PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Boss blir hentet uten utslipp

Boss blir hentet uten utslipp

Nå ruller den første større elektriske renovasjonsbilen rundt i Stavangers gater. Det betyr mindre støy og null klimagassutslipp.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Foto: Mhd Saleh Sarhan

Stavanger kommune og Renovasjonen IKS har samarbeidet om anskaffelsen av den første store elektrisk drevne renovasjonsbilen i regionen. Med denne bilen vil nullutslippsbiler fases inn i renovasjonstjenestene i kommunen.

Den elektrisk drevne renovasjonsbilen er delvis finansiert av Klimasats-midler. Stavanger kommune mottok 750 000 kroner i tilskudd fra Miljødirektoratet. Det resterende beløpet, rundt tre millioner kroner, har Renovasjonen IKS stått for.

Klimagasser

Renovasjonsbilen er anskaffet med tanke på god fremkommelighet, redusert støy og null klimagassutslipp. Bilen skal hovedsakelig hente avfall i sentrumsnære områder og trange gater i hele byen.

Etter tre timer med lading har bilen 100 prosent kapasitet. Bilen har da en estimert rekkevidde på mellom 80 og 140 kilometer, alt etter temperatur, antall spann som skal tømmes og bakker opp og ned. Innebygget i bilen er også en lader på 44 kW.

- Dette er den første av det som sannsynligvis blir flere elektriske renovasjonsbiler i årene som kommer, sier administrerende direktør for Renovasjonen IKS, Kurt Sædberg.

Utslippskutt

Bystyret i Stavanger har vedtatt at klimagassutslippene i Stavanger skal ned med 80 prosent fram mot 2030. Les mer om dette i klima- og miljøplanen.