PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Støttekontakter får dekket flere utgifter

Støttekontakter får dekket flere utgifter

Barneverntjenesten i Stavanger kommune trenger støttekontakter og dobler dekningen av støttekontaktens utgifter per måned.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Tegning av ei jente som er støttekontakt for i lita jente.

Per i dag venter 30 barn og ungdommer på å få støttekontakt, og 30 barn venter på å få besøkshjem. I et forsøk på å få flere til å melde seg som støttekontakter har barneverntjenesten fra 1. august 2022 doblet dekningen av utgifter. Støttekontakter kan nå få igjen inntil 800 kroner i måneden for utgifter de har brukt sammen med barnet de er støttekontakter for.

-Dobbel utgiftsdekning betyr at barn og unge i barneverntjenesten kan gjøre flere kjekke aktiviteter sammen med støttekontakten sin, og får dermed flere gode opplevelser på fritiden, sier Nina Fredenborg, som har ansvar for støttekontakter og besøkshjem i barneverntjenesten i Stavanger kommune.

Mer penger til aktiviteter

En støttekontakt er en støtte for mennesker som trenger hjelp for å kunne komme seg ut, være sammen med andre eller delta på aktiviteter. Støttekontakter får timebetalt av kommunen. I tillegg får de dekket utgifter de har i forbindelse med aktiviteter de gjør sammen med dem de er støttekontakt for. Det er denne støtten som nå økes slik at maksbeløpet går fra 400 til 800 kroner måneden.

-Vi håper jo at dette skal få flere til å melde seg som støttekontakter. Vi har mange barn og ungdommer som sårt trenger en støttekontakt til å ta dem med på kjekke aktiviteter, sier Nina Fredenborg.

Informasjonsmøte 27. september

Barneverntjenesten skal ha et informasjonsmøte for nye støttekontakter tirsdag 27. september kl. 17.00-17.45 og for besøkshjem samme kveld kl. 18.00-18.45 i Hermetikkgata 5, (tidligere BI). Det bare å møte opp, ingen påmelding.

Vil du bli støttekontakt? Søknadsskjema

Les mer om hva det betyr å være støttekontakt.