2. Kultur og fritid
  3. Fritidstilbud for ungdom
  4. Tilskuddsordninger for barn og unge

Tilskuddsordninger for barn og unge

Kort fortalt

• Stavanger kommune har flere tilskuddsordninger som har som mål å skape gode kultur- og fritidsaktiviteter for barn og unge.

Kontigenttilskudd frivillige barne-og ungdomsorganisasjoner

Støtte til kontingent og nødvendig utstyr til barn og unge som er medlem av frivillige lag og som av økonomiske årsaker ikke har mulighet for å dekke hele eller deler av utgiftene knyttet til medlemskapet. Søknader om tilskudd til enkeltturer, aktiviteter, turneringer og lignende vil også bli vurdert.

Hvem kan søke: Barne- og ungdomsorganisasjoner (idrettslag) kan ikke søke støtte fra denne ordningen.
Idrettslag kan søke Idrettsrådet i Stavanger om støtte post@idrettsraadet.no.

Søknadsfrist og søknadsskjema: Søknadsfristen er fortløpende. Søknadskjema for kontigenttilskudd frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner.

Tilskudd fra bydelsutvalgene

Alle lag og organisasjoner, idrettslag, musikkorps, velforeninger og borettslag kan søke om tilskudd fra bydelsutvalgene.

Søknadsfristene er 1. februar og 1. september.

Du finner veiledning og retningslinjer for bydelsutvalgsmidler i søknadskjemaet nedenfor:
Søknad om tilskudd fra bydelsutvalgene

Rapportering av Bydelsutvalgenes tilskuddsmidler

Administrativ stilling i idrettslag, barne- og ungdomsorganisasjoner

Støtte til administrativ stilling.  Stillingen skal legge til rette for frivillighet i organisasjonen.

Hvem kan søke: Lag og organisasjoner som driver idretts-, fritids- og kulturtilbud for barn og unge i Stavanger kommune gjennom frivillige medarbeidere.

Søknadsfrist og søknadsskjema: 1.november. Søknadskjema til støtte til administrativstilling i idrettslag, barne- og ungdomsorganisasjoner.

Drift barne- og ungdomsarbeid

Støtte til drift for aktive medlemmer bosatt i Stavanger kommune inntil det året de fyller 25 år. Organisasjonen må ha minst 10 betalende medlemmer. Tilskuddets størrelse baseres på fjorårets medlemstall og aktivitetsnivå.

Hvem kan søke: Organisasjoner som driver åpent og generelt barne- og ungdomsarbeid.(Idrettslag, skolekorps og skolekor kan ikke søke støtte fra denne ordningen.)

Søknadsfrist og søknadsskjema: 1.mars.Søknadsskjema for tilskudd til drift av barne- og ungdomsarbeid.

Kjapt svar

Støtte til aktiviteter og prosjekter på inntil 5.000 kroner. Søker kan være enkeltpersoner eller grupper og må være mellom 14 og 22 år. Søknadsfrist er fortløpende. Søknadsskjema for tilskudd til ungdomsaktiviteter eller prosjekter med rask tilbakemelding.

Nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom

Støtte til tiltak for å motvirke og/eller dempe konsekvensene av fattigdom blant barn og ungdom.Kommunen foretar en politisk og administrativ vurdering og prioritering av innkomne søknader før endelig vedtak i Barne-, ungdoms og familiedirektoratet

Hvem kan søke: Offentlige instanser, private aktører og frivillige organisasjoner

Søknadsfrist: egen utlysning hver høst. Søknadskjema for tilskudd til inkludering av barn i lavinntektsfamilier og informasjon om frister.

Nasjonal tilskuddsordning for barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn – åpne møteplasser

Støtte til etablering eller videreutvikling av åpne møteplasser.Kommunen foretar en politisk og administrativ vurdering og prioritering av innkomne søknader før endelig vedtak i Barne-, ungdoms og familiedirektoratet

Søknadsfrist: egen utlysning hver høst. Søknadskjema for tilskudd til barne- og ungdomstiltak i størrebysamfunn og informasjon om søknadsfrister.

Tilskudd til lederopplæring, arrangement eller prosjekt i barne - og ungdomsorganisasjoner

Det kan søkes om støtte til lederopplæring og få dekket inntil 50% av utgiftene for maksimalt to deltakere.Det kan gis støtte til rusfrie helgearrangement for ungdom.Ungdomsgrupper og BUK organisasjoner kan søke støtte til prosjekt og arrangement.

Søknaden må sendes i god tid før opplæringen, prosjektet eller arrangementet skal gjennomføres.

Hvem kan søke: Barne- og ungdomsgrupper eller organisasjoner

Søknadsfrist: Fortløpende. Søknadskjema for tilskudd til lederopplæring, arrangement eller prosjektarbeid i barne- og ungdomsorganisasjoner.

Kjerstin Ropeid

Kontaktperson for tilskuddsordninger