PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Kultur og fritid
  3. Kultur
  4. Vålandstårnet

Vålandstårnet

Kort fortalt

  • Vålandstårnet kan lånes ut til frivillige lag og foreninger for å drifte søndagskafe.

Vålandstårnets historie

Vålandstårnet eller Vålandspipå finner vi på Vålandshaugen. Det står 84 meter over havet og er derfor det høyeste punktet til bydelen Eiganes og Våland, eller Axelsborg, som det tidligere het.  Vålandstårnet er et utsiktstårn oppført i 1895 med vokterbolig for byens første trykkvannsbasseng. Før dagens Vålandstårn ble bygget, skal det ha stått et utsiktstårn på denne plassen. Dette ble oppført under Napoleonskrigen fra 1807–1814.
(Kilde: Wikipedia, Vålandstårnet)

Vålandstårnet
Vålandstårnet

Lån av Vålandstårnet

Frivillige lag og foreninger kan låne Vålandstårnet gratis, eksempelvis til møter eller avslutninger. Det er ikke tillatt med alkoholservering i lokalene. Rydding og vask står man selv for. For øyeblikket lånes det bare ut for drift av søndagskafe. 

Søndagskaféen

Vålandstårnet har vanligvis søndagsåpent fra klokken 12.00 til 15.00. I kaféen selges det hjemmebakst, kaker, lapper og kaffe. Det er også utlån av spill og tegnesaker til barn.

Ta kontakt

For mer informasjon ta kontakt med leder for Eiganes og Våland frivilligsentral, Elizabeth Parra Ganteaume 477 84 171 elizabeth.parra.ganteaume@stavanger.kommune.no, eller kontakt Innbyggerservice på telefon 51 50 70 90.

Finn fram til Vålandstårnet