PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Besøk oss i Pedersgata 23!

Besøk oss i Pedersgata 23!

Stavanger kommune og NEB-STAR popper opp i Pedersgata 23: et knøttlite lokale med rom for store planer!

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Marie Koch Singelstad , daglig leder i Grønn by, og Heather Bergsland, bærekraftsrådgiver i Veni, nyter sol og kaffe utenfor P23.

Marie Koch Singelstad , daglig leder i Grønn by, og Heather Bergsland, bærekraftsrådgiver i Veni, koser seg i sola utenfor P23.

– Åtte kvadratmeter med kongeplassering midt i Pedersgata! Vi gleder oss til å snakke med folk, sier Helene Eiliott, rådgiver i smartby-avdelingen i Stavanger kommune. 

I et halvt år skal Stavanger kommune og NEB-STAR poppe opp i Pedersgata 23. NEB-STAR er en forkortelse for New European Bauhaus Stavanger. Som en av seks byer, er Stavanger valgt som EU-fyrtårnby. NEB-STAR skal endre måten kommuner, næringslivet, innbyggere og andre aktører samarbeider på, for å finne rettferdige og robuste løsninger på klima- og samfunnsutfordringene våre.  

 – Sammen jobber vi med nye ideer for å bli klimanøytrale raskere - på en inkluderende, estetisk og bærekraftig måte. Pedersgata 23 er Stavanger kommune og NEB-STAR-partnere sin midlertidige arena for å komme i kontakt med innbyggere på, forteller Eiliott. 

– Vi håper at naboer og innbyggere i Stavanger stikker innom oss, sier  Helene Eiliot (t.h.), rådgiver smartby-avdelingen, i Pedersgata 23 på Storhaug. Her med Cecilie Austerå og Marion Højris Jensen (på skjerm), begge fra Formverk.
– Vi håper at naboer og innbyggere i Stavanger stikker innom oss, sier Helene Eiliot (t.h.), rådgiver smartby-avdelingen, i Pedersgata 23 på Storhaug. Her med Cecilie Austerå og Marion Højris Jensen (på skjerm), begge fra Formverk.

Ta turen innom! 

For hva skjer når ansatte i kommunen er tilgjengelige for spontane samtaler på fortauet og i døren? Hva skjer når popp opp-lokalet brukes til arrangementer, forestillinger, utstillinger og aktiviteter som skapes av innbyggerne selv? 

– Vi håper at naboer og innbyggere i Stavanger stikker innom. Målet er å finne ut om en fysisk tilstedeværelse åpner for tettere dialog og samarbeid med folk, virksomheter og organisasjoner som hører til i området, sier Eiliott. 

I NEB-STAR skal konkrete metoder og verktøy prøves ut på to testområder: i Pedersgata og på næringsområde Site 4016 på Åsen.  

– Vi håper at erfaringene med Pedersgata 23 kan si noe om hvordan lokaler på gateplan og i sentrumsområder kan deles mellom flere aktører og derfor gi rom for ulike aktiviteter. Være seg ikke-kommersielle eller alternative initiativer - som igjen kan aktivere og tilbys alle innbyggere, uansett økonomisk eller sosial situasjon. For eksempel et kortvarig visningssted for dans eller teater, eller kanskje for nabolagstreff, sier Eiliott.  

Stavanger folkehøyskole (STUF) har gått på skattejakt i kontainere for å finne møbler som kan kle det lille lokalet, og nå jobber NEB-STAR-partner Helen & Hard med visuell utforming og  smarte løsninger for de åtte kvadratmeterne. 

Hvem sitter i Pedersgata 23 i dag? Det kan være smartbyen, Stavanger 2025, NEB-STAR eller andre fra kommunen. Følg med på oppslag i vinduet!
Hvem sitter i Pedersgata 23 i dag? Det kan være smartbyen, Stavanger 2025, NEB-STAR eller andre fra kommunen. Følg med på oppslag i vinduet!

Stavanger 2025 og Gladmat 

I løpet av leieperioden skal lokalet brukes som prosjektkontor for kommunen, for både NEB-STAR og Stavangerjubileet 2025.  

– I tillegg er vi åpne for at andre i kommunen, prosjektet eller aktører også kan ta lokalet i bruk. Det praktiske ved bruken, delingen og samarbeidet er ett aspekt ved dette midlertidige prosjektet, forklarer Eiliott.  

I de kommende dagene skal Stavanger 2025 kampe i P23. 28. juni til 1. juli er det nemlig duket for årets Gladmatfestival. I år vil festivalpublikummet oppleve aktiviteter som er en opptakt til det kommende 900-årsjubileet. Pedersgata er en av tre hovedsatsinger i jubileet, sammen med Domkirken og Ullandhaug. Pedersgata 2025 skal løfte fram matopplevelser, kunst og historiefortelling i Pedersgata, og forsterke opplevelsen av gaten som koblingen mellom sentrum og Stavanger øst.  

Profilbile av Helene Eiliott

Helene Eiliott

rådgiver

Mobil:
450 28 785
E-post:
helene.eiliott@stavanger.kommune.no