PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Folken-publikum trenger ikke ta PCR-test

Folken-publikum trenger ikke ta PCR-test

Helsesjef Runar Johannessen sier det var forhastet å be alle som var på deLillos-konsert om å ta PCR-test. - Ta en test hvis du har symptomer og hold deg unna forsamlinger, råder han.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

deLillos på Folken

Alle deltakere på deLillos-konserten på Folken ble rådet til å ta en PCR-test fordi en konsertgjenger hadde fått påvist omikron-viruset. Omikron er mer smittsomt enn delta, og gir kommunene større utfordringer med håndteringen.

Smittevern gikk etter konserten ut med anbefalinger som gjelder for «husstands- og øvrige nærkontakter» etter omikron-retningslinjene. Der heter det at disse skal teste seg med PCR-test straks og etter sju dager. Helsesjefen sier at konsertgjengere ikke er «øvrige nærkontakter» på samme måte som for eksempel skoleklasser, og derfor ikke trenger å følge dette testopplegget.

– Vi ber om forståelse for at vi kan feile litt i forbindelse med innføring av nye rutiner og anbefalinger. Vi har ikke kapasitet til å teste alle med PCR-test, og det er heller ikke nødvendig. Vi har ikke en utbrudd-situasjon, sier han.

Anbefalingen er nå er at alle skal ha lav terskel for å teste seg ved symptomer, unngå større sosiale samlinger og ta en test ved symptomer. Det kan være hurtigtest eller PCR-test. Tar du hurtigtest må du ta en ny hvis symptomene vedvarer. Er hurtigtesten positiv må du ta en PCR-test.

Helsesjefen gir ros til Folken for gode rutiner og god oppfølging.

– De gjorde alt de fikk beskjed om av kommunen, sier han.

De som ikke har symptomer trenger altså ikke holde seg hjemme.

– Har du bestilt PCR-test men ikke trenger det, så er det viktig at du avbestiller timen. Testkapasiteten vår er presset. Husk å avbestille fire timer før. Du avbestiller i samme system som du bestilte. Du finner timene dine under "timeavtaler" og kan avbestille der, sier helsesjefen.

Smittesporing vil sende SMS med ny anbefaling til Folken som vil sende videre til konsertdeltakerne.

Kontaktperson for mediene: 

Runar Johannessen

Runar Johannessen

Helsesjef

Mobil:
410 15 155
E-post:
runar.johannessen@stavanger.kommune.no