PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

 1. Hjem
 2. Nyheter
 3. Stavanger kommune på Arendalsuka

Kommunen på Arendalsuka

Hvordan bør kommuner samarbeide for å bli smartere sammen? Dette er et av spørsmålene som blir stilt under den årlige konferansen i Arendal denne uken. Stavanger kommune bidrar i debatter og workshops, og er med i finaleheatet i kåringen av Norges Elbilhovedstad 2018.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Her møter du kommunen under Arendalsuka

Under Arendalsuka skal flere sentrale smartbyemner drøftes. Tirsdag 14. august arrangerer Smarte Byer Norge Nettverket debatt, workshop og signering av smartbyavtalen.

 • Smartbydebatten – Trengs det en nasjonal strategi for smarte byer, eller ordner byene dette selv? Smartbysjef, Gunnar E. Crawford er paneldeltaker under debatten og holder et innlegg på vegene av nettverket Norwegian Smart Cities (Storbynettverket).
  14. august klokken 14.00 – 15.45. Les mer.
 • Smartbyavtalen for åpne data – hvordan bør byer formatere og dele åpne data? Data er en av de viktigste byggesteinene for å skape smartere byer og samfunn. Under Arendalsuka leder Linn S. Jensen fra smartbykontoret signeringsseansen det byer og næringsliv blir oppfordret til å signere en intensjonsavtale for å jobbe for tilgjengeliggjøring og bruk av åpne data.
  14. august klokken 15.30 – 15.45. Les mer.
 • Workshop – smarte byer krever smart samarbeid. I samarbeid med Greater Stavanger leder smartbysjef Gunnar E. Crawford en workshop som handler om samarbeid mellom kommuner, akademia og næringsliv.
  14. august klokken 16.00 – 17.00. Les mer.

Kåring av Norges Elbilhovedstad 2018

Stavanger kommune er en av fire kommuner som kan bli kåret til Norges Elbilhovedstad 2018. For å smykke seg med tittelen krever det mer enn høye salgstall, men offensive mål og virkemidler, og politisk vilje til handling for å fremskynde overgangen fra fossil til elektrisk transport.

Per A. Thorbjørnsen, leder kommunalstyret for miljø og utvikling, skal fortelle fagjury og publikum hva Stavanger kommune har gjort for å legge til rette for elbiler.
14. august klokken 19.00 – 21.00. Les mer.

Om Arendalsuka

Arendalsuka er en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre. Alle arrangementer som inngår i Arendalsukas program er åpne for alle og gratis å delta på.

Følg Smartbyen Stavanger på Facebook og Twitter for daglige oppdateringer fra Arendalsuka.