PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Bedrifter på Rennesøy og Finnøy inkluderes i HjemJobbHjem

Bedrifter på Rennesøy og Finnøy inkluderes i HjemJobbHjem

Bedrifter på Finnøy og Rennesøy kan søke om å bli med i mobilitetsordningen

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Kari på sykkel

Styringsgruppen for mobilitetsmidlene i Bymiljøpakken har vedtatt å inkludere bedrifter på Finnøy og Rennesøy i HjemJobbHjem-ordningen. Dette gir ansatte i bedrifter i kommundelene Finnøy og Rennesøy muligheten til å kjøpe rabatterte månedskort på kollektivtrafikk.

Viktig for kommunen  

Å inkludere bedrifter fra Rennesøy og Finnøy i HjemJobbHjem-ordningen har vært et prioritert arbeidsområde for Stavanger kommune, og det er gledelig at bedrifter og folk nå får tilgang til mobilitetsordningen. 

Ordfører Kari Nessa Nordtun har jobbet for å få bedriftene i Rennesøy og Finnøy inkludert i mobilitetsordningen i styringsgruppen for Bymiljøpakken, og er strålende  fornøyd med at bedriftene på Rennesøy og Finnøy nå blir inkludert i HjemJobbHjem, på lik linje med resten av kommunen. 

Ordningen er et viktig klimatiltak som har blitt svært godt mottatt blant publikum i regionen, og som har vakt stor interesse andre steder i landet. Det er veldig bra for innbyggerne i Finnøy og Rennesøy at bedriftene i kommunelene kommer inn i HjemJobbHjem-ordningen. Nå blir det enklere for folk å la bilen stå hjemme og reise miljøvennlig til og fra jobb, sier hun. 

Bedrifter kan søke allerede i dag

Bedriftene som ønsker å bli en del av HjemJobbHjem-ordningen kan søke allerede i dag. For å bli en HjemjobbHjem bedrift må 75 prosent av deres ansatte svare på en årlig reisevaneundersøkelse for å kartlegge utviklingen i bedriften. Målet med HjemJobbHjem er å redusere andelen ansatte som bruker bil til og fra jobb, og ordføreren håper at tilbudet blir populært.

- Jeg oppfordrer alle bedrifter og ansatte på Finnøy og Rennesøy til å ta dette tilbudet i bruk, slik at vi fortsetter å øke andelen som reiser kollektivt i Stavanger kommune, sier Nessa Nordtun. 

Interesserte bedrifter kan sende inn en søknad på HjemJobbHjem sin nettside