PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Kultur og fritid
  3. Leie av friluftsutstyr

Frilager - utleie av friluftsutstyr

Kort fortalt

  • Skal du på tur men mangler utstyr?
  • På frilager.no  finner du alt av utstyr som leies ut til foreninger, lag, skoler, private og bedrifter.

 

Foto: Frilager.no

Hva er frilager og hva kan jeg leie?

Frilager har alt til turen. Du kan leie skiutstyr, turutstyr, kajakk, kano, telt, fiskeutstyr og mye mer. I samarbeid med kommunen, leier Frilager også ut kommunens elektriske varesykler.

Frilager har samlet varer i et nettlager, frilager.no. Du bestiller utstyret du trenger fra nettlageret og bestemmer selv hvor du ønsker å hente varene. Hentestedene er ubetjente slik at utstyret kan hentes når det passer best for deg. Husk at det er to dagers bestillingsfrist!

For at flest mulig skal oppleve turglede er prisene differensierte. Private og bedrifter må betale litt, mens skoler, barnehager og frivillige foreninger og lag låner utstyr gratis gjennom Stavanger kommunes avtale med Frilager.

Frilager er et samarbeid mellom Vesterlen speiderkrets, Stavanger turistforening, Ryfylke friluftsråd og Jæren friluftsråd.

Hvordan bruker jeg Frilager?

Lag bruker på frilager.no. Etter at du er logget inn kan du bestille utstyr som privatperson.

Dersom du skal bestille utstyr på vegne av organisasjonen din eller skolen din, velger du å knytte brukeren din til organisasjonen eller kommunen skolen hører til på «Min side».

Frilager har hentesteder i de fleste kommunedeler i Stavanger, i tillegg dekker Frilager Ryfylke og Nord-Jæren fra Suldal i nord til Hå i sør med spredte hentesteder. Alternativt kan du velge å få varene levert der du ønsker mot et tillegg i pris.

Instruks for henting kommer på e-post (husk å sjekke søppelpost) og SMS.

Frilager i kommunedelene

På Frilagers aktivitetssteder er det utplassert utstyr som passer til stedet og årstiden. I Stavanger ligger det for eksempel kanoer ved Stokkavatnet og fiskestenger i Kvernavik.
Her trenger du ikke å forhåndsbestille utstyr. Se alle aktivitetssteder på frilager.no.  

God tur!