PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Startskudd for å elektrifisere drosjenæringen

Nye hurtigladere til drosjene i Stavanger-regionen

Stavanger kommune og Lyse etablerer nå hurtigladere for elbil på tre sentrale plasser i regionen. Et utvidet tilbud av hurtigladere er avgjørende for å oppnå ønsket mål om elektrifisering av transportsektoren. Først ut med ny hurtigladestasjon er Sola flyplass.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Hurtigladestasjon

Hurtigladestasjon
Foto: Lyse AS

Drosjenæringen er en viktig målgruppe blant nyttekjøretøy når det gjelder tilgang til hurtigladning. Det legges nå ekstra stor innsats i arbeidet med å imøtekomme deres behov.

Per i dag er kun 15 av 450 drosjer i Stavanger-regionen elkjøretøy, og dette tallet ønsker Lyse og Stavanger kommune å øke. Transport er av Stavanger kommune definert som den største klima- og miljøutfordringen.

Antall hurtitgladere øker

-Vi jobber med å få til en god geografisk fordeling av hurtigladere for elbil, for på den måten å gjøre valget om å gå over til elbil lettere for våre kunder, sier administrerende direktør i Lyse, Anders Thingbø.

Lyse inngikk i 2017 et samarbeid med BKK om å bygge og drifte hurtigladere. Når de nye lade-punktene er på plass vil det i alt være 28 hurtigladere fordelt på syv steder her i regionen.

- De tre laderne på Sola flyplass er særlig et viktig tilskudd til nyttetransport som er vårt satsningsområde for elektrifisering av transportsektoren, sier Thingbø.

Anders Thingbø, administrerende direktør i Lyse Energisalg.
Anders Thingbø, administrerende direktør i Lyse Energisalg.
Foto: Egon Gade

Med flere hurtigladere vil private elbilsjåfører oppleve at de ikke trenger hjemmelader.

- Stavanger kommune ønsker å tilrettelegge for flere el-drosjer. For å oppnå en høyere andel el-drosjer er vi nødt til å tilrettelegge med den infrastrukturen av ladere som trengs, sier daglig leder i Stavanger parkering, Christian Tønnevold som gleder seg over prosjektet.

Midler fra Miljødirektoratet

Stavanger kommune har fått innvilget midler fra Miljødirektoratet for å bygge ut tre nye hurtigladestasjoner i samarbeid med Lyse.

Hurtigladestasjonen på Sola flyplass forventes å stå ferdig i løpet av mai. Videre vil det bli satt opp hurtigladestasjoner på Forus og Jernbanelokket.