PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Advarer om perioder med dårlig luftkvalitet

Advarer om perioder med dårlig luftkvalitet

Med kaldt og stille vær følger perioder med dårlig luftkvalitet. Helsesjefen advarer utsatte grupper mot å oppholde seg i områder med mye luftforurensning.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Bilde av kaldt og klart vær, blå himmel, bybrua og fjell med snø på i bakgrunne.

KALDT OG STILLE: Denne værtypen får helsesjefen til å advare folk med helseproblemer mot å være for mye ute i områder med mye luftforurensning.

De siste dagene er det registrert perioder med dårlig luftkvalitet, med fra moderat til høy luftforurensning. Ifølge værvarslingen blir det kaldt og stille i dagene framover. Det betyr at det vil bli perioder med dårlig luftkvalitet også framover. Forurensingen gjelder særlig de minste støvpartiklene, som i stor grad skyldes vedfyring.

- Denne typen forurensning har vi ikke gode tiltak mot. Derfor varsler vi utsatte grupper så de kan ta sine forholdsregler og ikke oppholde seg i de mest utsatte områdene over tid, sier helsesjef Runar Johannessen.

Helsesjefens råd:

De fleste kan bedrive utendørsaktiviteter i kaldt og stille vær. Utsatte grupper bør vurdere aktiviteten sin i områder med mye luftforurensning. Barn med luftveislidelser som astma og bronkitt og voksne med alvorlige hjerte-/kar- eller luftveislidelser bør redusere utendørs aktivitet, og ikke oppholde seg i de mest forurensede områdene. Dette gjelder særlig boområder med mye vedfyring på ettermiddags- og kveldstid.

Følg med på luftkvaliteten.

Dette sier målestasjonene.

Luftkvalitet i Stavanger