PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Kultur og fritid
  3. Fiks Ferigge Ferie
  4. fff2021

Rekord høy pågang på årets FFF og teknisk svikt

Fiks ferigge ferie er nesten helt utsolgt pr. i dag. I år hadde vi over dobbelt så stor pågang som i fjor og vi er selvsagt glade og stolte over at tilbudet er så populært. – Men, dette har også en skyggeside, særlig når vi også blir rammet av teknisk svikt.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

barn på kaien

I løpet av den første timen ble nærmere 1000 billetter solgt ut og etter 1,5 timer var over 1100 av våre 1200 plasser solgt ut. De mest populære ukene ble solgt ut på under 5 minutter. Dette førte til at mange ble sittende forgjeves i kø i billettsystemet uten å komme gjennom med bestillingen sin og en teknisk feil i billettsystemet laget ekstra treghet i bestillingene. En del opplevde at plassen deres var borte når de endelig fikk klikket seg inn igjen.

Når så mange ønsker å delta på ferietilbudet vårt blir hele utsalget preget av et slags «første mann til mølla»-prinsipp, men ettersom vi ikke har nok plasser til alle er og blir dette tross alt en rettferdig måte å løse dette på. Derimot må vi som arrangør gjøre en bedre jobb i måten det varsles om utsolgt på i billettsystemet slik at folk ikke sitter og kaster bort tiden sin både på jobb og hjemme i et forsøk på å bestille plasser som ikke lengre finnes.

Vi har mottatt klager på spesifikke, tekniske feil som oppstod og som blir besvart og forsøkt løst på e-post og telefon. Leverandøren av billettsystemet vi bruker fant feilen og har rettet den opp. Det var en driverfeil som ikke ble oppdaget i normal drift.

Tidligere år hadde vi et påmeldingssystem der deltagerne ble registrert inn i ro og mak, men også etter hvilken dato påmeldingen ble mottatt, dette skapte en større ro og senket stressnivået mange opplever når klokken går mot 12:00 – åpningsdagen for billettsalg. Den gang ble det sendt ut avslag til alle de som dessverre ikke fikk plass på FFF. Den gamle måten å gjøre det på var tidkrevende og man måtte vente ukevis på svar.

Vi er leie oss for at så mange ble skuffet i år, at mange ble rammet av teknisk svikt, og fremfor alt at vi ikke kan gi alle en plass på FFF. Eventuelle restplasser vil bli lagt ut 1. mai, men det vil allikevel ikke være snakk om mange. Vi kommer også til å legge ut informasjon på nettsidene våre hvis det dukker opp andre sommerferietilbud slik som vi gjorde i fjor.