Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

 1. Hjem
 2. Kultur og fritid
 3. Heile kommunen på tur

Heile kommunen på tur

For å markere at vi har blitt en større og bedre kommune inviterer vi alle innbyggere med på tur. I løpet av tre dager kan du besøke tre flotte turområder i den nye kommunen. Turene passer for hele familien, og alt er gratis. 

2. februar: Fjøløy fort - 11.00-15.00
5. februar: Sørmarka - 17.00-20.00
13. februar: Teigen friluftsområde - 17.00-20.00

Fjøløy fyr

2. februar: Tur til Fjøløy fort

 
Velkommen til en stor aktivitetsdag for hele familien ute i havgapet på Fjøløy. Øya har en spennende (og litt skummel) histore. Etter at Fjøløy fort ble nedlagt er området blitt et viktig friluftsområde på Rennesøy og i Stavanger kommune.
 
Det kan blåse friskt her ute, men denne dagen tar vi bruk alle lune kroker og kriker og gleder oss til å vise fram dette fantastiske området. Det blir varme griller, natursti, konkuranser, kåserier i den gamle offisersmessa, åpen hytte med utsikt mot Rennesøy. Program kommer etterhvert.
 
TID: Kl 11-15.
 
ADKOMST MED BIL OG BUSS
Påmelding til buss for alle! Alle må ta buss det siste stykket fordi parkeringsplassen på Fjøløy er reservert buss og handikappede.
Med bil: Parkering ved Mosterøy skole/Mastrahallen. Gratis buss til Fjøløy (husk påmelding)
Med buss fra Stavanger: Rutebuss nr. 10 fra Stavanger kl 10.15 til Sokn busstasjon (du bestiller og betaler selv). Gratis buss videre til Fjøløy (husk påmelding på Stavanger turistforening).
Med buss fra Judaberg og Vikevåg: Gratis buss fra kaien på Judaberg kl 10.30, fra Vikevåg kai kl. 11.00 (husk påmelding på Stavanger turistforening).
 
RETUR MED BIL OG BUSS
Med bil: Buss i skytteltrafikk tilbake til P-plass ved Mosterøy skole/Mastravarden IL fra kl 13.30.
Med buss til Vikevåg og Judaberg: Gratis buss fra Fjøløy kl. 15.00.
Med buss til Stavanger: Gratis skyttelbuss fra Fjøløy kl. 14.00 til Sokn busstasjon. Korresponderer med ordinær rutebuss nr. 10 kl 14.25 fra Sokn til Stavanger.
 

Utsikt fra Ullandhaugtårnet

5. februar: Tur til Sørmarka

Velkommen til en spennende ettermiddag/kveld i skogen ved Ullandhaugtårnet.

Det blir aktivitetsløype for hele familien mellom kl.17.00 og 20.00 i og ved Ullhandhaugtårnet. Frivillige organisasjoner bidrar med aktiviteter for hele familien.

 • Det blir servert tomatsuppe flere steder i løypa (ta meg egen suppekopp).
 • Du kan se store deler av den nye kommunen fra utsiktspunktet Ullandhaugtårnet.
 • Uansett vær så kler vi på oss og får frisk luft og kjekke aktiviteter i et av de mest brukte friområdene i kommunen vår. 

Arrangementet er gratis. 

Mer informasjon på Facebook-event.

 

13. februar: Teigen på Finnøy

Velkommen til 1000-årsstedet på Finnøy! På amfiet og rundt i Teigen-skogen blir det underholdning og mye spennende som skal skje i kveldsmørket. Ta med hele familien og kom! Med lykter og lys blir skogen forvandlet til en eventyrskog.

Det blir aktiviteter med mange overraskelser underveis. Troll som lurer mellom trestammene, skjønne alver som lyser opp tilværelsen. Det blir merket en rundløype i skogen med poster og noen overraskelser. Til slutt samles alle ved amfiet der det blir dans, sang og kåseri. 

Vi har varme griller - ta gjerne med noe mat du ønske å grille/varme. Det blir servering av varm drikke med noe attåt til alle.

Følg med her og på Facebook. Mer detaljert program kommer.

Bergevarden - 147 meter over havet

Tid:
Oppmøte ved Teigen friluftsområde kl 17-18. Arrangementet slutter kl 20.00.

Påmelding til buss:
Det er kun adkomst med buss, til fots eller på sykkel (P-plassen ved Teigen er stengt for biler denne kvelden).
Gratis busser blir satt opp fra Vikevåg og Hanasand på Rennesøy og fra Judaberget på Finnøy. For å vite antall busser må vi ha påmelding! Meld deg på buss på nettsiden til Stavanger turistforening. 

Programmet er under utarbeiding. På Finnøy vil du møte lokale lag, organisasjoner og enkeltpersoner og litt av hvert annet. Vi ønsker velkommen til alle som har lyst til å delta fra Stavanger, Rennesøy og Finnøy.

 • Ta med:
  Ekstra varme klær og godt fottøy
 • Hodelykt/lommelykt
 • Noe å sitte på
 • Kopp og skje
 • Eventuelt noe mat å legge på grillen

Denne turen er en av tre arrangementer i serien "Heile kommunen på tur". 2. februar kan du være med til Fjøløy fort og 5. februar til Sørmarka. De tre arrangementene skjer i samarbeid med Stavanger kommune og lokale lag og organisasjoner. 

Pris: 
Arrangementet og busstransport er gratis, men husk bindende påmelding til buss!