PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Bolig og bygg
  3. Byantikvaren i Stavanger
  4. Hermetikkkplanen
  5. Hermetikkplanen

Hermetikkplanen

Oppdatert: 24.01.2024 14.03.51
Køhlereiendommen sett fra vest i fugleperspektiv. Bildet er svart-hvitt, og er tatt i sommerhalvåret, siden det er løv på trærne.  Hillevågsveien ligger over Køhlereiendommen i bildet, og det er flere industribygg og bolighus mellom Hillevågsveien og Gandsfjorden, som synes øverst i bildet. Industribygningene har høye piper.

Stavanger var en av Norges mest industrialiserte byer på starten av 1900-tallet, og hermetikkindustrien satte sitt preg på byen i nesten 100 år.

Her kan du lese pdf av hermetikkplanen 

Temaplan for hermetikkfabrikkene og tilknyttede virksomheter i Stavanger ble vedtatt av kommunalstyret for byutvikling 21. mars 2019. 

Her i einnsyn finner du saksfremlegget og alle dokumentene til den politiske saken. 

1. Vedtatt

21.03.2019 -

Temaplan for hermetikkfabrikkene og tilknyttede virksomheter i Stavanger ble vedtatt av kommunalstyret for byutvikling 21. mars 2019. 

Her i einnsyn finner du saksfremlegget og alle dokumentene til den politiske saken. 

Temaplan for hermetikkfabrikkene og tilknyttede virksomheter i Stavanger

Stavanger var en av Norges mest industrialiserte byer på starten av 1900-tallet, og hermetikkindustrien satte sitt preg på byen i nesten 100 år. I dag er det nesten ingen spor igjen etter industrien som holdt menn, kvinner og barn med arbeid og gjorde Stavanger til en stor internasjonal handelsaktør.

Temaplanen informerer om de verdiene som fortsatt eksisterer, og legger grunnlaget for fremtidig vern og forvaltning. Temaplanen skal legges til grunn i plan- og byggesaksarbeid, og slik sørge for å ivareta hermetikkfabrikkene på en god måte i fremtiden.

Les hermetikkplanen her (eller klikk på bildet under)

Hermetikkplan