2. Nyheter
  3. Åpner for drop in-vaksine i Stavanger

Åpner for drop in-vaksine i Stavanger

Hvis vi skal lykkes med gjenåpningsplanen må vi få vaksinert så mange som mulig med dose 1 før høsten setter inn, er budskapet fra helsemyndighetene. Stavanger kommune får mange vaksinedoser de neste tre ukene. Nå er tiden inne for å ta det stikket!

Vaksinesenter Forum expo

Det er publisert en ny sak om drop in 28. juli.

– Vi ser at folk har behov for fleksibilitet når de skal planlegge vaksinering, og det prøver vi nå å imøtekomme så godt vi kan. Vi legger derfor ut timer tre uker frem i tid, slik at folk kan gå inn å bestille time når det passer dem best, og så åpner vi opp for drop in på torsdager de to neste ukene, sier Kjersti Mikkelsen Heggøy, fungerende leder for vaksinetjenesten i Stavanger kommune.

Drop in på torsdager
Torsdag 29. juli og torsdag 5. august åpnes det for drop in-vaksine fra kl. 08.00 til 14.00 og fra 15.30-20.30 i vaksinesenteret i Forum Expo. Alle som er over 18 år (eller fyller 18 i løpet av 2003) kan møte opp og få vaksine uten å bestille time først. På drop in settes Moderna-vaksinen. Du trenger ikke være bosatt i Stavanger kommune for å benytte deg av dette tilbudet.

Drop in-tilbudet gjelder foreløpig kun de som skal ta dose 1.

– Vi ønsker først og fremst å få satt dose 1 på så mange som mulig. Både med Pfizer- og Moderna-vaksinen er man ganske godt beskyttet allerede etter dose 1, så det er absolutt best for hele samfunnet at flest mulig får dose 1 raskt, sier smittevernoverlege Ruth Midtgarden.

Pfizer og Moderna er like gode vaksniner
I Stavanger vaksineres det nå både med Pfizer- og Moderna-vaksinen, og man kan ikke velge hvilken vaksine man får.

– Vi regner disse to vaksinene som like gode, sier smittevernoverlege Midtgarden.

Les alt om vaksinering i Stavanger

Kontaktpersoner for media:
Edith Kristin Nøkling, fungerende direktør for helse og velferd: 414 19 813