PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Bystyret slår ring om retten til religionsutøvelse

Bystyret slår ring om retten til religionsutøvelse

Gruppelederne i Stavanger bystyre slår samlet og tverrpolitisk fast at retten til fri religionsutøvelse er en grunnpilar i vårt demokrati.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Terrorangrepet i Bærum lørdag viser at denne retten er skjør. Islamofobi, rasisme og fremmedfiendtlighet går fra ord til handling. Lørdagens terrorforsøk knytter an til terrorangrep i både New Zealand og USA. Terroren kjenner ingen landegrenser. Det må heller ikke kampen mot terrorisme gjøre. 

 

Mens terroren 22. juli 2011 var rettet mot statsstyret og Arbeiderpartiet, er terroren og drapet denne gang utøvd i et lokalmiljø i en kommune. 

 

Vi i Stavanger bystyre vedtok enstemmig i juni i vårt viktigste styringsdokument, kommuneplanen, at Stavanger skal være et livssynsåpent samfunn, som fortsetter å jobbe aktivt med inkludering og dialog. 

 

Gruppelederne i bystyret oppfordrer alle innbyggere til å slå ring om moskeene i Stavanger og om retten til å være trygg i bønn. Takket være snarrådig og modig innsats fra personer i moskeen i Bærum, ble ingen i moskeen alvorlig skadet. Likevel har et menneskeliv gått tapt. Det er dypt tragisk. 

 

Alle terroranslag er angrep på oss alle som frie mennesker i et demokrati. Som folkevalgte kjenner vi et spesielt ansvar for å si fra og oppfordre til et kontinuerlig arbeid mot islamofobi, rasisme og fremmedfiendtlighet, i stort og smått. Vi må alle vokte våre ord slik at vi ikke er med og nører opp under hatets krefter. 

 

Underskrevet av ordføreren og gruppelederne på vegne av bystyret i Stavanger