Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

 1. Hjem
 2. Helse og omsorg
 3. Informasjon om koronavirus
 4. Koronavaksine i Stavanger

Koronavaksine i Stavanger

Oppdatert: 19.10.2021 12.34.47
Vaksinebussen i Stavanger.

Vaksinebuss og Torgveien 15C har overtatt som vaksinested

Du bestiller, flytter eller endrer vaksinetimen din her:  timebestilling i  ReMin. Hvis du av helsemessige årsaker ikke kan flytte fram timen må du gi beskjed på 51 50 72 20 i åpningstiden.

Fra mandag 4. oktober overtar Torgveien 15C og vaksinebussen som vaksinested.

Slik foregår vaksineringen

Massevaksineringen er avsluttet, og fra mandag 4. oktober foregår foregår koronavaksinering i Torgveien 15C. Her er det kun bestilling, ikke drop in. Du bestiller, flytter eller endrer timen din her: timebestilling i ReMin

Det er også mulig å ringe vaksinetjenesten på 51 50 71 12.

Du kan også oppsøke vaksinebussen

Internasjonalt vaksine- og smittevernkontor
Internasjonalt vaksine- og smittevernkontor

Avbestille eller endre time

Hvis du må avbestille vaksinetimen du har fått på grunn av sykdom eller fordi du allerede har fått dose 2, må du ringe nummeret som er oppgitt i SMS-en du fikk med timeavtale eller innbyggerservice på 51 50 72 20. 
 

Flytte eller endre timen din kan du gjøre her: timebestilling i Stavanger kommune | ReMin 

Vaksinebussen

Vaksinebussen stopper her

Uke 42

(Mand-fred.09.00-14.30):
Mandag: Hundvåg-krossen
Tirsdag: Forus Øst - P-plassen til Forus travbane
Onsdag: Forus Vest - Biltema
Torsdag: BI - Byfjordparken
Fredag: Obs Mariero
Lørdag: SR Bank Arena - Viking-kampen (kl. 13-15.30 og 18-19)

Uke 43

(Mandag utgår - 09.00-14.30 resten av uka)
Tirsdag: Storhaug ved Hetland kirke
Onsdag: Storhaug ved Europris i Støperigaten
Torsdag: Tvedtsenteret
Fredag: Stavanger sentrum

Vaksinebussen i Stavanger.

Studenter og vaksine

Alle som studerer i Stavanger kan få satt vaksine i Stavanger kommune. Det gjelder også studenter som kommer hit fra utlandet. Registrer deg her.

Du som har fått 1. dose et annet sted enn Stavanger kommune kan booke tid til dose 2 selv, etter at du har registrert deg i Remin. Har du fått satt vaksinedose 1 på hjemstedet ditt, kan du få satt dose 2 i Expo-hallen på Tjensvoll. Husk å eventuelt avbestille vaksinedose 2 i hjemkommunen din.  

Utenlandsstudenter
Kontakt innbyggerservice på 51 50 72 20. Målet er at utenlandsstudenter skal være fullvaksinert når de reiser ut. Husk å ta med dokumentasjon på at du skal studere utenlands når du skal vaksineres.

Utenlandsstudenter som tar en vaksinedose på studiestedet i utlandet kan få dose 2 når de er hjemme i Stavanger på ferie eller besøk. Det gjelder selv om Stavanger vaksinerer med Pfizer og Moderna, og du har fått en annen vaksine i utlandet. Kontakt Innbyggerservice på 51 50 72 20.

Studenter fra utlandet som har fått satt ikke EU-godkjent vaksine som dose 1 kan få satt dose 2 av Pfizer eller Moderna i Stavanger kommune. De som har fått satt to doser i utlandet og er fullvaksinert får ikke tilbud i Stavanger kommune. De som har fått satt Janssen-vaksinen er fullvaksinert etter en dose.

Er det noe jeg bør vite før frammøte?

Husk å ta med legitimasjon med bilde (pass, førerkort, bankkort). Du som skal ta dose 2 og har tatt dose 1 et annet sted enn Stavanger må vise koronasertifikatet ditt (koronapass). Du finner ditt koronasertifikat i Helsenorge-appen eller ved å logge inn på helsenorge.no Hold koronasertifikatet klart når du kommer til registreringen. Har du ikke koronasertifikat, kan de som jobber i registreringen slå opp vaksinene dine. Men dette tar lenger tid. Ta på løstsittende klær på overkroppen som er lette å ta av/rulle opp ermet på.

Vaksinen settes i overarmen på den armen du ikke skriver med.

Ikke kom til vaksinering dersom du er syk!

Ikke kom til vaksinering dersom du er forkjølet og har sykdom i kroppen, selv om du har testet negativt for korona. Ved sykdom må vaksinetimen avbestilles.

Registrering av vaksinering utenlands

Koronavaksinen må være godkjent av det europeiske legemiddelbyrået EMA for å bli etterregistrert. Slik får du etterregistrert koronavaksine tatt utenlands:

 • Kontakt fastlegen din. Fastlegene tilbyr denne tjenesten dersom de har kapasitet. 
 • Kontakt privat helseaktør som Aktimed HelseCentrum VaksinerAleris StavangerForusakuttenDr. Dropin, 
 • Send en henvendelse til Stavanger kommune via e-skjema. Etterregistrering hos kommunen kan kun foretas via e-skjemaet. Dette kan ta opptil tre uker grunnet ferieavvikling og liten kapasitet i sommer. Du må selv scanne og legge ved dokumentasjon i skjemaet. Dette være med: fødsels- eller D-nummer, vaksinasjonsdato, type vaksine og batchnummer (produksjonsnummer på vaksinen). Dette bør være med: Hvem som er vaksinatør og signatur/stempel.

Les mer om etterregistrering på FHI

Jeg har ikke bank-id

Det er nå mange innloggingsmuligheter, ikke bare innlogging via ID-porten. Du kan logge inn med Buypass, Commfides med java, Commfides uten java og Helse Midt.

Da kan også ringe 51 50 72 20 hvis du trenger hjelp.

Kan jeg velge hvilken vaksine jeg får?

FHI besluttet 28. september 2021 at folk skal kunne velge vaksinetype. Stavanger kommune vaksinerer med Pfizer og Moderna. Fra og med 4. oktober blir det koronavaksinering i en vaksinebuss, samt i Torgveien 15C på Hillevåg. Begge steder tilbys både Pfizer og Moderna.

Hvor lang tid går det mellom vaksinedosene?

Det må ha gått minst fire uker mellom de to dosene koronavaksine.

Slik finner du fram

Vaksinasjonen foregår i Internasjonalt vaksinasjonskontor i Torgveien 15C 4016 Stavanger. 

Oppfriskningsdose for de over 65

Stavanger kommune skal tilby en oppfriskningsdose av koronavaksinen til innbyggere over 65 år. Intervallet mellom andre vaksinedose og oppfriskningsdosen skal være minst seks måneder. Det vil bli vaksinert med Pfizer.

Samme prioriteringsrekkefølge som ved vaksinering med dose 1 og 2 vil bli fulgt:

 1. Beboere på alders- og sykehjem og bofellesskap, deretter hjemmeboende eldre over 85 år
 2. 75-84 år
 3. 65-74

De som er 85 år og eldre som bor på institusjon vil bli vaksinert der de bor.

Hjemmeboende eldre over 85 år, samt gruppe 2 og 3 vil få tilbud om dose 3 i et vaksinesenter som blir etablert i 2. etasje i Stavanger ishall (Curlinghallen) på Tjensvoll. Adresse: Ishockeveien 7.

Du kan enten møte på drop in (uten å bestille først) kl. 09.00-15.00 i disse tidsrommene:
17.-28. november
13.-22. desember
03.-31. januar

Mulighet for timebestilling vil komme etterhvert.

Skal du ta influensavaksinen må du passe på at det går en uke mellom influensavaksinen og koronavaksinen.

Tredje vaksinedose for de med nedsatt immunforsvar

Hvor langt har vaksineringen kommet?

Daglig oppdatert statistikk finnes på FH.no. 

Denne oversikten oppdateres hver uke: 

Tredje vaksinedose for de med nedsatt immunforsvar

Personer med alvorlig svekket immunforsvar på grunn av sykdom eller bruk av immundempende medikamenter har dårligere respons på vaksiner enn andre. Derfor tilbys de en tredje dose koronavaksine. Har du alvorlig svekket immunforsvar på grunn av kreftbehandling må du vente på beskjed fra sykehuset.

Se oversikt over grupper som skal ha en tredje dose koronavaksine fra FHI

Tilhører du gruppe 1 må du vente på beskjed fra sykehuset hvis du ikke kan dokumentere at du tilhører denne gruppen. 

Tar du medisiner eller har tatt medisiner de siste 6 månedene som er nevnt i oversikten i lenken over, kan du ta 3. vaksinedose. Du må vise dokumentasjon i form av tablettpakke med navnet ditt på eller resept/e-resept/legemiddelliste i registeringen for vaksine.

Du kan ta dose 3 tidligst fire uker etter at du har tatt dose 2. Det kan godt gå lenger tid mellom dosene, men ikke kortere.

Begge mRna-vaksinene Pfizer og Spikewax (Moderna) kan benyttes.

Bestill time

Oppfriskningsdose for de over 65 år

Vaksinering av 16- og 17-åringer

Første dose med vaksinering av 16-17-åringer i Stavanger er ferdig. Denne gruppen skal ha koronavaksine med 12 ukers mellomrom. Vi starter opp med dose 2 i uke 47 for de to skolene som fikk dose 1 først, Bergeland og Jåttå videregående skole. Også dose 2 vil bli satt på skolen. Vaksinering av 16- og 17-åringer vil foregå i uke 47, 48 og 49.

Vaksinetilbudet går til alle som er født i 2004 og 2005 som går på videregående skole i Stavanger, uavhengig av hjemkommune. De som ikke går på skole og ønsker vaksine kan sende epost til vaksinetjenesten@stavanger.kommune.no så blir de kontaktet.

Unge som ikke har fylt 16 år må ha samtykke fra begge foresatte før de kan få vaksinen. Her finner du samtykkeskjema

De som kan bes registrere seg i ReMin før vaksinering. Det er også mulig å registrere seg før vaksinering på skolen.

Vaksinering av 12- og 15-åringer

Dersom det er 12-15-åringer som ikke har fått vaksine må de bestille time i Torgveien 15C. Du bestiller, flytter eller endrer vaksinetimen din her:  timebestilling i  ReMin


Denne yngste aldersgruppa får bare én vaksinedose. Det er Comirnaty fra BioNTech/Pfizer som blir gitt. Den er godkjent ned til 12 år. De som er født i 2006-2008, og de som har fylt 12 år i 2009-årskullet, får tilbud om vaksine. Det holder ikke å være født i 2009. 
 
12-15-åringersom har fått påvist korona med PCR-test skal ikke ta vaksine.
 
Vaksinen gis som én dose fordi unge mellom 12 og 25 har svært god effekt av en dose koronavaksine. Du som kan må gjerne registrere deg i ReMin før vaksinering. Informasjon om vaksinering av 12-15-åringer fra FHI
 
De som er under 16 år må ha samtykke fra begge foresatte. Her finner du samtykkeskjema

Barn med medisinske tilstander

FHI har anbefalt at barn med  medisinske tilstander som gir risiko for alvorlig forløp av covid -19 i aldersgruppen fylte 12 år tom 15 kan få vaksine.

Begge foreldre må samtykke til vaksinen via samtykkeskjema. Ta med skjemaet til fastlege og til vaksinested.

Fastlegen må avgjøre om barnet er innen for FHI sine kriterier og barnet må henvises fra fastlege ved en elektronisk melding til smittevernkontoret for vaksine.

Barnet må være innen for disse kriteriene:

 • Organtransplantasjon
 • Immunsvikt (gjelder alvorlig/medfødt immunsvikt, ikke immunsuppresjon per se)
 • Hematologisk kreftsykdom siste fem år
 • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)
 • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon (for eks. SMA, Duchenne og cerebral parese)
 • Downs syndrom
 • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon

Ofte stilte spørsmål

Her er noen av de spørsmålene vi får oftest rundt vaksinen: 

Kan jeg ta koronavaksine når jeg er gravid?

Gravide anbefales coronavaksine etter 1, trimester. Dersom de har høy fare for alvorlig forløp kan den gis i 1. trimester.

Les mer om gravide og covid-19 på FHIs nettsider. 

Når regnes jeg som vaksinert?

I henhold til covid-19-forskriften regnes du som beskyttet tre uker etter at første dose er satt. Du regnes som fullvaksinert fra én uke etter andre vaksinedose (FHI).

Trenger jeg å følge smittevernregler etter at jeg er vaksinert?

Vaksinen gir god beskyttelse mot å bli syk av eller mot å få symptomer på covid-19. Det er ikke helt klarlagt om en som er vaksinert kan være bærer av viruset (uten symptomer) og fortsatt smitte andre. Alle, også fullvaksinerte, anbefales inntil videre å følge smittevernreglene. Også vaksinerte må teste seg dersom de får symptomer som kan passe med covid-19.

Får jeg dokumentasjon på at jeg er vaksinert?

Koronavaksineringen er registrert Mine vaksinerhelsenorge.no. Koronavaksineringen er også dokumentert i koronasertifikatet ditt på helsenorge.no

FÅr vi vaksinesertifikat?

Alle vaksinerte får et koronasertifikat som viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest.

Fra og med 7. oktober 2021 blir det norske koronasertifikatet skjult i forbindelse med at Norge har gått over til en normal hverdag med økt beredskap. Bruken av koronasertifikat innenlands er dermed avviklet. EU-/EØS-delen av koronasertifikatet skal fortsatt brukes i forbindelse med reise. EU-/EØS-kontrollsiden gir unntak fra smitteverntiltak på grensen.

FHI om koronasertifikat

Hvor får jeg utskrift av koronaserfikatet hvis jeg ikke er digital?

Bruk digitalt koronasertifikat på mobil eller nettbrett hvis du kan. Du må ordne utskrift av det digitale sertifikatet ditt selv. Hvis du ikke har mobil eller nettbrett med tilgang til digitalt koronasertifikat, kan Helfo hjelpe deg med papirutskrift. Ring koronatelefon 815 55 015 fra Norge og +47 21 89 80 42 fra utlandet mandag-fredag 08.00-15.30 hvis du er vaksinert eller immun etter å vært syk med covid-19. Du kan ikke få koronasertifikatet tilsendt i posten basert på negativ koronatest. Testresultatet er bare er gyldig i 24 timer, og det kan ta en uke før du får koronasertifikatet i posten.

Når du ringer vil en saksbehandler hjelpe deg. Ha fødselsnummer eller d-nummer klart. Du vil bli bedt om navn og folkeregistrert adresse. Hvis opplysningene ikke stemmer vil du ikke få tilsendt koronaserfikatet. Kontakt i tilfelle folkeregistreret for å avklare hva som er registrert på deg. 

Kan barna mine ta vaksinen?

Regjeringen har bestemt at de som er over 12 år skal få tilbud om koronavaksinasjon i tråd med Folkehelseinstituttets råd. 12-15-åringene får tilbud om èn dose, 16-17-åringene får tilbud om to doser med 8-12 ukers mellomrom. Få i aldersgruppen blir alvorlig syke, men det er en del smitte blant dem. Vaksinering av denne aldersgruppen vil derfor redusere smittespredningen i samfunnet.

16-17-åringer får tilbud om koronavaksinering på skolene (oppstart var uke 35). 12-15-åringene får tilbud om å vaksinering i vaksinesenter Forum Expo med oppstart 17. september. 

De yngste må ha fylt 12 år for å få vaksinen. For 16-17-åringene går tilbudet til alle som er født i 2004 og 2005 som går på videregående skole i Stavanger, uavhengig av hjemkommune. De som ikke går på skole vil få tilbud om å vaksinere seg i Torgveien 15C.

Unge som ikke har fylt 16 år må ha samtykke fra begge foresatte før de kan få vaksinen.

Når bør jeg ikke ta vaksinen?

Du skal ikke ta vaksinen hvis du er forkjølet, har feber over 38 grader eller andre tegn på infeksjonssykdom. Du skal heller ikke ta vaksinen hvis du har korona og er i isolasjon, eller er i karantene eller venter på svar på koronatest. Personer med kjent allergi for innholdsstoffene i vaksinen skal normalt heller ikke vaksineres.

Du må vente med vaksine til tre måneder etter at du har vært syk med covid-19. Hvis du er gravid og ikke tilhører risikogruppe for alvorlig koronasykdom skal du heller ikke ta vaksinen.

Kan jeg ta med ledsager når jeg skal vaksineres?

Ja, det er mulig å ha med ledsager hele tiden, også inn i vaksinebåsen.

Er vaksinen gratis?

Ja. Alle har rett på gratis vaksine!

Alle som oppholder seg i Norge, også de som oppholder seg her ulovlig, har rett til gratis nødvendig helsehjelp. Kontakt med helsevesenet for å få nødvendig helsehjelp meldes ikke til politiet.

Tilbud om koronatest og koronavaksine gjelder også de som har ulovlig opphold i Norge.

Alle får gratis test og helsehjelp ved ved covid-19  

Runar Johannessen blir vaksinert.

Jeg har fått dose 1 av AstraZeneca. Hva gjør jeg nå?

Du som er vaksinert med AstraZeneca som dose 1 vil få tilbud om Pfizer- eller Moderna-vaksinen som dose 2.  Regjeringens pressemelding

AstraZeneca er tatt ut av vaksinasjonsprogrammet i Norge.

Hvorfor få jeg flere SMS-er om registrering?

Sannsynligvis fordi mobilnummeret ditt er registrert på flere personer i kontakt- og reservasjonsregisteret. Det hender for eksempel at ektefeller er registrert med samme mobilnummer.

Trenger jeg koronasertifikat?

Du trenger ikke koronasertifikat med mindre du skal ut og reise til land som krever koronasertifikat for innreise, vil unngå karantene når du reiser inn i Norge og ønsker å delta på arrangementer i Norge eller på kystcruise der det er krav om koronasertifikat. 

Er du redd for sprøyter?

Fortell om redselen din på vaksinesenteret. Der vet de hva de skal gjøre for at du skal føle deg trygg!
 
 

Oppdater kontaktinformasjonen din!

Sjekk at du er oppført med korrekt mobilnummer og e-postadresse i kontakt- og reservasjonsregisteret. Kommunen bruker mobilnummeret du har lagt inn i registeret for å nå deg med tilbud om koronavaksinering. 

Slik oppdaterer du på norge.no.

Hvilke vaksiner brukes i Stavanger?

Stavanger kommune bruker for tiden vaksinene Comirnaty (Pfizer og BioNTech) og Spikevax (Moderna) som begge settes i to doser. Hør Folkehelsepodden (FHI) om hva det vil si at en vaksine har effekt. Koronavaksineringen er en del av vaksinasjonsprogrammet. Vaksinasjon er gratis og frivillig. Siden dette er en svært smittsom sykdom anbefales alle som kan om å ta vaksinen. 

Janssen-vaksinen er ikke en del av koronavaksinasjonsprogrammet, men de som ønsker den kan vurderes av lege om de oppfyller de strenge kriteriene for å ta vaksinen. Informasjon om Janssen-vaksinen.

Hvilke bivirkninger har vaksinene?

FHI sier dette:

Bivirkninger etter koronavaksinasjon er ofte kraftigere og oppstår hos langt flere enn etter for eksempel influensavaksine. Forventede bivirkninger er: Smerter og rødhet på stikkstedet, mange får hodepine, det er vanlig med sykdomsfølelse med feber og vondt i kroppen. For mRNA-vaksiner (Comirnaty/Moderna) får man kraftigere bivirkninger etter andre dose enn etter første. 

Mer om vaksinene og bivirkninger:

Legemiddelverket overvåker bivirkninger

Statens legemiddelverk overvåker uønskede virkninger av koronavaksinene. 

Informasjonstelefon og pressekontakt

Informasjonstelefon for vaksinering:

På 51 50 72 20 får du generell informasjon om vaksinasjon i åpningstiden til Innbyggerservice. Åpent mellom 08.30 og 15.00.

Mediehenvendelser om massevaksineringen kan rettes til: 

 • Eli Karin Fosse, direktør for helse og velferd, 992 98 461
 • Ruth Midtgarden, smittevernoverlege, 938 18 987
 • Pressevakt i kommunen: 969 42 449

Bilder fra vaksinesenteret i Forum Expo kan lastes ned her. 

Innhold Lukk