- Når en reguleringsplan er behandlet i utvalg for by- og samfunnsutvikling første gang, blir den sendt på høring og offentlig ettersyn.
- I høringsperioden kan berørte og andre interesserte sende inn merknad til planforslaget.
- De mottatte merknadene blir en del av saksfremlegget når planen legges fram til ny politisk behandling.
Reguleringsplaner som er på høring
Kort fortalt

Du kan nå sende inn merknad til disse planene
Planer med utgått innspillperiode
- Plan 2760 Paradis
- Kommuneplanens arealdel 2023-2040, tilleggshøring
- Plan 2814 Bruveien fra Naustveien til Raunen
- Plan 2779 Arkitekt Eckhoffs gate 1
- Plan 2775 Dronningåsen 83 og 87
Grunneiere varsles med eget brev
Kommunen annonserer høringen i avisen, og sender i tillegg brev til grunneiere, naboer og gjenboere, fagmyndigheter og interesseorganisasjoner. Grunneiere har plikt til å varsle andre som har rettigheter tilknyttet eiendommer i planområdet.
Seks ukers høringsfrist
Frist for å sende inn merknader er vanligvis seks uker fra det tidspunktet brev med varsel om høring blir sendt til berørte og annonsert i avisen.
Hva skjer videre?
Når høringsfristen er over starter arbeidet med å oppsummere merknader. I mange tilfeller må planforslaget endres som følge av disse merknadene. I tiden fram til planen legges fram for ny politisk behandling, kan du følge saken i eInnsyn
Du søker da på riktig plannavn, plannummer eller saksnummer.
De som sender inn merknader får ikke svar på sin henvendelse. Alle merknader fra private og offentlige etater blir referert og kommentert som en del av saksframlegget.
Når saken er klar legges den fram for Utvalg for by- og samfunnsutvikling med forslag om vedtak. Reguleringsplaner som er i strid med kommuneplanens arealdel må vedtas av Stavanger kommunestyre.