PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Næring og arbeidsliv
  3. Michelinutdeling i Stavanger

Michelin-utdeling i Stavanger

Kort fortalt

  • Stavanger er vert for den nordiske Michelinpris-utdelingen, The Michelin Nordic Guide Star Revelation Ceremony, i februar 2021.
  • Arrangementet samler nordens beste restauratør til en prisseremoni hvor de nye Michelin-restaurantene blir offentliggjort.
  • I tillegg til prisutdelingen i Stavanger konserthus blir det flere delarrangementer i regionen.

Information in other languages

Michelin til Stavanger

Uten gode råvarer blir det heller ikke god mat. Stavanger, som både er en storby og en stor land- og havbrukskommune, har nå flere spennende, nye muligheter til å utvikle samarbeidet mellom produsenter og restauranter, og dermed skape sterkere ringvirkninger for hele matbransjen.

Ordføreren gleder seg

Ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun, gleder seg.

- Vi er allerede i høyeste grad en matkommune, og et slikt arrangement bidrar til enda større interesse og stolthet over råvarene, restaurantene, kokkene og servitørene som vi har i vår region. Den nordiske Michelin-utdelingen er en fantastisk måte å gi oppmerksomhet til det vi allerede har oppnådd, f.eks. våre to Michelin-restauranter, men også inspirere andre til å strekke seg videre og bygge "matlaget" i kommunen. Det vil også bety mye for oss med tanke på reiselivet, turismen og den internasjonale interessen som rettes til vår region, sier Nessa Nordtun.

Fire dager med mat som tema

Feiringen strekker seg over fire dager, og vil inneholde flere delarrangementer.

Selve Michelin-utdelingen går av stabelen mandag 8. februar, men helgen før vil være fylt med matarrangement:

Fredag 5. februar arrangeres Tine MatCup og Det Norske Måltid. Fredag 5. og lørdag 6. februar er det Asko Servering Norgescup, samtidig som det blir arrangert en middag i konserthuset søndag 7. februar.

- Gjennom å vise frem toppen av råvarer og kompetanse samt flinke elever og lærlinger som deltar i Tine MatCup og Asko Servering Norgescup viser vi at vi er en matregion, forteller fylkesordfører Marianne Chesak. Samtidig viser vi også at denne næringen er viktig for verdiskaping både nå og i fremtiden. Stjernekokkene er toppen av pyramiden, men er avhengig av kompetanse gjennom hele verdikjeden, sier hun.

Michelin-seremonien arrangeres i Stavanger konserthus mandag 08. februar 2021. Partnere for arrangementet er Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune, Region Stavanger og Stavanger Konserthus.

Kontaktinformasjon