PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Kultur og fritid
  3. Tur og natur
  4. 52 hverdagsturer: finn turer i Stavanger
  5. Lundsnesturen

Lundsnesturen

Information in other languages

Vis kartlag for:

Beskrivelse

Du starter gjerne i Skeisvika, og rusler langs sjøkanten mot Kråkeneset. Fra turveien har du en fantastisk utsikt mot Byfjorden, Åmøyfjorden eller innover Ryfylke, med øyer som perler på en snor. Perler kan du også sanke deg på veien i form av vandring langs svaberg, bading fra små, koselige sandstrender sommerstid og lek i «Trollskogen».

Du fortsetter over Husabøryggen og følger turveien over Austbøjordet og ned mot Hunsteinen nede ved sjøen. Har du tid, kan du ta en avstikker i Lundsvågen for å besøke Lundsvågen naturskole med mange aktiviteter til lands og til vanns. Her kan du leie en båt og utforske skjærården, se hummer og sjøstjerner i akvariet eller friste fiskelykken fra brygga.

Turen går videre ut på Lundsneset der du får oppleve historisk kulturlandskap med steingarder, beitedyr og kulturminner fra en svunnen tid. De bredeste steingjerdene er over 5 meter, og må ha kostet våre forferde mye slit og svette. Lundsneset er Stavangers nest største friområde, og med et vell av turstier på kryss og tvers er det et flott mål for en søndagsekspedisjon i seg selv.

Du bør unne deg en avstikker opp på utsiktspunktet. Her får du utsyn over hele Lundsneset og Ryfylke som reiser seg bratt i bakgrunnen. Området mellom bjørkene og steingjerdene midt på neset foran deg, kalles «Paradis», kanskje ikke så rart for de små åkerlappene er frodige og ganske i le for vinden. Det gror godt her nå også, når nye generasjoner av flittige speidere samles og lærer speiderkunst i Paradis. 

Kanskje får du se vipå, et rådyr eller oppleve et yrende liv blant gråhegrene i «hegreskogen». Ytterst på Lundsneset kan du ta deg tid til et avbrekk i utendørsamfiet som huset forestillingen «Eventyr i landskap» i kulturåret 2008 - før du begir deg videre på ditt eget lille hverdagseventyr!

Tilgjengelighet

Du kan gå hele turen med barnevogn, med unntak av stien langs sjøen ved Trollskogen. Her kan du heller følge turveien som går langs utkanten av Trollskogen (mellom Husabøåkeren og Selhundveien).

Finner du noe som ikke er i orden langs ruten så meld fra til oss!

Du gjør det enkelt og greit via meldingstjenesten VOF