PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Smitten sprer seg i to grupper i Stavanger

Smitten sprer seg i to grupper i Stavanger

Den siste uken har smitten i Stavanger og regionen rundt økt. Smitten sprer seg i særlig to grupper, taxisjåfører og i det somaliske miljøet. De som har tatt taxi 14.-24.12 bes ha lav terskel for å teste seg.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Smittevernoverlege Runar Johannessen har valgt å være åpen om hvor smitteutviklingen er størst i øyeblikket, for å sikre at alle som trenger det får informasjon.

Smitte i flere taxiselskaper

Det har vært smitte blant flere taxisjåfører i forskjellige selskaper på Jæren. Det er ikke registrert smitte til passasjerer. Risikoen for det anses som liten. For å sikre at ingen er syke uten selv å vite om det, ber smittevernoverlegen likevel passasjerer og sjåfører om å ha lav terskel for å teste seg.

-Vi ber alle som har tatt taxi 14.-24. desember om å være årvåkne når det gjelder symptomer og bestille test, også ved lett sykdom. Det samme gjelder taxisjåfører, sier smittevernoverlege Runar Johannessen.

Smitte i somalisk miljø

En stor andel av de som har testet positivt de siste dagene har kommet fra det somaliske miljøet i Stavanger.  

-Vi har tatt kontakt med instanser som kan hjelpe oss å få god informasjon ut til det somaliske miljøet, sier Johannessen. Han oppfordrer alle sterkt om å følge de nasjonale rådene og ta hensyn til hverandre. Alle med symptomer, også lette, bør holde seg hjemme og bestille tid for test. 


Covid-19. Informasjon fra Stavanger kommune: