PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Smittevernlegene på Nord-Jæren ber folk være forsiktige

Smittevernlegene på Nord-Jæren ber folk være forsiktige

For andre dag på rad er det registrert 20 nye smittetilfeller i Stavanger. Så langt denne uken har 54 personer testet positivt. Det er en markant økning fra uken før. Smittevernlegene på Nord-Jæren ber folk om å ta smittevern på alvor og begrense antall besøkende i eget hjem, særlig inn i pinsehelgen.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

–  Vi ser at smitten hovedsakelig skjer i private hjem og i andre sammenkomster innendørs. Det er derfor svært viktig at folk følger rådene og ikke har flere gjester enn det de skal, sier helsesjef i Stavanger, Runar Johannessen.

Økende smittetrend
Etter å ha hatt en periode med lite smitte, ser vi nå en betydelig økning i smittetallene etter Eid-feiring og 17. mai. De siste 14 dagene har 268 personer testet positivt for covid-19 på Nord-Jæren.

Det er Stavanger som har det største smittetrykket, men dette kan fort spre seg til nabokommuner. Det er stor aldersvariasjon blant de smittede og flere skoler og barnehager er berørte. Det er også enkelte tilfeller av ukjent eller usikker smittekilde.

– Vi har fortsatt ikke sett hele smittebildet etter 17. mai og når smitten sprer seg ut i skoler og barnehager, er det en risiko for at omfanget øker. I tillegg går vi nå raskt inn i en ny langhelg og erfaringer både fra Stavanger og andre byer, viser hvor fort situasjonen kan tilspisse seg, sier Johannessen.

Forsterka anbefalinger
Det registreres generelt lav og fortsatt synkende etterlevelse av smitteverntiltakene, særlig gjelder dette bruk av munnbind i taxi og kollektivtransport. Derfor oppfordrer nå smittevernlegene på Nord-Jæren folk til å være ekstra nøye med smitteverntiltakene.

– Det er fortsatt anbefalt å bruke munnbind i situasjoner hvor du ikke klarer å holde en meters avstand. Dette gjelder særlig i taxi og kollektivtransport. I tillegg må vi være flinke til å følge anbefalingen om å ikke ha flere enn fem besøkende i eget hjem, i tillegg til vaksinerte, sier Johannessen.

– Vi ønsker å følge den nasjonale planen for gjenåpning og lettelser, men dersom vi ikke får kontroll på smittesituasjonen, og ser en nedgang i smittetallene, kan det bli vanskeligere, sier Johannessen.

Kontaktperson for media:
Helsesjef i Stavanger kommune, Runar Johannessen, mobil: 410 15 155.