PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Det blir revy på Gosen skole i 2025

Det blir revy på Gosen skole i 2025

Gosen skole skal fortsatt ha revy, og jobber nå med en skisse til et nytt opplegg. Rektor Anne-Marthe Basso forteller at det ikke er usikkerhet knyttet til Gosenrevyens framtid.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Medieoppslag den siste tiden kan forstås som om fremtiden til Gosenrevyen er usikker. Men rektor Anne-Marthe Basso ved Gosen skole kan fortelle at det ikke er usikkerhet knyttet til Gosenrevyens framtid. Revyen består, om enn i et noe annet format enn de siste årene.

– Vi skal fortsatt ha revy, fastslår Basso.

Revy i over 30 år

Det har vært revy ved Gosen skole siden 1991. Revyen er for elevene på 9. og 10. trinn. Mange av dem har revyen som en stor del av valgfaget Produksjon for scene. Årets utgave Ord! som hadde premiere fredag 2. februar er den 33. i rekken. I 2008 ble Gosenrevyen Fritid (GF) opprettet som en forening utenom skolen for å skaffe midler til revyen. GF har et eget styre som består av tre personer som ikke er tilknyttet skolen. Siden da har revyen vært et samarbeidsprosjekt mellom GF og Gosen skole.

Skolen har i samarbeidsprosjektet stilt med en og en halv instruktørstilling. I august i fjor fikk skolens ledelse og elevene som deltar i årets revy beskjed av de to instruktørene om at dette skoleårets revy er den siste fra deres hånd.

Fantastisk for skolen og bydelen

Rektor Anne-Marthe Basso er full av lovord for den innsatsen som ildsjelene i Gosenrevyen og de tilknyttede lærerkreftene i regi av skolen har lagt ned gjennom mange år for revyen.

– Gosenrevyen er fantastisk for elevene og fantastisk for bydelen. Skolens ledelse er veldig takknemlig og imponert over det som er gjort i forbindelse med revyen over mange år, sier hun.

Samtidig byr muligheten seg nå til å se på revyen på nytt; hva som kan bevares og hvordan revyen kan videreutvikles i lys av nye læreplaner. Med en gang årets revy er ferdig starter arbeidet med å planlegge neste års revy. Rektor har lagt opp til at elever og ansatte skal kunne komme med innspill underveis i prosessen. Gosen skole har også dialog med FAU om prosessen videre.

– Verden er litt annerledes i dag enn den var da Gosenrevyen startet. Elevgruppa er også annerledes. Vi har flere sårbare elever som synes det er vanskelig å gå utenfor de oppsatte rammene. Nå har vi en mulighet til å se på hvordan vi bedre kan inkludere alle, sier Basso.