PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Innvandrerprisen 2020

Innvandrerprisen 2020

Gyongyi Soyer har mottatt innvandrerprisen 2020 for sin innsats for at Stavanger skal være en god mangfoldsby. Prisen ble overrakt av varaordfører Dagny S. Hausken.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Soyer er leder av Norges astma- og allergiforbund Rogaland storlag. I tillegg har hun i en årrekke bidratt som brukerrepresentant i både Helse Stavanger og NAV.

-  Det var en stor overraskelse, men også en ære å få prisen. Den viser at den gode jobben innvandrere gjør legges merke til, og at innvandrere kan bidra med sin kunnskap og erfaring til et bedre og mer integrert samfunn. Det er så mange innvandrere som bidrar i samfunnet. Det å få en slik pris er veldig avhengig av om noen blir oppmerksomme på innsatsen og nominerer deg, sier Soyer.

Internasjonal by

Stavanger kommune har delt ut innvandrerprisen siden 2014. Prisen er en anerkjennelse til enkeltpersoner eller lag og foreninger i Stavanger som har bidratt til å fremme innvandrernes vilkår, integrering og/eller sosiale aktiviteter.

-  I Stavanger bor det folk fra nesten hvert land i hele verden. Vi har lange tradisjoner som internasjonal by, og vi kan være stolte av det mangfoldet byen representerer, sier varaordfører Dagny S. Hausken.

Brobygger

Det er varaordføreren og to representanter fra innvandrerrådet som har bestemt hvem av de nominerte som skulle få prisen.

-  De som kjenner Gyongyi, beskriver henne som en brobygger på en meget stillferdig måte. Med sine gode og reflekterte holdninger viser hun at innvandrere kan bidra på en utmerket måte inn i det tradisjonelle norske foreningslivet, hvor dugnadsånd og demokrati er viktige elementer. Hun bidrar til å viske ut grenser oss imellom, sier varaordfører Dagny S. Hausken.