PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Innspurt i barnehageopptaket

Innspurt i barnehageopptaket

I første runde av barnehageopptaket fikk 1127 av 1751 søkere plass i barnehagen de hadde som førstevalg. Har du ikke fått plass der du håpet? Mye pleier å ordne seg i løpet av sommeren.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

– Vi er snart i mål med hovedopptaket, og erfaringen er at de aller fleste blir fornøyde til slutt, sier barnehagesjef Monica Buvig Stenseth.

Innen 1. juni skal alle med lovfestet rett på barnehageplass, ha fått plass. Deretter fortsetter fordelingen av barnehageplasser gjennom sommermånedene.

– Vi har erfaring med at det alltid blir noen oppsigelser eller flyttinger i løpet av sommeren, som gjør at mange barn likevel får tilbud om plass i tråd med ett av ønskene i søknaden. Barnehageopptaket er en like stor kabal hvert år, og vi gjør alt vi kan for at så mange som mulig skal få plass i en barnehage de ønsker.

Viktig å takke ja
Har barnet ditt fått tilbud om plass i en barnehage du ikke hadde på ønskelista? Du bør likevel takke ja til plassen, og velge å stå videre på venteliste til de barnehagene du førte opp i søknaden. Dersom du takker nei til tilbudet, kan barnet risikere å stå uten plass når høsten kommer.

Hvem har rett på barnehageplass?
Alle barn som er fylt ett år innen 30. november 2022 har rett på barnehageplass fra august. Ved søknadsfristen 1. mars hadde 1751 barn søkt om plass. Av disse er det 1548 barn under tre år. I tillegg var 659 søknader om bytte til annen barnehage.

Hovedopptaket gjennomføres i flere runder i perioden 1. mars til 1. juni. Dette for at flest mulig søkere skal få tilbud om plass i en barnehage eller i område foreldrene har prioritert i søknaden. 

I første runde (17. mars) ble det gitt 1565 plasstilbud (herunder 366 byttesøknader), og 1127 av disse fikk innvilget førstevalget sitt. I takt med at foreldre takker ja til innvilgede byttesøknader, frigis det plasser som gjør at flere foreldre får oppfylt førstevalget sitt.

Nok plasser til alle
– Samlet er det nok barnehageplasser til alle som har søkt innen fristen, men det pleier å være 10–15 barn som får et tilbud som ikke er i tråd med noen av ønskene i søknaden. Situasjonen kan likevel løse seg i løpet av sommeren, forteller Buvig Stenseth.

Politikerne i utvalg for oppvekst og utdanning får en orientering om årets barnehageopptak 8. juni. Les saken her.

Kontaktpersoner for media
Monica Buvig Stenseth, barnehagesjef, tlf. 47 45 53 60
Johan Vatne, avdelingssjef for oppvekst og utdanning, tlf. 98 07 09 00