Landbruk og havbruk
Kort fortalt
- Grønn og blå næring er satsningsområder i Stavanger.
- Landbruks- og havbrukskontoret blir plassert ved innbyggertorget på Judaberg fra 01.01.2020.
- Seksjonen skal bidra til å utvikle, følge opp og gjennomføre overordnede strategier og planer for utviklingen av den blågrønne sektoren i kommunen.

Stavanger som landbruks- og havbrukskommune
Stavanger er en av landets fremste landbrukskommuner, og er ledende i sauehold, egg, broilerproduksjon og tomatproduksjon. Innen havbruk er kommunen ledende i etablerte næringer som fiskeoppdrett og innen nye næringer som kråkeboller.
I landbruket i kommunen er det nær 700 årsverk fordelt på mer enn 900 landbrukseiendommer. Stavanger er landets fjerde største på fiskeoppdrett, fordelt på 26 steder. Det er stor produksjon av fiskefor, og et stort lakseslakteri. Det foreligger planer for at midler frå havbruksfondet, skal brukes i næringsutviklingssatsingen.
Kontorets hovedoppgaver
Landbruk og havbrukskontoret vil ha følgende hovedoppgaver:
- Ansvar for forvaltning innen særlovsområdet og tilskuddsordninger
- Veterinærtjeneste
- Oppgaver relatert til særlovsområdet for landbruk
- Utvikling og innovasjon innen blågrønn sektor
- Samarbeid med næringsutviklingsaktører og bransjeorganisasjoner
- Samarbeid med utdannings- og forskningsmiljøer
I tillegg ivaretar vi oppgaver innen reiseliv og statlige støtte- og finansieringsordninger innen landbruket.
Aktuelle nettsider:
Fylkesmannen i Rogaland
Innovasjon Norge
Landbruksdirektoratet
Organisering av kontoret
Landbruks- og havbrukskontoret er administrativt plassert under Næringsavdelingen. Kontoret ledes av en landbrukssjef, og har fire årsverk som rådgiverstillinger.