Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

 1. Hjem
 2. Helse og omsorg
 3. Informasjon om koronavirus
 4. Koronavaksine i Stavanger

Koronavaksine i Stavanger

Oppdatert: 20.01.2022 11.46.52
vaksinesenter

Koronavaksineringen foregår i Forum Expo

Nå kan alle over 18 år bestille tredje dose/boosterdose

Minimumsintervallet mellom dose 2 og dose 3 må være 20 uker.

Ikke kom til vaksinering dersom du er syk!

Ikke kom til vaksinering dersom du er forkjølet og har sykdom i kroppen, selv om du har testet negativt for korona. Ved sykdom må vaksinetimen avbestilles.

Slik foregår vaksineringen

Koronavaksineringen foregår i vaksinesenter Forum Expo på Tjensvoll.

Du bestiller, flytter eller endrer timen din hertimebestilling i ReMinDet er også mulig å ringe vaksinetjenesten på 51 50 71 12.

Hvis du må avbestille vaksinetimen du har fått på grunn av sykdom eller fordi du allerede har fått aktuell dose, må du ringe nummeret som er oppgitt i SMS-en du fikk med timeavtale eller ringe 51 50 71 12. Du kan også sende mail til vaksinetjenesten@stavanger.kommune.no.

Vaksinesenteret er åpent 08.30-15.00 mandag og fredag, og 08.30-20.00 tirsdag, onsdag og torsdag. Merk at det er stengt for pause 11.30-12.00, og stengt for drop in den siste halvtimen hver dag.

Lørdagsåpent
Forum Expo har åpent for vaksinering på lørdager ut februar kl. 09.00-15.00. 

De fleste må bestille time alle dager. Noen grupper kan komme på drop in: Det gjelder de over 65 år, de som får dose 3 på grunn av immunsvikt, og de som skal ta dose 1 eller dose 2.

Parkering i P-Siddis

For vaksinering i Forum Expo er det mest praktisk å parkere i P-Siddis for deg som kjører bil. Følg skiltingen til Forum Expo. 

Les mer om parkering og betaling i P-Siddis

Vaksinebussen

Vaksinebussen er på veiene igjen. Bussen har drop in og setter dose 1, dose 2 og dose 3. Husk ID og at intervallet mellom dose 2 og 3 må være minst 20 uker.

Rute for vaksinebussen:

Uke 3:

 • Mandag 17. januar: Utenfor Forum Expo 08.30 - 14.30
 • Tirsdag 18. januar: Johannes læringssenter  09.00 - 14.30
 • Onsdag 19. januar: Universitetet i Stavanger 09.00 -14.30
 • Torsdag 20. januar: Domkirkeplassen i sentrum 13.00 - 20.00
 • Fredag 21. januar:  Domkirkeplassen i sentrum 09.00 - 14.30

Uke 4

 • Mandag 24. januar: Utenfor Forum Expo som drop in 08.30-14.30
 • Tirsdag 25. januar: Hundvåg torg 09.00-14.30
 • Onsdag 26. januar: Videregående skoler etter avtale
 • Torsdag 27. januar: Domkirkeplassen 13.00-19.00
 • Fredag 28. januar: Domkirkeplassen 09.00-14.30

Uke 5

 • Mandag 31. januar: Utenfor Forum Expo som drop in 08.30-14.30
 • Tirsdag 1. februar: Videregående skoler etter avtale
 • Onsdag 2. februar: Universitetet i Stavanger 09.00-14.45
 • Torsdag 3. februar: Domkirkeplassen 13.00-19.00
 • Fredag 4. februar: Domkirkeplassen 09.00-14.30

Koronavaksine på apotek

Stavanger kommune har inngått avtale med sju apotek om koronavaksinering av innbyggerne. Alle som har fylt 16 år og tilfredsstiller krav til minimumsintervall mellom dosene kan få satt vaksinen ved apotekene i listen nedenfor. Dette gjelder uansett hvilken dose innbyggerne skal ha. Koronavaksinering på apotekene er gratis, og vaksinene blir registrert i Sysvak på vanlig måte. 

Apotekene starter opp med koronavaksineringen på ulike tidspunkter. Vaksineopplegget vil være forskjellig ved de ulike apotekene. Vi legger fortløpende inn lenker når apotekene er klare til å vaksinere. 

 

Åpen vaksinering på kvadrat

En sanitetstropp fra Forsvaret vaksinerer på drop in på Kvadrat. Alle doser tilbys til de som er over 12 år. Husk intervallene!

Vaksineringen foregår fram til 29. januar like innenfor dørene ved inngang A1 (ved Clas Ohlson) i senterets åpningstid (mandag-fredag 10.00-21.00, lørdag 10.00-18.00. Ikke kom rett før stengetid).

Alle, uansett hjemkommune, kan benytte seg av tilbudet. Du trenger ikke å bestille time - det er bare å møte opp.

Drop in-vaksinering

Drop in-vaksinering på vaksinesenter Forum Expo på Tjensvoll er tilgjengelig for følgende grupper:

De som skal dose 3 på grunn av

 • alder (over 65)
 • alvorlig immunsvikt
 • at de skal ha dose 1 eller 2

Alle andre må bestille time til vaksinering.

Det er drop in-vaksinering på Kvadrat og via vaksinebussen (se egne kjøreruter)

Studenter og vaksine

Alle som studerer i Stavanger kan få satt vaksine i Stavanger kommune. Det gjelder også studenter som kommer hit fra utlandet. Registrer deg her.

Du som har fått 1. dose et annet sted enn Stavanger kommune kan booke tid til dose 2 selv, etter at du har registrert deg i Remin. Har du fått satt vaksinedose 1 på hjemstedet ditt, kan du få satt dose 2 i Stavanger. Husk å eventuelt avbestille vaksinedose 2 i hjemkommunen din.  

Utenlandsstudenter
Kontakt innbyggerservice på 51 50 72 20. Husk å ta med dokumentasjon på at du skal studere utenlands når du skal vaksineres. Utenlandsstudenter som tar en vaksinedose på studiestedet i utlandet kan få dose 2 når de er hjemme i Stavanger.Det gjelder selv om Stavanger vaksinerer med Pfizer og Moderna, og du har fått en annen vaksine i utlandet.

Studenter fra utlandet som har fått satt ikke EU-godkjent vaksine som dose 1 kan få satt dose 2 av Pfizer eller Moderna i Stavanger kommune. 

Er det noe jeg bør vite før frammøte?

Ikke kom til vaksinering dersom du er syk!

Ikke kom til vaksinering dersom du er forkjølet og har sykdom i kroppen, selv om du har testet negativt for korona. Ved sykdom må vaksinetimen avbestilles.

Husk å ta med legitimasjon med bilde (pass, førerkort, bankkort). Du som skal ta dose 2 og har tatt dose 1 et annet sted enn Stavanger må vise koronasertifikatet ditt (koronapass). Du finner ditt koronasertifikat i Helsenorge-appen eller ved å logge inn på helsenorge.no Hold koronasertifikatet klart når du kommer til registreringen. Har du ikke koronasertifikat, kan de som jobber i registreringen slå opp vaksinene dine. Men dette tar lenger tid. Ta på løstsittende klær på overkroppen som er lette å ta av/rulle opp ermet på.

Vaksinen settes i overarmen på den armen du ikke skriver med.

 

Registrering av vaksinering utenlands

Koronavaksinen må være godkjent av det europeiske legemiddelbyrået EMA for å bli etterregistrert. Slik får du etterregistrert koronavaksine tatt utenlands:

 • Kontakt fastlegen din. Fastlegene tilbyr denne tjenesten dersom de har kapasitet. 
 • Kontakt privat helseaktør som Aktimed HelseCentrum VaksinerAleris StavangerForusakuttenDr. Dropin, 
 • Send en henvendelse til Stavanger kommune via e-skjema. Etterregistrering hos kommunen kan kun foretas via e-skjemaet. Du må selv scanne og legge ved dokumentasjon i skjemaet. Dette være med: fødsels- eller D-nummer, vaksinasjonsdato, type vaksine og batchnummer (produksjonsnummer på vaksinen). Dette bør være med: Hvem som er vaksinatør og signatur/stempel.

Les mer om etterregistrering på FHI

Jeg har ikke bank-id

Det er nå mange innloggingsmuligheter, ikke bare innlogging via ID-porten. Du kan logge inn med Buypass, Commfides med java, Commfides uten java og Helse Midt.

Da kan også ringe 51 50 72 20 hvis du trenger hjelp.

Kan jeg velge hvilken vaksine jeg får?

Stavanger kommune vaksinerer med Pfizer og Moderna. Du kan velge hvilken av de to du vil ta. Det går bra å kombinere disse vaksinene, som begge er mRNA-vaksiner. 

Hvor lang tid går det mellom vaksinedosene?

Det må ha gått minst fire uker mellom de to første dosene koronavaksine.

For de mellom 16 og 18 må det gå 8-12 uker mellom dose 1 og 2.

For de som har alvorlig immunsvikt skal det være fire uker mellom dose 2 og dose 3 og 12 uker til dose 4.

For alle andre må det gå minst 20 uker mellom dose 2 og dose 3.

 

Tredje vaksinedose

Det er nå åpnet for at alle de ulike gruppene over 18 år kan bestille oppfriskningsdose/boosterdose. 

Tredje dose for alle over 18 år

Alle over 18 år kan nå bestille time til dose 3. Det må være minimum 20 uker mellom dose 2 og dose 3. 

Du bestiller tid for vaksinering i ReMin. Har du problemer med å bestille time på nettet kan du ringe vaksinetjenesten på 51 50 71 12 og bestille tid. Hvis du er over 65 år kan du også få dose 3 på drop in.

De som ikke klarer å komme seg til vaksinesenteret for å ta dose 3, kan kontakte fastlegen sin og bli vurdert til hjemmevaksinering ved ambulant team.

Hvis du er vaksinert med to doser og har hatt covid minst tre uker etter siste dose, skal du ikke ha tredje dose. Infeksjonen erstatter behovet for oppfriskningsdose, og du anses beskyttet i 12 måneder etter infeksjonen.
Hvis du fikk covid mindre enn tre uker etter vaksinedose 2 skal du ha tredje dose. Infeksjonen regnes da ikke med.

Fjerde dose for de med immunsvikt som har fått 3 doser

Personer med alvorlig svekket immunforsvar på grunn av sykdom eller bruk av immundempende medikamenter har dårligere respons på vaksiner enn andre. Derfor har de fått tilbud om 3 doser som ledd i fullvaksinering. De får nå tilbud om en oppfriskningsdose som blir deres fjerde. Intervallet fra dose 3 til dose 4 skal være 3 måneder.  

De som har fått 3 doser etter råd fra sykehus eller fastlege eller fordi de bruker immundempende medisiner fra listen bak lenken kan bestille time for sin 4. dose. Det er denne gang ikke nødvendig med dokumentasjon dersom det er gitt 3 doser pga immunsvikt. Ring 51 50 71 12 for å bestille time eller kom på drop in i vaksinesenter Forum Expo.

Se oversikt over grupper som skal ha en tredje dose koronavaksine fra FHI

Hvis du har hatt covid minst tre uker etter siste dose skal du ikke ha oppfriskningsdose dose. Infeksjonen erstatter behovet for oppfriskningsdose, og du regnes som beskyttet i 12 måneder etter infeksjonen. 

Hvis du fikk covid mindre enn tre uker etter vaksinedose 3 skal du ha 4. dose. Infeksjonen regnes da ikke med.

Begge mRna-vaksinene Pfizer og Spikewax (Moderna) kan benyttes.

Vaksinering av barn 5-11 år

Barn som er født i 2016-2010, og barn født i 2017 som har fylt 5 år, kan vaksineres mot korona hvis de foresatte ønsker det. Tilbudet er mest aktuelt for:

 • barn med kroniske sykdommer
 • barn i kontakt med sårbare personer
 • barn som skal oppholde seg i eller flytte til land med høy smitterisiko/dårligere tilgang til helsetjenester

Vaksinering av denne gruppa starter mandag i uke 5 i Torgveien 15C. Du som skal bestille vaksine til barn under 12 år må velge fanen Barnevaksinering Torgveien i bestillingsløsningen. Bestill her

Det kan også bestilles i Torgveien for barn med alvorlig risiko som har fått anbefalt vaksine av lege. 

Du som allerede har bestilt vaksine til ditt barn i alderen 5-11 på grunn av sykdom som kan gi alvorlig forløp, og har fått time i Sandnes, bør beholde timen. Sandnes vil prioritere disse timene.

Barn som skal få koronavaksine får en mindre dose Pfizer-vaksine som kommer i egne glass. Denne vaksinen fås kun Torgveien 15C. Derfor kan det ikke bestilles vaksinering av barn under 12 år i Forum Expo.

Skal du vaksinere barn som ikke har fylt 16 år må du ha med samtykkeskjema fra begge foreldre.

Vaksinering av 12- og 15-åringer

12-15-åringer får tilbud om en dose av Pfizer-vaksinen, som er godkjent ned til 12 år. De som fyller 12 år i 2022 må ha fylt 12 før de kan få dose 1.

12-15-åringer som har tatt dose 1 kan vaksineres med dose 2 hvis de selv og dere foresatte ønsker det. Anbefalt intervall mellom dosene er 8-12 uker. Både dose 1 og dose 2 kan enten bestilles i ReMin eller settes på drop in i Forum Expo eller i vaksinebussen.

12-15-åringene kan komme alene, sammen med venner eller med foresatt. Alle må ha samtykke fra begge foresatte. Her finner du samtykkeskjema

Ta med ID med bilde til vaksinasjonen. De som ikke har ID med bilde må ha med en foresatt som må vise ID med bilde.

Det skal være minst en ukes mellomrom mellom andre vaksiner og koronavaksine (i tilfelle eleven har tatt vaksine gjennom vaksinasjonsprogrammet).

Ikke møt til vaksinasjon dersom du på vaksinasjonsdagen har forkjølelsessymptomer, feber over 38 grader eller andre tegn på infeksjonssykdom.

Elever som har fått påvist korona med PCR-test skal ikke ta vaksinen.

Vaksinering av 16- og 17-åringer

Denne gruppen skal ha koronavaksine med 8-12 ukers mellomrom.  Skolene informerer om når det blir oppstart av vaksinering med dose 2.

Vaksinetilbudet går til alle som er født i 2004 og 2005 som går på videregående skole i Stavanger, uavhengig av hjemkommune. De som ikke går på skole og ønsker vaksine kan sende epost til vaksinetjenesten@stavanger.kommune.no så blir de kontaktet.

Unge som ikke har fylt 16 år må ha samtykke fra begge foresatte før de kan få vaksinen. Her finner du samtykkeskjema

De som kan bes registrere seg i ReMin før vaksinering. Det er også mulig å registrere seg før vaksinering på skolen.

Hvor langt har vaksineringen kommet?

Daglig oppdatert statistikk finnes på FHI.no. 

 

Oppdater kontaktinformasjonen din!

Sjekk at du er oppført med korrekt mobilnummer og e-postadresse i kontakt- og reservasjonsregisteret. Kommunen bruker mobilnummeret du har lagt inn i registeret for å nå deg med tilbud om koronavaksinering. 

Slik oppdaterer du på norge.no.

Ofte stilte spørsmål

Her er noen av de spørsmålene vi får oftest rundt vaksinen: 

Skal jeg ta dose 3 om jeg har hatt covid?


Hvis du er fullvaksinert med to vaksinedoser og har gjennomgått covid-19 minst 3 uker
etter dose 2 skal du ikke ha tredje dose. Du er da 
tilfredsstillende beskyttet i 12 måneder etter infeksjonen. Dersom du fikk påvist covid mindre enn 3 uker etter dose 2 regnes ikke infeksjonen med, og du skal ha dose 3.

Hvis du har tatt 1 vaksinedose og hatt covid kan du få en ny dose 5 måneder etter enten vaksinen eller sykdommen hvis du er over 65, og 6 måneder etter vaksine eller sykdom hvis du er helsepersonell.

 

Kan jeg ta koronavaksine når jeg er gravid?

Gravide anbefales coronavaksine etter 1, trimester. Dersom de har høy fare for alvorlig forløp kan den gis i 1. trimester.

Les mer om gravide og covid-19 på FHIs nettsider. 

Når regnes jeg som vaksinert?

I henhold til covid-19-forskriften regnes du som beskyttet tre uker etter at første dose er satt. Du regnes som fullvaksinert fra én uke etter andre vaksinedose (FHI).

Trenger jeg å følge smittevernregler etter at jeg er vaksinert?

Vaksinen gir god beskyttelse mot å bli syk av eller mot å få symptomer på covid-19. Det er ikke helt klarlagt om en som er vaksinert kan være bærer av viruset (uten symptomer) og fortsatt smitte andre. Alle, også fullvaksinerte, anbefales inntil videre å følge smittevernreglene. Også vaksinerte må teste seg dersom de får symptomer som kan passe med covid-19.

Får jeg dokumentasjon på at jeg er vaksinert?

Koronavaksineringen er registrert Mine vaksinerhelsenorge.no. Koronavaksineringen er også dokumentert i koronasertifikatet ditt på helsenorge.no

FÅr vi vaksinesertifikat?

Alle vaksinerte får et koronasertifikat som viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest.

FHI om koronasertifikat

Hvor får jeg utskrift av koronaserfikatet hvis jeg ikke er digital?

Bruk digitalt koronasertifikat på mobil eller nettbrett hvis du kan. Du må ordne utskrift av det digitale sertifikatet ditt selv. Hvis du ikke har mobil eller nettbrett med tilgang til digitalt koronasertifikat, kan Helfo hjelpe deg med papirutskrift. Ring koronatelefon 815 55 015 fra Norge og +47 21 89 80 42 fra utlandet mandag-fredag 08.00-15.30 hvis du er vaksinert eller immun etter å vært syk med covid-19. Du kan ikke få koronasertifikatet tilsendt i posten basert på negativ koronatest. Testresultatet er bare er gyldig i 24 timer, og det kan ta en uke før du får koronasertifikatet i posten.

Når du ringer vil en saksbehandler hjelpe deg. Ha fødselsnummer eller d-nummer klart. Du vil bli bedt om navn og folkeregistrert adresse. Hvis opplysningene ikke stemmer vil du ikke få tilsendt koronaserfikatet. Kontakt i tilfelle folkeregistreret for å avklare hva som er registrert på deg. 

Kan barna mine ta vaksinen?

 12-15-åringene får tilbud om èn dose koronavaksine. 16-17-åringene får tilbud om to doser med 8-12 ukers mellomrom. Få i aldersgruppen blir alvorlig syke, men det er en del smitte blant dem. Vaksinering av denne aldersgruppen vil derfor redusere smittespredningen i samfunnet.

De yngste må ha fylt 12 år for å få vaksinen. For 16-17-åringene går tilbudet til alle som er født i 2004 og 2005 som går på videregående skole i Stavanger, uavhengig av hjemkommune. 

Unge som ikke har fylt 16 år må ha samtykke fra begge foresatte før de kan få vaksinen.

Når bør jeg ikke ta vaksinen?

Du skal ikke ta vaksinen hvis du er forkjølet, har feber over 38 grader eller andre tegn på infeksjonssykdom. Du skal heller ikke ta vaksinen hvis du har korona og er i isolasjon, eller er i karantene eller venter på svar på koronatest. Personer med kjent allergi for innholdsstoffene i vaksinen skal normalt heller ikke vaksineres.

Du må vente med vaksine til tre måneder etter at du har vært syk med covid-19. Hvis du er gravid og ikke tilhører risikogruppe for alvorlig koronasykdom skal du heller ikke ta vaksinen.

Kan jeg ta med ledsager når jeg skal vaksineres?

Ja, det er mulig å ha med ledsager hele tiden, også inn i vaksinebåsen.

Er vaksinen gratis?

Ja. Alle har rett på gratis vaksine!

Alle som oppholder seg i Norge, også de som oppholder seg her ulovlig, har rett til gratis nødvendig helsehjelp. Kontakt med helsevesenet for å få nødvendig helsehjelp meldes ikke til politiet.

Tilbud om koronatest og koronavaksine gjelder også de som har ulovlig opphold i Norge.

Alle får gratis test og helsehjelp ved ved covid-19  

Runar Johannessen blir vaksinert.

Jeg har fått dose 1 av AstraZeneca. Hva gjør jeg nå?

Du som er vaksinert med AstraZeneca som dose 1 vil få tilbud om Pfizer- eller Moderna-vaksinen som dose 2.  Regjeringens pressemelding

AstraZeneca er tatt ut av vaksinasjonsprogrammet i Norge.

Hvorfor få jeg flere SMS-er om registrering?

Sannsynligvis fordi mobilnummeret ditt er registrert på flere personer i kontakt- og reservasjonsregisteret. Det hender for eksempel at ektefeller er registrert med samme mobilnummer.

Trenger jeg koronasertifikat?

Du trenger ikke koronasertifikat med mindre du skal ut og reise til land som krever koronasertifikat for innreise, vil unngå karantene når du reiser inn i Norge og ønsker å delta på arrangementer i Norge eller på kystcruise der det er krav om koronasertifikat. 

Slik bestiller du time med BankID

 

Innlogging steg1

 • Velg ID-porten (se bildet)

Innlogg 2

 • Velg enten BankID eller BankID på mobil

Innlogg steg 3

Er du redd for sprøyter?

Fortell om redselen din på vaksinesenteret. Der vet de hva de skal gjøre for at du skal føle deg trygg!
 
 

Hvilke vaksiner brukes i Stavanger?

Stavanger kommune bruker for tiden vaksinene Comirnaty (Pfizer og BioNTech) og Spikevax (Moderna) som begge settes i to doser.

Folkehelseinstituttet anbefaler ikke Moderna til de som er under 30 år, det gjelder både menn og kvinner. Årsaken er at sjeldne bivirkninger som betennelse i hjertemuskelen (myokarditt) og betennelse i hjerteposen (perikarditt) ser ut til å forekomme noe oftere hos unge ved bruk av Spikevax (Moderna) enn ved Comirnaty (BioNTech/Pfizer). 

 Hør Folkehelsepodden (FHI) om hva det vil si at en vaksine har effekt. Koronavaksineringen er en del av vaksinasjonsprogrammet. Vaksinasjon er gratis og frivillig. Siden dette er en svært smittsom sykdom anbefales alle som kan om å ta vaksinen. 

AstraZeneca er tatt ut av vaksinasjonsprogrammet.

Janssen-vaksinen er ikke en del av koronavaksinasjonsprogrammet, men de som ønsker den kan vurderes av lege om de oppfyller de strenge kriteriene for å ta vaksinen. Informasjon om Janssen-vaksinen.

Hvilke bivirkninger har vaksinene?

FHI sier dette:

Bivirkninger etter koronavaksinasjon er ofte kraftigere og oppstår hos langt flere enn etter for eksempel influensavaksine. Forventede bivirkninger er: Smerter og rødhet på stikkstedet, mange får hodepine, det er vanlig med sykdomsfølelse med feber og vondt i kroppen. For mRNA-vaksiner (Comirnaty/Moderna) får man kraftigere bivirkninger etter andre dose enn etter første. 

Mer om vaksinene og bivirkninger:

Legemiddelverket overvåker bivirkninger

Statens legemiddelverk overvåker uønskede virkninger av koronavaksinene. 

Informasjonstelefon og pressekontakt

Informasjonstelefon for vaksinering:

På 51 50 72 20 får du generell informasjon om vaksinasjon i åpningstiden til Innbyggerservice. Åpent mellom 08.30 og 15.00 mandag-fredag.

Mediehenvendelser om massevaksineringen kan rettes til: 

 • Eli Karin Fosse, direktør for helse og velferd, 992 98 461
 • Ruth Midtgarden, smittevernoverlege, 938 18 987
 • Pressevakt i kommunen: 969 42 449

Bilder fra vaksinesenteret i Forum Expo kan lastes ned her. 

Tredje vaksinedose

Innhold Lukk