beelen.
Foto: Bildet (i grønn t-skjorte) er tatt av Eduardo Scaramuzza. De tre andre er tatt av Arnaud Beelen.

Samarbeidsprosjekt

Drømmestipendet består i 2022 av 50 stipend á 30 000 kroner, og er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere. Unge kunst- og kulturutøvere mellom 18 og 25 år kan søke Drømmestipendet.  

Hard konkurranse

Det var en hard konkurranse i år, og det var i alt 470 nominerte. Stavanger kommune nominerte i alt 11 kandidater innen kategoriene dans, musikk, teater, visuell kunst og åpen klasse. 

– Jeg vil gratulere Hanne Kristine Jensen med årets Drømmestipend. Det var svært mange gode søkere, og det var inspirerende å lese alle de gode søknadene og få et innblikk i de unge talentene vi har fra Stavanger, sier kultursjef Kristina Ehrenberg-Rasmussen.

Det er andre gang kulturavdelingen deltar i nominasjonsprosessen, og i år som i fjor er det en danser som får årets stipend.

– Dette viser at arbeidet med talentutvikling og et utdanningsforløp fra kulturskolen via danselinje til fakultet for kunstfag gir resultater, sier kultursjefen.  

Drømmestipendet vil bli utdelt i samarbeid med Stavanger kulturskole 19. mai 2022.  

Kristina Ehrenberg-Rasmussen

Kristina Ehrenberg-Rasmussen

kultursjef

Mobil:
926 32 538
E-post:
kristina.ehrenberg-rasmussen@stavanger.kommune.no