PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Har registrert over 900 frivillige med helsebakgrunn

Har registrert over 900 frivillige med helsebakgrunn

Fredag 13. mars la Stavanger kommune ut en melding på sine nettsider om at de ønsket en oversikt over frivillige med helsefaglig bakgrunn, som kan bidra hvis det blir mangel på helsepersonell. Tre dager senere har over 900 personer meldt seg.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

– Dette er helt fantastisk! Det tok ikke lang tid fra vi la ut meldingen til det begynte å tikke inn med registreringer, og det har fortsatt jevnt og trutt gjennom hele helgen. Mandag morgen hadde vi 937 registrerte, sier Atle Melangen, seksjonsleder for frivillighet i Stavanger kommune.

200 frivillige handler og kjører ut mat

Flere frivillige organisasjoner har også engasjert seg for å hjelpe mennesker som er syke eller i karantene, og gjennom et godt samarbeid disponerer kommunen nå minst 200 personer som kjører ut mat til innbyggerne og 34 personer som er såkalt ringevenn, et tilbud til de som trenger noen å snakke med.

– Dersom du har behov for støtte og hjelp kan du kontakte frivilligsentralene i Stavanger. De koordinerer det frivillige arbeidet i kommunen og gjør det de kan for å tilby den støtten og hjelpen innbyggerne trenger, sier Eileen Myrbakk Olsen, leder for Hillevåg frivilligsentral.

Registreringssystem for frivillige lag og organisasjoner

Engasjementet er så stort at kommunen nå har flere frivillige enn det er behov for. Det vil derfor bli en ordning hvor også frivillige lag og organisasjoner skal kunne registrere seg, slik at kommunen kan ta kontakt om eller når det blir behov for det.

– Vi jobber med et registreringssystem for frivillige. Vi har ikke dette helt på plass ennå, men det vil komme mer informasjon etter hvert, sier Melangen.

I mellomtiden oppfordrer han alle til å være oppmerksom på de rundt seg.

– Kanskje kan du hjelpe en syk nabo eller en venn i karantene med å lufte hunden, handle mat eller bare slå av en prat (over telefon), oppfordrer Melangen.

Pressekontakt:

Om frivillige med helsebakgrunn:
Malin Rosell Magerøy, rådgiver, økonomi og organisasjon, mob.: 473 85 445

Om frivillighet generelt:
Atle Melangen, seksjonssjef frivillighet, Stavanger kommune, mob.: 909 87 547