PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Runar Johannessen blir ny smittevernoverlege

Runar Johannessen blir ny smittevernoverlege

Runar Johannessen har jobbet med korona og covid-19 omtrent dag og natt siden mars. Nå har han fått stillingen som smittevernoverlege i Stavanger kommune.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Runar Johannessen blir intervjuet av en NRK-journalist.

Runar Johannessen i kjent positur foran journalister om koronasituasjonen.
Stavanger kommune

Runar Johannessen er utdannet allmennlege og holder på med spesialisering innen samfunnsmedisin. Han er også kommuneoverlege for barn og unge i Stavanger kommune.

- Jeg har trivdes veldig godt med å jobbe som fungerende smittevernoverlege. Jeg har vært involvert i mange prosesser, og synes det har vært givende og spennende. Det at jeg har jobbet så mye har også gjort at jeg har kommet godt inn i fagfeltet, sier han.

Sammen med kommuneoverlege Ruth Midtgarden har han gått vakt omtrent annenhver uke siden i vår. 1.mars går han fra å være fungerende smittevernoverlege til å bli smittevernoverlege i Stavanger.

- Det at jeg har fått konsentrere meg om covid-19 har vært til hjelp i denne perioden. Som smittevernoverlege skal jeg jobbe med hele feltet innen smittevern og befolkningssykdommer som jo også er en del av spesialiseringen innen samfunnsmedisin, sier han.

Ser lys i tunnelen

Han skal fortsette som fastlege en dag i uken og som kommuneoverlege for barn og unge. Han sitter også i Kontrollkommisjonen for psykisk helsevern i Sør-Rogaland og er med i en praksiskonsulentordning. Nå som 2020 går mot slutten og vaksinen nærmer seg ser han lys i enden av koronatunnelen. Men han maner til å fortsatt legge vekt på på smittevern- og avstandsregler i det nye året.
-  Selv om vaksinen kommer snart må vi fortsette som vi gjør nå en stund til, i hvert fall fram til påske, sier den nye smittevernoverlegen.

Selv har han kjøpt en liten leilighet i Sirdal som forhåpentligvis kan bli klar til sesongen og gi litt skiturer som avveksling fra koronaen.