PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

 1. Hjem
 2. Kultur og fritid
 3. Frivillighet
 4. Generasjonslekene

Generasjonslekene

Stavangers frivilligsentraler inviterte igjen til aktivitetsdag med Generasjonslekene. Det ble en flott dag med lek og moro for alle, på tvers av generasjonene.

Vi ser flere mennesker som gjør aktiviteter på en stor uteplass. En dame i midten av bildet forsøker å balansere på en kant.

 

Generasjonslekene 2023

Årets Generasjonslekene gikk av stabelen lørdag 10. juni i strålende sol på Kjeringholmen ved Oljemuseet. Med gratis deltakelse, diplom, sjokolademedalje, og gevinst for vel gjennomført deltakelse. Alle som deltar vinnere!

Lagene skal bestå av minimum to generasjoner, men de trenger ikke å være i familie. Det viktigste er at alle skal kunne delta i lekene, uansett hvilken fysisk form du er i.

Lekene er en aktivitetsrunde med ti aktiviteter. Disse er i hovedsak fysiske, med ulike former for enkle ballspill, treningsformer og idretter, men kan også inkludere aktiviteter som sjakk og quiz.

Generasjonslekene i Stavanger hadde i år med ti ulike aktiviteter som skapte mye moro: 

 • Hinderløype
 • Jenga
 • Frisbeegolf
 • Balansere på line
 • Erteposekast
 • Spikeball
 • Stigegolf
 • Curling (på bord)
 • Lavaløype (fargede balanseplattformene)
 • minigolf

Vi håper å se mange på Generasjonslekene i 2024!

Fakta om Generasjonslekene

Arrangementet avholdes i byer og større og mindre tettsteder verden over, og bidrar også til at det knyttes kontakt blant arrangører på tvers av landegrenser.

Stavanger er én av 39 kommuner som arrangerer lekene i år. Vi samarbeider med Senteret for et aldersvennlig Norge og Idrettsrådet i Stavanger ved idrettspatruljen.

Det er den ideelle stiftelsen «Generation Games» som står bak konseptet. Generasjonslekene er først og fremst lek og moro på tvers av generasjoner. Det er folkehelse, nærmiljø og frivillighet. Det er en mulighet til å skape entusiasme og samhørighet og har vist seg å være vellykket mange steder i verden.

Vi ser en rekke mennesker som står på en stor plass og holder på med ulike aktiviteter. Fremst står en kvinne som kaster en ball i en rundt nett som ligger litt over bakken. To barn følger spent med når damen kaster ballen.

Kontaktinformasjon

Ann Therese Madland

leder, Hundvåg friviligsentral

Mobil:
992 90 718
E-post:
ann.therese.madland@stavanger.kommune.no