PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Besøk Smartbyen på torget

Besøk Smartbyen på torget

Neste uke flytter smartbyavdelingen i Stavanger kommune inn i torgbodene som del av konferansen Nordic Edge Expo. Her inviteres byens innbyggere til å finne løsninger på morgendagens utfordringer.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

torget

Besøk Smartbyen på torget under Nordic Edge.

​​​​​​​– Vi har i år fått en unik mulighet til å vise hva vi i kommunen gjør i arbeidet med å nå bærekraftsmålene. Samtidig skaper vi en arena for dialog og involvering når vi inntar torgbodene, som historisk sett har vært en viktig møteplass for innbyggerne i byen vår. Vi håper å møte mange engasjerte innbyggere og konferansegjester på torget, forteller prosjektleder i smartbyavdelingen, Elen Malene H. Langvik.

Torgbodene ligger mellom domkirketrappene og Vågen i Stavanger sentrum. Alle de seks bodene blir bemannet av Stavanger kommune mandag til torsdag i uke 38, fra kl. 11-15.

Årets Nordic Edge konferanse er den 7 i rekken og åpnes av ordfører Kari Nessa Nordtun på mandag 20. september klokken 08:30. Årets konferansetema er «It’s tomorrow».

Å nå FNs bærekraftsmål innen 2030 krever omfattende mobilisering – og endring. Hvordan får vi opp farten i arbeidet med det grønne skiftet? Hvordan skal vi bo i våre byer og lokalsamfunn? Hvordan skal vi håndtere morgendagens kompetansebehov? Dette er noen av spørsmålene som vil bli diskutert i løpet av konferansens fire dager. Målet er å dele erfaringer og lære av hverandre.

Møteplassen på torjå
– Torgbodene blir kategorisert i ulike tema, fra klimateknologi til smart kunst, metodikk, innbyggerinvolvering, bærekraft og helse. Vi ønsker å vise fram bredden av prosjekter, og formidle hvordan og hvorfor vi er en smart by. I tillegg blir torgbodene en arena for involvering, der innbyggere inviteres til å gi innspill i ulike pågående prosesser. Kommunens visjon er Vi bygger fellesskap, og i smartbyen snakker vi om at vi er Smartere sammen. Vi håper møteplassen på torget vil vise hvordan visjonen ser ut i praksis, sier Langvik.

​​​​​​​Nordens største smartbykonferanse Nordic Edge Expo arrangeres i Stavanger 20-23. september. Tidligere har konferansen vært i Expohallen på Stavanger Forum-området. I 2020 var konferansen digital, og i år arrangeres en hybrid konferanse, med digitalt og fysisk program.

Kontakt
Gunnar Crawford – Leder for smartbyavdeling
gunnar.crawford@stavanger.kommune.no, tlf: 907 24 429.

Elen Haugs Langvik – rådgiver smartbyavdeling og prosjektleder for Torget elen.malene.h.langvik@stavanger.kommune.no, tlf: 93 488 841.