PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Flyttet til dobbelt så store lokaler

Flyttet til dobbelt så store lokaler

Ungdommens helsestasjon har pakket sakene og flyttet fra Nytorget til Arne Rettedals gate 12. 23. februar åpnet de i nye og større lokaler.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

De ansatte ved helsestasjon for ungdom er klare til å ta imot ungdom i nye lokaler

De ansatte ved helsestasjon for ungdom er klare til å ta imot ungdom i nye lokaler

Byggeplanene på Nytorget gjør at Helsestasjon for ungdom må finne et nytt hjem. De nye lokalene ligger en kort ti minutters spasertur unna, nærmere bestemt i Arne Rettedals gate 12, rett nedenfor Clarion Hotel.  

– Å drive tilbud til ungdom er jo alltid en levende prosess – siden målgruppen stadig endrer seg. Å flytte til Arne Rettedals gate kommer til å gå helt fint, men det blir kanskje litt vanskeligere å forklare. I dag pleier vi å si at «vi holder til over gata for den røde kirka.» Nå må vi finne på noe nytt, smiler Sonja Haslerud, som er leder for helsestasjon for ungdom.  

 

Gratis tilbud 


Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud for ungdom fra 16 til og med 20 år, og alle elever i videregående skole. Der kan du ta opp det du lurer på om kropp, tanker og følelser, venner og familie, kjæreste, sex og prevensjon. 

– Vi har drop-in åpningstider mandag, onsdag og torsdag 13.00-17.00 og det kommer vi til å fortsette med i de nye lokalene også, sier hun.  

 

Rammet av pandemien 


Tusenvis av ungdom har årlig benyttet seg av tilbudet ved Helsestasjon for ungdom siden oppstart på midten av 1990-tallet.  
– Vi har selvsagt jevnlig kontakt med de videregående skolene, og vi får vanligvis besøk av alle 10.klassene ved ungdomsskolene i Stavanger kommune hvert år. Ved besøket får elevene informasjon om vårt tilbud og de får omvisning på helsestasjon for ungdom og på Metropolis. Pandemien rammet dette hardt, så vi mistet nær 2 årskull med 10.klassebesøk. Disse ungdommene er nå 16-18 år, og vi må gjøre en ekstra innsats for å nå ut til dem med informasjon om vårt tilbud, sier hun.  

 

Viktige for mange unge

 

På helsestasjonen kan du møte helsesykepleiere, leger, psykiatrisk sykepleier og psykologer. Alle har taushetsplikt.   

– Vi er et forebyggende tilbud som vi vet er svært viktig for mange unge, sier Haslerud.   
Hun tror den nye plasseringen har mye positivt med seg.  

– Arne Rettedals gate 12 er veldig nært buss- og togtilbudene. Og det er også bare et par kvartaler nedenfor St. Olav videregående skole. Dette blir bra, smiler hun.  

 

Følg helsestasjonen på sosiale medier

 

 

Sonja Haslerud

Leder for helsestasjon for ungdom

Mobil:
959 75 237