PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Alle over 18 år tilbys oppfriskningsdose

Alle over 18 år tilbys oppfriskningsdose

Også innbyggere i alderen 18-44 år kan nå bestille time til oppfriskningsdose av koronavaksine.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Minimumsintervallet mellom dose 2 og dose 3 må være fire og en halv måned (20 uker). Det betyr at for de fleste mellom 18 og 44 år er vaksinetime for dose 3 tilgjengelig fra midten av januar. Regjeringen har satt som mål at denne aldersgruppen skal ha fått tilbud om oppfriskningsdosen innen utgangen av februar 2022.

-Vi øker kapasiteten i vaksinesenter Forum Expo over nyttår, og vil nå målet om å tilby dose 3 til alle over 18 år innen den fristen regjeringen har satt. I tillegg har vi kapasitet til å sette dose 1 og dose 2, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

FHI sier det er særlig viktig at de mellom 18 og 44 år som er gravide eller har underliggende sykdommer/tilstander med økt risiko for alvorlig sykdom tar dose 3, men at også de øvrige i aldersgruppen kan ta dose 3

Du bestiller, flytter eller endrer timen din hertimebestilling i ReMin

Over 45? Bestill dose 3 i tide!

Fosse minner innbyggere over 45 år om å bestille time til dose 3 før midten av januar, når den store mengden 18-44-åringer kan få sin tredje dose. Alle over 45 år, enkelte risikogrupper, helsepersonell og ansatte i skoler og barnehager skal få dose 3 før 18 - 44 åringene.

Eget opplegg for skole- og barnehageansatte 18-44 år

I Stavanger får skole- og barnehageansatte over 45 år dose tre sammen med de øvrige i sin aldersgruppe i Forum Expo. Skole- og barnehageansatte mellom 18 og 44 får et eget vaksineopplegg siden de er prioritert. De får en SMS med lenke til bestilling onsdag kveld eller torsdag. Vaksineringen av skole- og barnehageansatte som er 18-44 år starter opp i romjulen når de første når 20 ukers-intervallet.

Ansatte i videregående skole i Stavanger, uansett hvor de bor, får tilbud om dose 3 i vaksinesenter Forum Expo lørdag 15. januar for å bli prioritert. Påmelding skjer via skolene. Intervallet må være 20 uker mellom dose 2 og dose 3. De som ikke har oppnådd 20 uker den 15. januar kan bestille tid til dose 3 i remin på vanlig måte.

Se også www.stavanger.kommune.no/vaksine

Portrettbilde av direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

Eli Karin Fosse

direktør for helse og velferd

Mobil:
992 98 461
Telefon:
51 50 85 48
E-post:
eli.karin.fosse@stavanger.kommune.no