2. Nyheter
  3. Flere foodtrucks på torget

Flere foodtrucks på torget

I mai 2018 ble det vedtatt å lyse ut fire plasser for utprøving av døgnsalg fra salgsvogner (foodtrucks) på torget i Stavanger. Nå er det klart hvem som skal gi innbyggerne nye smaker.

Torget Stavanger 2018

Tildeling av de fire plassene er basert på variasjon i meny, men også på utforming av salgsvognen.

- Vi er godt fornøyde med fire utvalgte, og nå gleder vi oss over at innbyggerne får et spennende og variert tilbud i sommer, sier leder for kommunalstyret for miljø og utbygging, Per A. Thorbjørnsen.

Enstemmig jury

Kriteriene ble bestemt av kommunalstyret i mai, og basert på disse fikk en jury bestående av representanter fra Park og vei, Stavanger sentrum AS og Innbyggerservice i oppdrag å plukke ut de beste.

- Det enkelte konseptet som ble presentert fikk poeng på en skala fra 1- 6, der 6 var best. Råvarer, meny, design, tiden de ville stå på torget med bilen samt miljøprofilen ble vurdert og poengsatt. Vi valgte ut fire kandidater, og juryen var enstemmig, sier Trond Sigurd Halvorsen i Park og vei.

De fire nye som skal selge mat på torget er:

Mat og konsept

Max Gouchan Wrap and Roll

Grasheibakken 2 i Stavanger

Sushiruller og ferskpresset juice og lokal drikke fra Safteriet på Ullandhaug

Express Pizza Mehreem Aslam /Potato Guys  Randabergveien 53

Potet fries med diverse tilbehør

The Greek Food truck

v/Tina Boulafenti

Tradisjonell gresk grillmat, men også dressinger, glutenfrie Pitabrød og panini

Christphe Samjin, Huset I Kleivå, (driver selskapslokalet Huset i Kleivå AS.

Real Dogs with red onions and chilikrem

Curry fried Shrimp’s roll

Salmon parmesan burger on salad

Fried BBQ chicken wings

Chicken Brochette in bread

Høring: Revidering av retningslinjer for salg og aktiviteter i byens torg og uterom

Samtidig med at det legges til rette for flere foodtrucks har politikerne vedtatt forslag til nye regler for salg og aktivitet i byens torgrom, og nå ønsker kommunen innspill fra alle interesserte.

Last ned forslag til retningslinjer for salg og aktiviteter i byens torg og uterom (pdf, 243 kb), og send ditt innspill på e-post til postmottak@​stavanger.kommune.no.

Frist for å komme med innspill er 9. september 2018.