Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Barnehage og skole
  3. Familiegruppen

Familiegruppen: Foreldrestøtte og veiledning

kort fortalt

  • Familiegruppen er et støtte- og veiledningstilbud til småbarnsfamilier.

Foreldrestøtte og foreldreveiledning

Familiegruppen (også kjent som Familiegruppen Humlene) er et tilbud til småbarnsfamilier, der foreldrene ønsker støtte og veiledning.

Hva er familiegruppen?

Familiegruppen er til forskjell fra vanlig åpen barnehage et tidsbegrenset tilbud, og en får bestemte dager en kan møte opp.

Tilbudet om foreldreveiledning i Kvaleberg barnehage er et lavterskeltilbud. Veiledningen foregår i familiegruppe i barnehagen og ute i åpne barnehager.

Foreldre og barn deltar sammen i gruppetilbudet hos oss. Deltakerne må være bosatt i Stavanger kommune.

Er familiegruppen noe for meg?

Det kan være mange årsaker til at familiegruppe kanskje er noe for nettopp deg. Kanskje du synes det er vanskelig å få til gode rutiner med mat og søvn? Synes du at hverdagen kan være utfordrende? Er du sliten og trenger noen å rådføre deg med? Kanskje føler du deg nedstemt etter fødselen? Opplever du at du ikke er så lykkelig som du hadde trodd på forhånd? Da kan det være at familiegruppen er et tilbud du kan ha nytte av.

I familiegruppen jobber vi med å styrke og bevisstgjøre foreldre i rollen som omsorgsgivere for barna sine. Vi legger vekt på det positive du gjør sammen med barnet ditt, og hva du kan gjøre for at samspillet mellom dere skal være bra. Du vil møte andre småbarnsforeldre hos oss, og dere kan dele erfaringer med hverandre. Gruppene er faste, så du vet alltid hvem som kommer. Du får også tildelt faste dager - 2 dager i uken, fra 9.30 - 14.00. Vi lager lunsj sammen hver dag, og for det betaler du kr. 100,- per måned for deg og kr. 50,- for hvert barn som spiser lunsj.

Kontakt oss og søk

Høres dette interessant ut, er du velkommen til å ta kontakt på telefon 51 91 32 72 / 51 91 32 92, eeller mobiltelefon 959 74 641.

Helsestasjonen kan også være behjelpelig med å ta kontakt. De kan hjelpe med å fylle ut søknadsskjema, eller du kan fylle ut selv. Skjemaet finner du på denne siden

Din søknad om plass i gruppen blir behandlet anonymt i et tverrfaglig koordineringsteam som består av ansatte i familiegruppen og representanter fra helsestasjon, barnevernstjenesten og fagavdelingen for barn og unge.

Vi ønsker at alle søknader blir sendt til oss i papirformat. For kommunale virksomheter benyttes kommunens internpost.