Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

 1. Hjem
 2. Helse og omsorg
 3. Informasjon om koronavirus
 4. Koronavaksine i Stavanger

Koronavaksine i Stavanger

Oppdatert: 06.12.2021 13.50.17
vaksinesenter

1. desember flyttes all koronavaksinering tilbake til Forum Expo. Konserten som skulle vært arrangert 10. desember er flyttet til desember neste år.

Vaksineringen flyttes tilbake til Forum Expo

Det gis dose 1 og dose 2 i vaksinesenteret, samt dose 3 til de med immunsvikt (må vise dokumentasjon eller ha henvisning fra lege) og de som er over 65 år.

Les mer om dose 3 for de med immunsvikt

Vaksinesenteret er åpent fra 08.30-15.00 mandag-fredag (stengt for drop inn etter 14.30). Det er stengt for pause 11.30-12.00 hver dag. Det er anledning til å både bestille tid til vaksinering og møte på drop in.

Du bestiller, flytter eller endrer vaksinetimen din her: timebestilling i ReMinDu kan også ringe 51 50 71 12 for å bestille tid. 

Merk! Det gis kun tilbud om dose 3 til de som har immunsvikt og til de som er er over 65 år. 

Slik foregår vaksineringen

Koronavaksineringen foregår i et vaksinesenter i 2. etasje i Stavanger ishall (curlighallen) i Ishockeveien 7 på Tjensvoll. Du kan bestille tid eller bare møte opp (drop in). Du bestiller, flytter eller endrer timen din her: timebestilling i ReMin

Det er også mulig å ringe vaksinetjenesten på 51 50 71 12.

Vaksinesenteret er åpent for drop inn 08.30-14.30.

Mandag 15. november startet Stavanger kommune vaksinering med en tredje oppfriskningsdose av koronavaksinen til innbyggere over 65 år her i Stavanger Ishall.
Mandag 15. november startet Stavanger kommune vaksinering med en tredje oppfriskningsdose av koronavaksinen til innbyggere over 65 år her i Stavanger Ishall.

Vaksinebussen tar en pause fra og med uke 46.

Avbestille eller endre time

Hvis du må avbestille vaksinetimen du har fått på grunn av sykdom eller fordi du allerede har fått dose 2, må du ringe nummeret som er oppgitt i SMS-en du fikk med timeavtale eller innbyggerservice på 51 50 72 20. 
 

Flytte eller endre timen din kan du gjøre her: timebestilling i Stavanger kommune | ReMin 

Parkering i P-Siddis

For vaksinering i Forum Expo er det mest praktisk å parkere i P-Siddis for deg som kjører bil. Følg skilingen til Forum Expo. 

Les mer om parkering og betaling i P-Siddis

Vaksinebussen

Vaksinebussen tar en pause fra og med uke 46.

Studenter og vaksine

Alle som studerer i Stavanger kan få satt vaksine i Stavanger kommune. Det gjelder også studenter som kommer hit fra utlandet. Registrer deg her.

Du som har fått 1. dose et annet sted enn Stavanger kommune kan booke tid til dose 2 selv, etter at du har registrert deg i Remin. Har du fått satt vaksinedose 1 på hjemstedet ditt, kan du få satt dose 2 i Stavanger. Husk å eventuelt avbestille vaksinedose 2 i hjemkommunen din.  

Utenlandsstudenter
Kontakt innbyggerservice på 51 50 72 20. Husk å ta med dokumentasjon på at du skal studere utenlands når du skal vaksineres. Utenlandsstudenter som tar en vaksinedose på studiestedet i utlandet kan få dose 2 når de er hjemme i Stavanger.Det gjelder selv om Stavanger vaksinerer med Pfizer og Moderna, og du har fått en annen vaksine i utlandet.

Studenter fra utlandet som har fått satt ikke EU-godkjent vaksine som dose 1 kan få satt dose 2 av Pfizer eller Moderna i Stavanger kommune. De som har fått satt to doser i utlandet og er fullvaksinert får ikke tilbud i Stavanger kommune. De som har fått satt Janssen-vaksinen er fullvaksinert etter en dose.

Er det noe jeg bør vite før frammøte?

Husk å ta med legitimasjon med bilde (pass, førerkort, bankkort). Du som skal ta dose 2 og har tatt dose 1 et annet sted enn Stavanger må vise koronasertifikatet ditt (koronapass). Du finner ditt koronasertifikat i Helsenorge-appen eller ved å logge inn på helsenorge.no Hold koronasertifikatet klart når du kommer til registreringen. Har du ikke koronasertifikat, kan de som jobber i registreringen slå opp vaksinene dine. Men dette tar lenger tid. Ta på løstsittende klær på overkroppen som er lette å ta av/rulle opp ermet på.

Vaksinen settes i overarmen på den armen du ikke skriver med.

Ikke kom til vaksinering dersom du er syk!

Ikke kom til vaksinering dersom du er forkjølet og har sykdom i kroppen, selv om du har testet negativt for korona. Ved sykdom må vaksinetimen avbestilles.

Registrering av vaksinering utenlands

Koronavaksinen må være godkjent av det europeiske legemiddelbyrået EMA for å bli etterregistrert. Slik får du etterregistrert koronavaksine tatt utenlands:

 • Kontakt fastlegen din. Fastlegene tilbyr denne tjenesten dersom de har kapasitet. 
 • Kontakt privat helseaktør som Aktimed HelseCentrum VaksinerAleris StavangerForusakuttenDr. Dropin, 
 • Send en henvendelse til Stavanger kommune via e-skjema. Etterregistrering hos kommunen kan kun foretas via e-skjemaet. Du må selv scanne og legge ved dokumentasjon i skjemaet. Dette være med: fødsels- eller D-nummer, vaksinasjonsdato, type vaksine og batchnummer (produksjonsnummer på vaksinen). Dette bør være med: Hvem som er vaksinatør og signatur/stempel.

Les mer om etterregistrering på FHI

Jeg har ikke bank-id

Det er nå mange innloggingsmuligheter, ikke bare innlogging via ID-porten. Du kan logge inn med Buypass, Commfides med java, Commfides uten java og Helse Midt.

Da kan også ringe 51 50 72 20 hvis du trenger hjelp.

Kan jeg velge hvilken vaksine jeg får?

Stavanger kommune vaksinerer med Pfizer og Moderna. Du kan velge hvilken av de to du vil ta. Det går bra å kombinere disse vaksinene, som begge er mRNA-vaksiner. 

Hvor lang tid går det mellom vaksinedosene?

Det må ha gått minst fire uker mellom de to første dosene koronavaksine.

For de mellom 16 og 18 må det gå 8-12 uker mellom dose 1 og 2.

For de som skal ha dose 3 fordi de har svekket immunforsvar må det gå fire uker mellom dose 2 og 3.

For de som skal ha dose 3 på grunn av alder (over 65) må det gå minst fem måneder mellom dose 2 og 3.

For helsepersonell som skal ha dose 3 må det ha gått seks måneder mellom dose 2 og 3.

For de som er mellom 18 og 64 år må det ha gått seks måneder mellom dose 2 og 3.

 

Hvor langt har vaksineringen kommet?

Daglig oppdatert statistikk finnes på FH.no. 

Denne oversikten oppdateres hver uke: 

Tredje vaksinedose

Tredje vaksinedose for de over 65 år

Stavanger kommune tilbyr booster-/oppfriskningsdose til innbyggere over 65 år i Forum Expo. Det må ha gått minst fem måneder fra dose 2 ble satt til vaksinering med dose 3.

Hvis du er vaksinert med to doser og har hatt covid minst tre uker etter siste dose skal du ikke ha tredje dose. Infeksjonen erstatter behovet for oppfriskningsdose, og du anses beskyttet i 12 måneder etter infeksjonen. 

Hvis du fikk covid mindre enn tre uker etter vaksinedose 2 skal du ha tredje dose. Infeksjonen regnes da ikke med.

Hjemmeboende eldre over 85 år og de som 65-84 år får tilbud om dose 3 i Forum Expo.

Bestill på nett via ReMin. Det er også mulig å komme på drop in, men det kan bli kø. Du kan også ringe vaksinetjenesten på 51 50 71 12. NB! Merk at på grunn av stor pågang kan ventetiden på telefon være lang. Dersom du ikke kommer igjennom - forsøk igjen, eller bruk nettbestillingen over. 

Hvis du ikke klarer å komme deg til vaksinesenteret, kontakt fastlegen din som kan henvise til ambulant vaksineteam.

Det er også mulig å bestille time til dose 1 og dose 2 i vaksinesenteret, men da bør du booke time.

Vaksinesenteret er åpent kl. 08.30-15.00 i disse tidsrommene (stengt for drop in etter 14.30). Merk at det er stengt for pause 11.30-12.00.

Uke 48: Mandag 29. november – fredag 3. desember
Uke 49: Mandag 6. desember – fredag 10. desember
Uke 50: Mandag 13. desember- ­fredag 17. desember
Uke 51: Mandag 20. desember – onsdag 22. desember
Uke 52: Pause i vaksineringen i romjulen
Uke 1: Mandag 3. januar – fredag 7. januar
Uke 2: Mandag 10. januar – fredag 14. januar

Det blir drop in-vaksinering lørdagene 27. november og 4. desember mellom kl. 08.30 og 14.30.

Du kan velge mellom Pfizer- og Moderna-vaksine. Det må gå minimum en uke mellom influensavaksine og koronavaksine.

Stavanger ishall - vaksine

Tredje dose for de med immunsvikt

Personer med alvorlig svekket immunforsvar på grunn av sykdom eller bruk av immundempende medikamenter har dårligere respons på vaksiner enn andre. Derfor tilbys de en tredje dose koronavaksine. Har du alvorlig svekket immunforsvar på grunn av kreftbehandling må du vente på beskjed fra sykehuset.

Se oversikt over grupper som skal ha en tredje dose koronavaksine fra FHI

Tilhører du gruppe 1 må du vente på beskjed fra sykehuset hvis du ikke kan dokumentere at du tilhører denne gruppen. 

Tar du medisiner eller har tatt medisiner de siste 6 månedene som er nevnt i oversikten i lenken over, kan du ta 3. vaksinedose. Du må vise dokumentasjon i form av tablettpakke med navnet ditt på eller resept/e-resept/legemiddelliste i registeringen for vaksine.

Du kan ta dose 3 tidligst fire uker etter at du har tatt dose 2. Det kan godt gå lenger tid mellom dosene, men ikke kortere.

Hvis du er vaksinert med to doser og har hatt covid minst tre uker etter siste dose skal du ikke ha tredje dose. Infeksjonen erstatter behovet for oppfriskningsdose, og du anses beskyttet i 12 måneder etter infeksjonen. 

Hvis du fikk covid mindre enn tre uker etter vaksinedose 2 skal du ha tredje dose. Infeksjonen regnes da ikke med.

Merk at det er forskjell på intervall mellom dose 2 og dose 3 for de som tar dose 3 på grunn av nedsatt immunforsvar (4 uker) og de over 65 som skal ta dose 3 (fem måneder) og helsepersonell (seks måneder).

Begge mRna-vaksinene Pfizer og Spikewax (Moderna) kan benyttes.

Bestill time

Vaksinering av 16- og 17-åringer

Første dose med vaksinering av 16-17-åringer i Stavanger er ferdig. Denne gruppen skal ha koronavaksine med 8-12 ukers mellomrom. 
Skolene informerer om når det blir oppstart av vaksinering med dose 2.

Vaksinetilbudet går til alle som er født i 2004 og 2005 som går på videregående skole i Stavanger, uavhengig av hjemkommune. De som ikke går på skole og ønsker vaksine kan sende epost til vaksinetjenesten@stavanger.kommune.no så blir de kontaktet.

Unge som ikke har fylt 16 år må ha samtykke fra begge foresatte før de kan få vaksinen. Her finner du samtykkeskjema

De som kan bes registrere seg i ReMin før vaksinering. Det er også mulig å registrere seg før vaksinering på skolen.

Vaksinering av 12- og 15-åringer

12-15-åringer i Stavanger kommune som ikke har tatt koronavasine får nå tilbud om koronavaksine ved kommunens helsestasjoner. Årsaken er at vaksinedekningen er lav i denne gruppa. Det er drop in, ikke bestilling.

Tilbudet gis til de som har fylt 12 år etter oppgitt tidspunkt for vaksinering. Det holder ikke å være født i 2009. 

Møt opp på den helsestasjonen som passer best.
Tirsdag 30/11 og onsdag 1/12 kl.16.00-18.00.

 • Hillevåg helsestasjon, Gartnerveien 15, 4 etasje. Følg skiltene til inngang "Kilden Helse" og opp i 4.etasje.
 • Hinna helsestasjon, Hinna Park - Jåttåvågveien 7, bygg E, 4.etasje. I samme bygg som Arena treningssenter, men inngangen til venstre.
 • Hundvåg helsestasjon, Hundvågveien 75.
 • Madla helsestasjon, Madlaparken, Madlastokken 5, inngang B, 2. etasje.

 • Sentrum helsestasjon, Arkaden kjøpesenter, Klubbgata 5, Arkaden 4. etasje.

 • Tasta helsestasjon, Alti Tasta, Tastatunet 1-3, 4. etasje.

Tirsdag 30/11, 16.00-18.00.

 • Rennesøy helsestasjon, Seljebakken 4.

Onsdag 1/12, 16.00-18.00

 • Finnøy helsestasjon, Judabergveien 6

Denne yngste aldersgruppa får én vaksinedose av Comirnaty fra BioNTech/Pfizer. Den er godkjent ned til 12 år. 

Vaksinen gis som én dose fordi unge mellom 12 og 25 har svært god effekt av en dose koronavaksine. Du som kan må gjerne registrere deg i ReMin før vaksinering. Informasjon om vaksinering av 12-15-åringer fra FHI

12-15-åringene kan komme alene, sammen med venner eller med foresatt. Alle må ha samtykke fra begge foresatte. Her finner du samtykkeskjema

Ta med ID med bilde til vaksinasjonen. Har ikke eleven ID med bilde må eleven ha en foresatt med som må vise ID med bilde.

Det skal være minst en ukes mellomrom mellom ulike vaksiner (i tilfelle eleven har tatt vaksine gjennom vaksinasjonsprogrammet).

Du skal ikke møte til vaksinasjon dersom du på vaksinasjonsdagen har forkjølelsessymptomer, feber over 38 grader eller andre tegn på infeksjonssykdom.

Elever som har fått påvist korona med PCR-test skal ikke ta vaksinen.

Barn med medisinske tilstander

FHI har anbefalt at barn med  medisinske tilstander som gir risiko for alvorlig forløp av covid -19 i aldersgruppen fylte 12 år tom 15 kan få vaksine.

Begge foreldre må samtykke til vaksinen via samtykkeskjema. Ta med skjemaet til fastlege og til vaksinested.

Fastlegen må avgjøre om barnet er innen for FHI sine kriterier og barnet må henvises fra fastlege ved en elektronisk melding til smittevernkontoret for vaksine.

Barnet må være innen for disse kriteriene:

 • Organtransplantasjon
 • Immunsvikt (gjelder alvorlig/medfødt immunsvikt, ikke immunsuppresjon per se)
 • Hematologisk kreftsykdom siste fem år
 • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)
 • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon (for eks. SMA, Duchenne og cerebral parese)
 • Downs syndrom
 • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon

Ofte stilte spørsmål

Her er noen av de spørsmålene vi får oftest rundt vaksinen: 

Skal jeg ta dose 3 om jeg har hatt covid?


Hvis du er fullvaksinert med to vaksinedoser og har gjennomgått covid-19 minst 3 uker
etter dose 2 skal du ikke ha tredje dose. Du er da 
tilfredsstillende beskyttet i 12 måneder etter infeksjonen. Dersom du fikk påvist covid mindre enn 3 uker etter dose 2 regnes ikke infeksjonen med, og du skal ha dose 3.

Hvis du har tatt 1 vaksinedose og hatt covid kan du få en ny dose 5 måneder etter enten vaksinen eller sykdommen hvis du er over 65, og 6 måneder etter vaksine eller sykdom hvis du er helsepersonell.

 

Kan jeg ta koronavaksine når jeg er gravid?

Gravide anbefales coronavaksine etter 1, trimester. Dersom de har høy fare for alvorlig forløp kan den gis i 1. trimester.

Les mer om gravide og covid-19 på FHIs nettsider. 

Når regnes jeg som vaksinert?

I henhold til covid-19-forskriften regnes du som beskyttet tre uker etter at første dose er satt. Du regnes som fullvaksinert fra én uke etter andre vaksinedose (FHI).

Trenger jeg å følge smittevernregler etter at jeg er vaksinert?

Vaksinen gir god beskyttelse mot å bli syk av eller mot å få symptomer på covid-19. Det er ikke helt klarlagt om en som er vaksinert kan være bærer av viruset (uten symptomer) og fortsatt smitte andre. Alle, også fullvaksinerte, anbefales inntil videre å følge smittevernreglene. Også vaksinerte må teste seg dersom de får symptomer som kan passe med covid-19.

Får jeg dokumentasjon på at jeg er vaksinert?

Koronavaksineringen er registrert Mine vaksinerhelsenorge.no. Koronavaksineringen er også dokumentert i koronasertifikatet ditt på helsenorge.no

FÅr vi vaksinesertifikat?

Alle vaksinerte får et koronasertifikat som viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest.

FHI om koronasertifikat

Hvor får jeg utskrift av koronaserfikatet hvis jeg ikke er digital?

Bruk digitalt koronasertifikat på mobil eller nettbrett hvis du kan. Du må ordne utskrift av det digitale sertifikatet ditt selv. Hvis du ikke har mobil eller nettbrett med tilgang til digitalt koronasertifikat, kan Helfo hjelpe deg med papirutskrift. Ring koronatelefon 815 55 015 fra Norge og +47 21 89 80 42 fra utlandet mandag-fredag 08.00-15.30 hvis du er vaksinert eller immun etter å vært syk med covid-19. Du kan ikke få koronasertifikatet tilsendt i posten basert på negativ koronatest. Testresultatet er bare er gyldig i 24 timer, og det kan ta en uke før du får koronasertifikatet i posten.

Når du ringer vil en saksbehandler hjelpe deg. Ha fødselsnummer eller d-nummer klart. Du vil bli bedt om navn og folkeregistrert adresse. Hvis opplysningene ikke stemmer vil du ikke få tilsendt koronaserfikatet. Kontakt i tilfelle folkeregistreret for å avklare hva som er registrert på deg. 

Kan barna mine ta vaksinen?

 12-15-åringene får tilbud om èn dose koronavaksine. 16-17-åringene får tilbud om to doser med 8-12 ukers mellomrom. Få i aldersgruppen blir alvorlig syke, men det er en del smitte blant dem. Vaksinering av denne aldersgruppen vil derfor redusere smittespredningen i samfunnet.

De yngste må ha fylt 12 år for å få vaksinen. For 16-17-åringene går tilbudet til alle som er født i 2004 og 2005 som går på videregående skole i Stavanger, uavhengig av hjemkommune. 

Unge som ikke har fylt 16 år må ha samtykke fra begge foresatte før de kan få vaksinen.

Når bør jeg ikke ta vaksinen?

Du skal ikke ta vaksinen hvis du er forkjølet, har feber over 38 grader eller andre tegn på infeksjonssykdom. Du skal heller ikke ta vaksinen hvis du har korona og er i isolasjon, eller er i karantene eller venter på svar på koronatest. Personer med kjent allergi for innholdsstoffene i vaksinen skal normalt heller ikke vaksineres.

Du må vente med vaksine til tre måneder etter at du har vært syk med covid-19. Hvis du er gravid og ikke tilhører risikogruppe for alvorlig koronasykdom skal du heller ikke ta vaksinen.

Kan jeg ta med ledsager når jeg skal vaksineres?

Ja, det er mulig å ha med ledsager hele tiden, også inn i vaksinebåsen.

Er vaksinen gratis?

Ja. Alle har rett på gratis vaksine!

Alle som oppholder seg i Norge, også de som oppholder seg her ulovlig, har rett til gratis nødvendig helsehjelp. Kontakt med helsevesenet for å få nødvendig helsehjelp meldes ikke til politiet.

Tilbud om koronatest og koronavaksine gjelder også de som har ulovlig opphold i Norge.

Alle får gratis test og helsehjelp ved ved covid-19  

Runar Johannessen blir vaksinert.

Jeg har fått dose 1 av AstraZeneca. Hva gjør jeg nå?

Du som er vaksinert med AstraZeneca som dose 1 vil få tilbud om Pfizer- eller Moderna-vaksinen som dose 2.  Regjeringens pressemelding

AstraZeneca er tatt ut av vaksinasjonsprogrammet i Norge.

Hvorfor få jeg flere SMS-er om registrering?

Sannsynligvis fordi mobilnummeret ditt er registrert på flere personer i kontakt- og reservasjonsregisteret. Det hender for eksempel at ektefeller er registrert med samme mobilnummer.

Trenger jeg koronasertifikat?

Du trenger ikke koronasertifikat med mindre du skal ut og reise til land som krever koronasertifikat for innreise, vil unngå karantene når du reiser inn i Norge og ønsker å delta på arrangementer i Norge eller på kystcruise der det er krav om koronasertifikat. 

Slik bestiller du time med BankID

 

Innlogging steg1

 • Velg ID-porten (se bildet)

Innlogg 2

 • Velg enten BankID eller BankID på mobil

Innlogg steg 3

Er du redd for sprøyter?

Fortell om redselen din på vaksinesenteret. Der vet de hva de skal gjøre for at du skal føle deg trygg!
 
 

Oppdater kontaktinformasjonen din!

Sjekk at du er oppført med korrekt mobilnummer og e-postadresse i kontakt- og reservasjonsregisteret. Kommunen bruker mobilnummeret du har lagt inn i registeret for å nå deg med tilbud om koronavaksinering. 

Slik oppdaterer du på norge.no.

Hvilke vaksiner brukes i Stavanger?

Stavanger kommune bruker for tiden vaksinene Comirnaty (Pfizer og BioNTech) og Spikevax (Moderna) som begge settes i to doser. Hør Folkehelsepodden (FHI) om hva det vil si at en vaksine har effekt. Koronavaksineringen er en del av vaksinasjonsprogrammet. Vaksinasjon er gratis og frivillig. Siden dette er en svært smittsom sykdom anbefales alle som kan om å ta vaksinen. 

Janssen-vaksinen er ikke en del av koronavaksinasjonsprogrammet, men de som ønsker den kan vurderes av lege om de oppfyller de strenge kriteriene for å ta vaksinen. Informasjon om Janssen-vaksinen.

Hvilke bivirkninger har vaksinene?

FHI sier dette:

Bivirkninger etter koronavaksinasjon er ofte kraftigere og oppstår hos langt flere enn etter for eksempel influensavaksine. Forventede bivirkninger er: Smerter og rødhet på stikkstedet, mange får hodepine, det er vanlig med sykdomsfølelse med feber og vondt i kroppen. For mRNA-vaksiner (Comirnaty/Moderna) får man kraftigere bivirkninger etter andre dose enn etter første. 

Mer om vaksinene og bivirkninger:

Legemiddelverket overvåker bivirkninger

Statens legemiddelverk overvåker uønskede virkninger av koronavaksinene. 

Informasjonstelefon og pressekontakt

Informasjonstelefon for vaksinering:

På 51 50 72 20 får du generell informasjon om vaksinasjon i åpningstiden til Innbyggerservice. Åpent mellom 08.30 og 12.00.

Mediehenvendelser om massevaksineringen kan rettes til: 

 • Eli Karin Fosse, direktør for helse og velferd, 992 98 461
 • Ruth Midtgarden, smittevernoverlege, 938 18 987
 • Pressevakt i kommunen: 969 42 449

Bilder fra vaksinesenteret i Forum Expo kan lastes ned her. 

Tredje vaksinedose

Innhold Lukk