PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Fornye Kolumbus-kort

Nå kan du fylle på Kolumbus-kortet ditt

3. august har ordningen med gratis kollektivtransport vart i én måned. Allerede nå kan du fornye 30-dagersbilletten din, både på smarttelefonen og på Kolumbus-kortet ditt.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

El-buss ved Breiavatnet

Så langt har 72 000 personer registrert seg i kollektivregisteret og bestilt over 76 000 billetter. De fleste har bestilt billettene via smarttelefonen sin, og de fornyer billetten sin på samme måte som forrige gang. Andre har kjøpt seg et Kolumbus-kort til 50 kroner, som de har fått hjelp til å fylle på.   

Slik fyller du på Kolumbus-kortet ditt:   

  • Du trenger ikke møte opp fysisk for å bestille ny billett.  
  • Hvis du allerede har et Kolumbus-kort, kan du bruke skjemaet på denne siden for å bestille ny billett: https://www.stavanger.kommune.no/kolumbuskort   
  • Bestillinger vil bli behandlet mandag til fredag mellom kl. 08.30 og 15.00.  
  • Du vil få beskjed når billetten din er lagt inn på kortet. Dette kan ta opptil et døgn.
  • Sjekk på kortleseren på bussen hvor lenge billetten er gyldig hvis du er usikker.

kolumbuskort
Kolumbus-kortet kan fylles på digitalt på Stavanger kommunes nettsider.

Du kan fornye billetten via kommunens nettsider 

Innbyggerservice i Stavanger kommune forventer storinnrykk når mange skal fornye 30-dagersbilletten sin, samtidig som flere innbyggere etter hvert kommer hjem fra ferie.  

– Det var mye kø de første dagene i juli, da mange kom samtidig og skulle fylle på kortene sine. Mange fikk da 30-dagersbillett, så vi forventer en del trafikk når disse kommer tilbake og skal fornye billetten sin i begynnelsen av august, sier direktør for økonomi og organisasjon, Kjartan Møller.   

 – Vi vil være til stede på kundesenteret til Kolumbus fra klokken 10.00 til 17.00 de to neste ukene. Det vil også være mulig å kontakt med Innbyggerservice i Olav Kyrres gate 23 mandag til fredag i våre åpningstider, forteller Rolf Sindre Ulfstein, seksjonssjef i Innbyggerservice. 

– Men det er fullt mulig å fornye billetten sin digitalt. Både de som bruker smarttelefonen og de som bruker Kolumbus-kortet, fortsetter Ulfstein og viser til Stavanger kommunes nettsider. 

Trenger ikke bestille på dagen 

Det er ikke nødvendig å vente til den dagen billetten din går ut før du bestiller ny. Du kan bestille ny billett én uke før den gamle billetten utløper. Den nye billetten vil da legge seg «bak» den gamle og er klar til bruk når den gamle er utløpt   

Men husk! På første tur med den nye billetten må du holde Kolumbus-kortet opp mot kortleseren på bussen eller togstasjonen for å aktivere billetten.   

Velg bare den billettypen du trenger  

Det er satt av 200 millioner kroner til ordningen med gratis kollektivreiser for innbyggere i Stavanger. Foreløpig er det ikke mulig å si hvor lenge ordningen vil vare, men økonomidirektør Kjartan Møller har en klar oppfordring:   

– Velg bare den billettypen du trenger, så varer ordningen lenger.  

Last ned gratisbilletter her