Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

 1. Hjem
 2. Helse og omsorg
 3. Informasjon om koronavirus

Informasjon om covid-19 i Stavanger kommune

kort fortalt

Dame med munnbind, og teksten 
Du kan bære smitte uten at du vet det selv. 
Takk for at du tar hensyn!

Se hvilke regler som gjelder

Det er anbefalt at du bruker munnbind i kollektivtrafikken og drosjer i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg. Det gjelder også innendørs der folk samles og det ikke er mulig å overholde koronameteren.

Utover dette, følger Stavanger følger nasjonale planen for gradvis gjenåpning av samfunnet. For gjeldende nasjonale regler og smitteverntiltak, se helsenorge.no. Her finner du også hva som gjelder for arrangementer.
 

Hit kan du ringe om korona og om vaksine

Informasjonstelefon for korona: 

Du kan ringe Stavanger kommunes informasjonstelefon for korona 51 50 72 20 (08.30–15.00 mandag–fredag). Her kan du spørre om både de nasjonale og de lokale reglene som gjelder for innbyggere i Stavanger kommune under koronapandemien. 

Du kan ringe Helsenorge sin informasjonstelefon på 815 55 015 (kl. 08.00–15.30), men husk at du finner svar på veldig mye på helsenorge.no

Informasjonstelefonen om vaksine: 51 50 72 20. Åpen hverdager kl. 08.30 til 15.00.

For helserelaterte spørsmål kan du ringe fastlegen din.

For spørsmål om innreiseregler må du kontakte UDI.

 

Smittestatus for Stavanger

Vi legger ut oppdaterte tall innen kl. 9 hver dag.

Stavanger kommune er nå på risikonivå 2 i henhold til FHIs risikovurdering. Risikonivået vurderes fortløpende av kommunens beredskapsorganisasjon.

Bestill koronatest

Alle som mistenker at de kan være smittet av covid-19, kan be om å bli testet. Stavanger kommune har tre teststasjoner i Forum-området på Tjensvoll. Det er gratis å få tatt koronatest.

NB! Hvis du skal ta hurtigtest i forbindelse med smitte i skole, barnehage eller idrettslag skal du ikke bestille test. Du vil få tildelt et tidspunkt for hurtigtest av skolen, barnehagen eller idrettslaget.

Hold deg hjemme og unngå kontakt med andre mens du venter på koronatest. Ikke bestill test i andre kommuner enn der du bor eller oppholder deg. 

Bestill test (PCR, ikke hurtigtest) FHI: PCR-test vs hurtigtest

Har du problemer med å bestille test eller skal bestille for andre enn deg selv, ring 51 91 40 30 på hverdager og helger kl. 10-14. Du kan bestille koronatest elektronisk for deg selv eller for barn under 16 år som du har foreldreansvar for. 

Ta med legitimasjon til testing!

NB! Ikke bestill både på telefon og elektronisk skjema. Velg én av løsningene for å unngå dobbeltbooking.

Kommunens teststasjoner utsteder IKKE attester og tar ikke hurtigtester til koronasertifikat/reiser. Trenger du attest på negativ test, kontakt privat helseaktør. Privat hurtigtest for koronasertifikat

Hva om jeg trenger koronatest for en reise?

Ta kontakt med privat helseaktør. Kommunens teststasjoner er forbehold testing i forbindelse med mistanke om covid-19-sykdom og smittesporing. Det tas ikke tester i forbindelse med reiser. Privat hurtigtest for reiser

Kan jeg bruke kommunens teststasjon for å teste meg ut av karantene?

Ja, hvis du er i hjemmekarantene. Hvis du er i hotellkarantene kommer et testteam og tester deg på hotellet.

Til deg som venter på prøvesvar

Hovedregelen er at du som venter på prøvesvar skal holde deg hjemme til du har fått svar. Du skal ikke gå på jobb eller skole, du skal ikke ta offentlig transport eller oppsøke offentlige steder, og du skal holde god avstand til alle andre enn dine nærmeste. De du bor sammen med behøver ikke å være i karantene, heller ikke husstandsmedlemmer som jobber i helsetjenesten.

Ved negativ test kan du gå tilbake på jobb/skole når du er i god allmenntilstand (det vil si at du føler deg frisk og er feberfri), selv om du fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon.

Hvor foregår den kommunale testingen?

Kommunens testing foregår på tre testasjoner; to i Stavanger Forum og en i Stavanger idrettshall. Se kart (pdf, 606 kb). Alle som skal testes må gjøre en avtale og få et oppmøtetidspunkt. Av og til er alle testtasjoner åpne samtidig, av og til en eller to.

Du kan kjøre bil, sykle, gå eller lignende/tilsvarende til teststasjonen, men du kan ikke bruke offentlig transport. Dersom du har spørsmål om dette ring 51 91 40 30. For testing i teststasjon 3 må du parkere bilen og gå inn. Du anbefales å bruke munnbind.

Fra og med 14. september foregår testingen i teststasjon 2 Ishockeyveien på framsiden av Expo-hallen

Hvem tester turister og gjestearbeidere?

Testing av gjestearbeidere, bekreftelse før reiser, studier, konkurranser o.l. må bestilles hos privat helseaktør/bedriftshelsetjeneste.

Turister og andre uten fastlege kan ringe koronatelefonen 51 91 40 30 mellom 10–14 alle dager. Kontakt legevakten på 116 117 hvis du er turist eller besøkende i Stavanger uten fastlege i regionen og får symptomer på covid-19 med behov for legeundersøkelse.

Når får jeg svar på testen?

Hvis du tester positivt for covid-19 blir du oppringt av smittevernoverlegen, som umiddelbart vil gå i gang med smittesporing. Hvis du tester negativt, får du ikke automatisk beskjed, men du kan selv sjekke svaret på helsenorge.no. Svaret skal foreligge få dager etter testen. Innlogging skjer via ID-porten. Har du ikke Bank-ID blir du oppringt om testen er positiv. Er testen negativ hører du ingenting.

Du kan få varsel til din mobiltelefon eller e-post når prøvesvaret er klart. 

Hurtigtest gir svar i løpet av 15-20 minutter. 

Studenter og andre som trenger attest på negativ test

Kontakt private helseaktører som Aleris, Forusakutten, Dr. Drop-in, og andre. Kommunens teststasjoner utsteder ikke attester.

Testing i stedet for karantene for elever i grunnskole og videregående

Elever i grunnskolen og videregående skole slipper smittekarantene, så lenge de ikke er i samme husstand som, eller er tilsvarende nær, den som er smittet.

Les alt om smittekarantene og testing av elever i grunnskole og videregående skole. 

Studenter må fortsatt i karantene 

Studenter som er uvaksinerte må i karantene  dersom de defineres som nærkontakter. De kan ikke hurtigtestes ut av karantene slik elever i grunnskolen og videregående skole kan. 

Studenter som har deltatt på fadderukearrangementer hvor det oppdages smitte tilbys screening etter avtale. Men dette unntar dem ikke for karantene dersom de er uvaksinert.

 • Studenter som er fullvaksinert og uten symptomer skal ikke i karantene.
 • Studenter som har 1 vaksine og det er mer enn 3 uker siden skal ta en test mellom dag 3 og 7 etter eksponering, men ikke i karantene.
 • Alle med symptomer uansatt vaksinestatus skal bestille test i testteltet med pcr test og holde seg isolert til de har svar på test.

Hjemmekarantene, ventekarantene og hjemmeisolering

Her finner du informasjon om hjemmekarantene og isolasjon på forskjellige språk.

Gratis private hurtigtester

NB! Private aktører som tar hurtigtest tar kun tester for koronasertifikat til arrangementer og reiser. De tar ikke hurtigtester i forbindelse med smittesporing og karantene.

Salubritas har en teststasjon for gratis hurtigtesting (antigentest) for koronasertifikat for arrangementer og reiser på Strandkaien nedenfor Stavanger konserthus. Teststasjonen er etablert i samarbeid med Stavanger kommune. Bestill test her salubritas

Teststasjonene i Stavanger utsteder ikke attester for negativ koronatest. 

Råd om psykisk helse under koronapandemien

Skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom har samlet mange gode råd for hvordan ungdom kan tilpasse hverdagen sin under koronapandemien, og har laget en oversikt over hvor man kan ta kontakt for hjelp.

 

Utenlandsstudenter prioriteres til vaksine

Studerer du i utlandet og vil vaksinere deg før du reiser ut? Da må du kontakte kommunen så snart som mulig for å bli vaksinert. Ring 51 50 72 20.

Folkehelseinstituttet har oppfordret kommunene til å tilby norske studenter som studerer, skal studere eller som skal på utveksling i utlandet begge doser koronavaksine før de reiser fra Norge.

Stavanger kommune sitter ikke med en oversikt over hvem som studerer i utlandet. Utenlandsstudenter må derfor ta kontakt med innbyggerservice på 51 50 72 20 for å bli prioritert til koronavaksine. Målet er at utenlandsstudentene skal være fullvaksinert før de reiser.

Karantenehotell

Sola kommune har ansvaret for selve organiseringen av karantenehotellordningen for reisende fra utlandet som kommer til Norge via Stavanger lufthavn, Sola, og ferjeterminalen i Risavika. 

Sola kommune har ansvar for karantenehotellordningen.  

Skole og barnehage

Barnehage-, SFO- og skolehverdagen går som normalt, og det er ikke behov for organisering i kohorter. Men det er fortsatt viktig å holde avstand der det er mulig. Ingen syke skal møte opp, heller ikke ved milde symptomer.

 

 

Når kan jeg få koronavaksine?

Les alt om koronavaksinasjon i Stavanger.

Hvor finner jeg koronasertifikatet?

Du finner ditt koronasertifikat – også kalt koronapass – i Helsenorge-appen eller ved å logge inn på helsenorge.no

Folkehelseinstituttet ber alle sjekke om opplysningene i koronasertifikatet er riktige. Hvis du oppdager feil, må du ta kontakt med vaksinasjonsstedet. Ble du vaksinert hos fastlegen, ta kontakt med fastlegen. Ble du vaksinert i vaksinesenter Forum Expo, ring innbyggerservice på 51 50 72 20. Ble du vaksinert på vaksinasjonskontoret, ring 51 91 33 33.

Besøksregler på sykehjemmene

(Gjelder fra 1. september 2021)

 • Uvaksinerte besøkende på alders- og sykehjem i Stavanger kommune oppfordres til å bruke munnbind (gjelder ikke besøkende til kritisk syke eller døende pasienter, barn under 12 år eller de som ikke kan bruke munnbind av medisinske årsaker).
 • Besøkstiden ved alders- og sykehjemmene kan variere, se hjemmesiden. Det skal være to besøkstider hver dag.
 • 3-4 personer om gangen kan komme på besøk. Det skal være mulig å holde 1 meter avstand.
 • Besøk skal foregå på beboerens rom.
 • Inngangsdørene kan stå åpne i besøkstidene, men holdes låst resten av dagen.
 • Vi håper du skriver deg inn i besøksprotokollen. Det letter arbeidet med en eventuell smittesporing.

Alders- eller sykehjemmet kan etter en konkret vurdering gjøre unntak fra antallsbegrensningen for besøkende til kritisk syke eller døende.

Ikke besøk sykehjem dersom du i løpet av de siste ti dagene har vært i områder eller situasjoner med større smitteutbrudd. Ellers gjelder følgende regler:

Smittevernregler ved besøk på alders- og sykehjem:

 • Utsett besøket hvis du har luftveissymptomer med feber eller hvis du er i karantene

 • Husk god hoste- og håndhygiene!

 • Tilstreb å holde minst 1 meters avstand.
 • Besøkende må vaske/sprite hendene før og etter besøket. Sykehjemmet legger til rette for at håndsprit er tilgjengelig.

 • Gi beskjed til sykehjemmet straks dersom du får påvist covid-19 innen 10 dager etter besøket på sykehjemmet. 

Alle sykehjem og aldershjem har nettbrett slik at pasienter kan ha videokontakt med sine pårørende. Sykehjemmene kan ta imot gaver fra besøkende på vegne av pasientene, også blomster, kaker og klær. 

Idretts- og kulturarrangementer, begravelser, samlinger med mer

Se detaljerte regler på helsedirektoratet.no og på regjeringen.no

Med arrangementer menes følgende sammenkomster på offentlig sted eller i lokaler og utendørs arealer som leies eller lånes ut, inkludert hoteller, grendehus, forsamlingshus, konferansesaler og haller:

 • Idrettsarrangement som stevne, cup, turnering og kamp, men ikke organisert trening.
 • Kulturarrangement som konserter, utstillingsåpninger, opera, ballett, teater og kino, men ikke organiserte øvelser, trening og prøver
 • Seminarer, konferanser, kurs, styremøter i frivillige organisasjoner, medlemsmøter og andre faglige sammenkomster, men ikke møter eller sammenkomster som ledd i ordinært arbeid eller undervisning på skole eller universitet.
 • Livssynssamlinger og seremonier, inkludert seremonier ved bryllup, begravelser, dåp og konfirmasjon.
 • Samlinger av personer som gjennomføres i regi av ekstern aktør på vegne av bedrifter og organisasjoner.

Antallsbegrensninger uten bruk av testing eller koronasertifikat:

  Innendørs Utendørs
Faste tilviste plasser Inntil 1000 personer (500 x 2 kohorter) Inntil 2000 personer (500 x 4 kohorter)
Uten faste plasser Inntil 400 personer (200 x 2 kohorter) Inntil 800 personer (200 x 4 kohorter)

Antallsbegrensninger med bruk av testing eller koronasertifikat:

  Innendørs Utendørs
Faste tilviste plasser 50 % kapasitet opp til maks 3000 personer (500 x 6 kohorter) 50 % kapasitet opp til maks 7000 personer (500 x 14 kohorter)
Uten faste plasser 50 % kapasitet opp til maks 1500 personer (500 x 3 kohorter) 50 % kapasitet opp til maks 3000 personer (500 x 6 kohorter)

Pressekontakt:

Pressevakttelefon: 96 94 24 49.

Plakatoversikt

Plakater til utskrift

Her kan du laste ned plakater, skilt, flygeblader og klistremerker vi har laget de siste månedene. Blant annet oppslag til sykehjem, barnehager, fotballbaner, offentlige kontorer og friområder. Til fri bruk!

Smittevernansvarlige i Stavanger

Helsesjef og smittevernoverlege er smittevernansvarlige i Stavanger kommune.