PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Avtale om koronavaksinering ved sju apotek

Avtale om koronavaksinering ved sju apotek

Stavanger kommune har inngått avtale med sju apotek om koronavaksinering.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

De sju apotekene er: Apotek1 Hjorten på Madla Amfi, Apotek 1 Kilden på Kilden kjøpesenter, Apotek 1 Tasta på Tastasenteret, Boots apotek Hundvåg på Hundvågsenteret, Ditt apotek Tvedt Senter på Tvedtsenteret, vaktapoteket Vitusapotek Løven i sentrum og Vitusapotek Mariero i Helgø Meny-bygget på Mariero.

Øker tilgjengeligheten

Apotekene er valgt ut fra geografisk plassering og tilgjengelighet. De fleste er på kjøpesentre, som har lange åpningstider og gode parkeringsmuligheter.

-Vi er tilfredse med å ha fått denne avtalen på plass. Dette betyr at vi øker vaksineringskapasiteten vår ytterligere, og bidrar til å senke terskelen for de som enda ikke har tatt vaksinen, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

Fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen sier apotekene er veldig motiverte for oppgaven.

 – Det er flott at Stavanger kommune sikrer at innbyggerne også kan få koronavaksine i apotek. Apotekene oppleves som lett tilgjengelige, noe som kan gjøre terskelen lavere for å få tatt vaksinen, enten det gjelder oppfriskingsdosen eller en av de første to dosene. Apotekene gleder seg til å bidra, sier Andresen.

Gratis koronavaksinering på apotekene

Koronavaksinering på apotekene er gratis. Apotekene starter opp med koronavaksineringen på ulike tidspunkt, og vil tilby både drop in og bestilling. Sjekk oversikt for oppstart og hvordan du bestiller

Vil få opp vaksinasjonsdeking

Apotekavtalen blir et supplement til det vaksinasjonsopplegget kommunen allerede har. En nasjonal standardavtale har gjort det enklere for kommunene å inngå vaksinesamarbeid med apotekene.

-Fordelen med apotekene er at de kan vaksinere både på dag- og kveldstid. Noen apotek vil også kunne vaksinere på lørdager. Økt tilgjengelighet og lav terskel er veldig bra. Det gjelder ikke minst for å få flere til å ta vaksinen i aldersgruppen 25-39 år, der andelen vaksinerte fortsatt er lav, sier Eli Karin Fosse.

Kontaktpersoner for medier:
Direktør helse og velferd Eli Karin Fosse, 992 98 461.
Fagdirektør i Apotekforeningen Hanne Andresen, 917 31 365.