PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Jan Rune Holdhus får kulturprisen

Jan Rune Holdhus får kulturprisen

Jan Rune Holdhus har satt sitt preg på Stavangers kulturliv, og har satt byen på kartet i nasjonal sammenheng. Han får årets kulturpris fra kommuuuuuuuunen.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Jan Rune Holdhus får Stavanger kommunes kulturpris for 2024. Foto: topparrangement.no

Jan Rune Holdhus får Stavanger kommunes kulturpris for 2024. Foto: topparrangement.no

Holdhus har i de siste 20 årene vært aktiv som scenekunstner på kulturscener både lokalt og nasjonalt. Han har opptrådt som komiker på flere av landets mest prestisjefulle stand-up scener, deriblant Latter i Oslo og Ricks i Bergen, samt som underholder på Rogaland Teater, Stavangeren, og kulturhus over hele landet.

Han er best kjent som komiker, men har også vært aktiv som popsanger siden han var ung. Mellom 2010-2015 var han låtskriver og frontfigur i bandprosjektet J.R Harlekin. Holdhus har også vært en pådriver for LHBTQ+ miljøet i Stavanger siden 1990-tallet, og startet «Stayups» på Sting som var en alternativ scene for dragshow. 20 år senere er dette fortsatt et populært kulturarrangement på Fri bar i fargegaten. 

Jan Rune hadde premiere på sitt første soloshow med alteregoet June Kommune på Stavangeren høsten 2021. Den helaftens forestillingen fikk svært positive kritikker i media, og ble svært godt mottatt av publikum. Siden har June jobbet ved servicetorget, men trådte i vår inn i stillingen som Norges Stasminister – med sitt nye sceneshow på Stavangeren. 

– Jan Rune Holdhus har satt sitt preg på Stavanger sitt kulturliv, og satt Stavanger på kartet i nasjonal sammenheng. Humoren hans er preget av en omtenksomhet for det smått absurde i mellommenneskelige relasjoner, men også i enkeltmenneskets forhold til hverdagen sin – nemlig kommunen, sier konstituert kultursjef Anne Torill Stensberg.  

Hun mener June-karakteren kom på perfekt tidspunkt. 

– Det var under pandemien at June Kommune for alvor inntok den offentlige arenaen. Dette var i en tid preget av mye alvor, så vi trengte virkelig humor og noe å le av, sier Stensberg. 

June Kommune.

 

Konstituert kultursjef Anne Torill Stensberg

Anne Torill Stensberg

Konstituert kultursjef

Mobil:
992 54 939
Telefon:
51 91 24 50
E-post:
anne.torill.stensberg@solvberget.no